Peladão - något för Alliansen?!?



”Ingen kommer ihåg exakt vilka som spelade eller när det var. Men vi kan vara säkra på att matchen var en strid på liv eller död och det lag som låg under med 1-0 behövde vinna lika mycket som en man behöver luft för att andas. Plötsligt, sparkade en spelare bollen med ett sådant mod att den missade målet och landade i en närbelägen flod. Men han var inte lika modig som högerbacken i det laget som höll på att förlora. Utan att tänka dök han ner i vattnet. Matchen gällde allt eller inget och han hade ingen tid att förlora. Två minuter senare återvände han. Hans ben skakade som en ung lian. Och de var vita, kritvita. Han var så omskakad att han inte kunde prata utan bara peka. Alla sprang till flodbanken. Där var den. En orm. Så lugn, så stor… Och värst av allt var, att den kärleksfullt hade slingrat sig runt bollen.”
*

Denna text får fungera som en inledning för det som jag tänkte berätta om. För er som inte orkar läsa mer kan kolla youtube-klippet längst ner.

Med Alliansen i bakhuvudet så kom jag och tänka på en annan populär fotbollsturnering, som kallas Peladão. Förhållandena för denna turnering skiljer sig markant från de vi är vana vid. Den spelas i Manaus, Brasilien, en storstad belägen i hjärtat av Amazonas och längs floden med samma namn. De som varit där beskriver att den fuktiga hettan får kroppen att kännas som den vore inbäddad i bomull och solen känns så stark att det stramar i huden. Låter inte som det ultimata fotbollsvädret för oss nordbor.

 

 Jag har hämtat en del fakta och citat ur *Alex Bellos bok ”Futebol” som handlar om brasiliansk fotboll, en bok som jag verkligen varmt rekomenderar. Jag känner att jag kan relatera till och bidra med en del eget material i berättelsen då jag rest bland annat till Brasilien och upplevt värmen i regnskogarna, inte Amazonas regnskogar men ändå. Åter till berättelsen om Peladão.

 

 År 2000 hade Peladão 522 lag, ganska många med tanke på att alla lag är från trakten. Alltså som Gärdscupen men i ett ganska mycket större format. Nu till den bisarra skillnaden: Denna turnering är i själva verket två turneringar – en fotbollsturnering och en skönhetstävling. Dessa pågår parallellt och lagen måste delta i båda. Medan grabbarna alltså krigar på planen så fightas tjejerna på catwalken. Skönhetstävlingen sänds för övrigt på de lokala TV-stationerna. Hela konceptet känns helt ”brasilianskt”.

 

 Peladão eller ”The big kickabout”, som turneringen kallas översatt till engelska, tar sig själv på väldigt stort allvar. Det är inte någon plojturnering, deltagarantalet ökar år efter år. Invigningen av Peladão påminner om en internationell gala med mycket folk på läktarna, nationalsång, uppträdanden och avslutande fyrverkerier. Mitt i alltihopa så marscherar lagens alla skönhetsdrottningar in på rad. Tänk dig 522 skönhetsdrottningar på rad, iklädda bikini.

 

 Jag tänker inte gå in exakt på hur reglerna fungerar för Peladão, men i korta drag fungerar det så här:. Om ditt lag blir utslaget ur fotbollsturneringen så kan ditt lags skönhetsdrottning få fotbollslaget återinsatt. Förutsatt att hon ser bra ut och avancerat i skönhetstävlingen.

 

 Här slutar skildringen om Peladão. Jag önskar att jag någon gång får en chans att bevittna den med egna ögon. Den som lever får se.

 

Epilog

Jag vet att många klagat, bland annat Tillberg, på att Alliansen kört fast i gamla hjulspår och ställer krav på förnyelse. Kan Peladãos koncept vara något för Alliansen? Kittlande tanke! Det kanske kan vara Venestads chans att avancera längre i Alliansen? Förutsatt att de hittar en snygg skönhetsdrottning…

 

 Johansen



I huvudet på Danielè !!



Det var ett tag sen jag bloggade senast.
Det har varit väldigt svårt o få tid över under december månad då vi har som mest att göra.
Samtidigt så spenderar jag 2.5 timme på tåget dagligen. Jobbigt men det lönar sig ekonomiskt;).
Så det är tur att jag har Johansen att dela bloggen med.

Men ikväll har jag så mycket fint matrieal så det hade varit tjänstefel att inte blogga.

Vill först börja med att tacka Ekewald för julklappen jag fick på hans hemsida. Det var väldigt generöst!
Vem vet? Jag kanske byter klubb igen innan februari månad ;)............... Vill helst av allt spela i alla dem lokala klubbarna för att på så sätt bli mer "insatt" ;).

Såg på Alliansen ikväll. Det var nästan fullsatt, så stämningen var fantastisk.

KBI-Rinkaby (Dem kommer alltid heta KBI i mina ögon) var kvällens bästa match. Matchen hade allt.
Mina kära vän Ari Hamas,Kufrek,Lekhama,Ashton Kutcher, Beautiful Kurd,Mohamsi Abduallah var matchens lirare då han bjöd på 2 mål och lite nya tricks som bara Ari kan göra. Som tex den han gör då han i full fart med bollen helt utan att någon stör honom blir av med bollen samtidigt som han fortsätter springa i full fart framåt för att lura motståndarna att han verkligen har bollen. Finten är fin förutom att motståndarna oftast tar bollen och kontrar.

Rinkabys Stoffe Grahn var annars väldigt bra med ett stabilt försvarsspel och 2 mål framåt.
Kvällens och kanske historiens sämsta prestation i en o samma match gjorde Rinkabys Marcus Nilsson.
Legenden hade chansen att döda matchen mot KBI men istället missade han ett helt öppet mål utan målvakt en meter från mållinjen genom att skjuta över och få utvisning.
Rinkaby blev hårt tillbakapressade under den minuten men till slut när man rensade bort bollen efter KBI´s 3e stolpskott så kom rensningen fram till ingen mindre än Marcus Nilsson som precis hade hoppat in från utvisningsbåset. Helt ren med målvakten lyckades han med konststycket att åter igen INTE träffa mål.

KBI lyckades efter sudden avgöra genom en soloprestation av Viktor Dahl. Kvällens match!

När det var dags för Fjälkinge-Jämsög så sa jag till Niclas att matchen var helt profillös och att jag tyckte att vi skulle gå runt och mingla lite. Men precis innan jag reste mig fick jag syn på Bladets stjärnbloggare Patrik Persson.
Kunde helt ärligt inte tänka mig att han spelade fotboll. Kvaliteten på hans blogginlägg pekade mest åt att han spelade Innebandy. Men jag hade fel. Killen är tydligen ordinarie i Fjälkinge.
Hans insats var väl ok. Han var ju lite rädd för att ha bollen. Speciellt när det var så många som tittade men annars skötte han sig ok. Man såg verkligen hur stolt han blev när han petade in ett mål. Just den sekunden så kände han sig säkert som en stor spelare som avgör en match framför miljontals TV-tittare.

Det var riktigt tråkigt det som hände Ted. Bryta benet måste göra något fruktansvärt ont. Men känner jag Ted rätt så är han tillbaks på plan redan till nästa års Alliansen kanske även tidigare. Och till dess ska jag ha hittat en klubb som kan vinna en 3-4 matcher i Alliansen innan vi åker ut.

Jag stack efter KFF´s tråkiga tillställning. Fy fan vad dåliga dem var. Vinna knappt mot VMA´s 4e lag är inte godkänt.

Hade dock missat en väldigt underhållande match där Önnestads Danielè hade underhållit publiken på väldigt många sätt. Killen är helskön!
Har hört massa rykten om honom då han t.ex. i en fest hade tagit med sig en talrik och gått ut. Skitit på den och sedan bara gått in och lagt talriken i kylskåpet. Det måste ha luktat gott dagen efter.


I år tror jag mest på Bromölla. Dem har alltid spelat bra inomhus och i år är det deras tur.


Vid pennan / Jetmir Isufi

 


Julen är slut men...

...kunde inte låta bli att lägga ut denna klassiker innan mitt nästa fotbollsrelaterade inlägg kommer.

Veckans äkta "Lassie": Jag har hjälpt Sven Melander och flytta, jag var 13 år och fick ett par hundralappar och en pizza för besväret. :)

Johansen


En bra blogg?!

Vad gör en bra blogg? Efter att jag surfat runt på olika bloggar härom veckan, såväl lokala som andra rikskända, så tycker jag följande. En bra blogg...
  •  Avviker och provocerar. De är "annorlunda", de skiljer sig från den otroliga mängd bloggar som finns i cyberrymden. De uttrycker gärna åsikter, bekväma som obekväma.
  • Reflekterar ens intresse. Du läser ju knappast en blogg som handlar mesta dels om fotboll om du inte gillar det. Blir lite rädd då Blondinbellas blogg är en av Sveriges populäraste bloggar. De måste tyda på att det finns många svenskar som är "tomma inombords". Läste på hennes blogg, gör det nog aldrig igen! Lika väl är den populär. Hjälp! Men kan säkert förklaras med punkten "avviker". Blir ändå rädd.
  • Förmedlar en stark personlighet. Ingen tvekan om att de som driver populära bloggar är starka personligheter i de kretsar de verkar.
  • Avspeglar kunskap. Bloggaren behöver inte vara expert men nog vill du känna att den som skriver i alla fall läst på gymnasietnivå.
  • Inspirerar. Du känner att du vill starta en egen blogg.
  • Är kontinuerlig. Här brister de flesta även denna bloggen. Det är viktigt med en viss rytm i bloggandet. Behöver inte vara att det skrivs inlägg varje dag men regelbundet.
Detta var några av de punkter som jag tycker kännetecknar en bra blogg. Finns säkert flera. Det var kul att se att det bara var antalet kommentarer som gick ner i antal över julhelgen och inte antalet besökare på bloggen. Hoppas nu bara tomten gav Jetmir ett nytt tangentbord i julklapp så han kan börja blogga igen.

Nästa inlägg tar jag med er utomlands med alliansen i tankarna.

Johansen

Funderingar...

Satt och slösurfade lite igårkväll. Kollade runt lite på de olika lokala bloggarna som bara verkar bli fler och fler. Senast i raden är Winnö-profilen Håkan "Bonde" Bondessons blogg. En man med förkärlek till whiskey och hårt spel. Tycka vad man vill om det men det är alltid kul med personer som sticker ut.

Läste också i en blogg, kommer inte ihåg vilken, att flera personer störde sig på Bladets rapportering kring höstens kvalspel i fotboll. De tyckte nämligen att Bladet skrev oproportionellt mycket om Åsums kvalspel mot Knislinge. Reagerade också lite grann då det stod "nada" om Önnestads vinst av serien och det faktum att alla de supersexanlag som kvalade gick upp. Jag spelade själv i Åsum för ett par år sedan och reagerade då inte särskilt mycket över mediabevakningen. Men faktum är att efter att ha tittat på lite sparade bladetklipp från den tiden, jo jag har faktiskt sparat ett par, så tyckte jag mig plötsligt se att Bladet  nog har lyft upp Åsum lite extra. När vi bland annat vann kvalet till femman år 2000 blev det också många spaltmeter trots att det var flera andra lag som också kvalade.

Vad detta beror på vet jag inte, kanske någon från Åsum som gör en så kallad "Fatos" och ringer in allt som händer i klubben eller så har de en Åsumsupporter på Bladet. Inget fel med något av det men jag konstaterar bara att det är "lite kärlek" mellan Åsum och Bladet. Många Åsumssupportrar kanske även kommer att ta detta tillfället i akt att spä på sin egenhändigt skapade "vi mot dom"-känsla a lá Kalmar FF. Ett klassisk gammalt Skåneknep för övrigt. Så låt dom bara gå på...!

Johansen

Julklappsrim!

Inget alliansen för mig alls i år verkar det som. Småbarn, julhandel, släktträffar och alliansen är en omöjlig ekvation att lösa. Litar på att Jetmir och ni andra sticker in med små rapporter hur det går.

Då jag ändå satt och julrimmade lite så tänkte jag, varför inte bloggrimma lite.
Kan ni gissa vem som ska ha klappen och vad de önskar?
Varierande svårighetsgrad och kvalitet på rimmen. Det först inkomna inlägget med helt rätta svar belönas med äran och kanske en ny mobil med abonnemang från telenors stjärnförsäljare Jetmir. ;) Tror och hoppas på att personerna tar rimmen på rätt sätt och bjuder på sig själva. Tävlingen är ganska intern men följer man ändå bloggen kan man säkert gissa ett par av personligheterna och vad de önskar till julen.

Här har ni drömelvan!

1.

Jag har det bästa CV:t i stan,

trots det får jag inte jobb på Scan.

På planen är jag en riktig kung,

och bara 23 år ung.

Allt jag önskar efter all häxjakt,

är en storklubb och ett ...

 

2.

Jag är en hjälte med svajigt humör,

och en mardröm för varje intimfrisör.

Ni kan lita på att styrkan sitter i håret,

och att ni är trygga längs järnvägsspåret.

Jag har svårt om någon med mig trilska,

önskar mig därför en...

 

3.

Jag är klubbhora av stora mått,

väntar bara på nästa uppbrott

Viby, KBI, OIF och Näsby me´,

det ser bra ut på mitt CV.

Frekvent i eniros datalogg,

önskar mig därför en egen...

 

4.

Mitt i stan hittar ni mig,

och en och annan teknikgrej.

Trivs bäst med en fri roll både på plan och i butiken,

mina styrkor är kontrollen och tekniken.

Tyvärr tog allt slut för fort,

Blev mycket rehab, så  snälla ge mig ett...

 

5.

Tack vare bladet har jag en blogg,

Skriver i den efter min nattgrogg.

Trots jag får betalt så är inläggen få,

låter påhoppen på Nordgren fortgå.

I Fjälkinge kommer jag aldrig i närheten av målramen,

drömmer därför om en...

 

6.

Jag är den populäraste domaren i trakten,

känd för den trevliga spelarkontakten.

Förflutet som ledare i bland annat KBI,

erkänner att jag inte är felfri.

Även fast jag inte vill begripa,

att alla vill jag kör ett år till med min nya...

 

7.

Att gå från tränare till spelare är inte lätt,

trots att jag är rätt komplett.

Om jag ej min önskan får,

jag genast numret till bladet slår.

Mellan Åsum och Näsby jag valde,

lite av stoltheten jag säkert svalde.

Så ge mig nu vad jag behöver,

En tränarroll och fett med...

 

8.

Nu har jag varit i stans alla invandrarlag,

i Balkan tar jag nya tag.

Men detta kommer bli läxan,

vem fan vill spela i Hässleholms-sexan.

Nu säljer jag telefoner till Ronnebybor,

och önskar att jag blir...

 

9.

Jag kallas Brianna för min svanktatuering,

tröttnar snart på all gipshantering.

Kanske jag ska bli som Jet?

kränga mobiler verkar ganska lätt.

Med mitt ärliga pojkanlete,

önskar jag mig ett helt nytt...

 

10.

Skyldig flera fotbollsklubbar minst tusen bingolotter,

därav en del spelarbojkotter.

Senaste flykten gick till Göteborg,

men jag kom hem igen med hjärtesorg.

Nu startar jag om i ett helt nytt lag,

och jag önskar bara ett...

 

11.

Tuffaste jobbet i förorten,

hoppas jag har rätt på korten.

I den klubben kan jag inte bluffa,

för då börjar de bara att gruffa.

Jag är tuff och hörs på planen,

är en tränare som Svahnen.

Lita på att jag är solid,

allt jag önskar är...

 

En god jul önskar

Johansen

Alliansen


Var o kollade på fotboll i lördags. Tog med tjejen för o visa henne Kristianstads mest kända tradition. Alliansen!.
Hann inte se så många matcher, men jag måste säga att Winnö-Fjälkestad var bland dem sämsta matcherna jag sett i Alliansen. Båda lagen var så pass dåliga och tempot var så lågt som man blev sömnig redan efter 10 minuter.

När det var dags för Näsby blev det lite mer intressantast.
Tempot var riktigt hög. Kanske lite för hög för tunga pjäser som Haris, som har väldigt svårt för sidleds förflytningar nu för tiden. Näsby spelade ett ultraaggresivt spel med ett högt tempo, men det skrämde inte Yngsjös juniorer som överraskande vann matchen klart med 3-1. Vi fick tyvärr inte njuta av Allsvensk briljans utan mest av Allsvensk slow motion och felpassningar.
Arber och Näsbys målvakt var dem ända som var godkända.

Sedan så får vi gratulera Emil "Ginga"Nilsson som under helgen vunnit över 103000kr på 2 olika spel. Killen lever verkligen på det.
Imponerande!

Milan var magiska ikväll. Synd bara att dem är det för jävla sällan.


Spelar Alliansen!

Eftersom Balkans förstalag gick vidare i första omgången genom att slå ut Tollarp så hinner jag bli spelklar till att spela mot Önnestads förstalag med Emil Ashoor och Co.
Matchen spelas på annandagen den 26e 11.40.
Det ska bli kul att spela även om det är dagen efter juldagen då det blir fest hos Hårfagre (Haris).

Vet inte om jag hinner se några matcher idag, så någon får gärna skriva ner eller kommentera resultaten senare idag.


Alliansen fortsätter...

alliansen

...dock utan undertecknads medverkan. För första gången fick jag vara med om att åka ut i första omgången. Någon gång ska visserligen vara den första. Klen tröst! Gjorde nog också en av mina sämre matcher samtidigt som vi radade upp rookiemisstag, fyra utvisningar är minst tre för många. Lämnade också turneringen mållös för första gången. Vi hade nog knappt ett skott på mål och då vinner man heller inga matcher. Nosaby var bättre och vann rättvist med 5-1. Får se om det blir några fler alliansenmatcher, nästa år är man 35!!!

Eftersom jag var på en kvällsaktivitet med jobbet så missade jag flera matcher ikväll. Noterade dock ett par saker.
Såg att gamle Vibyspelaren Roger Andersson gjorde som han ville i sin match mot Vinslöv., ett antal sulfinter och ett snyggt mål.  Det gjorde han aldrig för Viby. ;) Sulfinterna då kanske. Missade tyvärr slutresultatet.

Matchen mellan Edenryd I och Bjärlöv avgjordes i sista sekunden. Nu får jag skämmas för jag har glömt vilket lag det var som vann, tror att det var Bjärlöv. Ni rättar mig säkert!

En hyffsat undermålig rapport från alliansen. Räknar med att Jetmir skriver lite mer vassare i nästa omgång. Trött som bara den, har egentligen ingen mer ursäkt än att jag är småbarnsförälder. ;)

Johansen

Alliansen

Pga jobbet så kunde jag inte se någon match ikväll.
Kan någon skriva ner resultaten och kanske även skriva något om kvällens matcher ?

Vilka dagar och vilka tider spelas dem intressanta matcherna ?


Dagen efter...

Så här dagen efter skalvet så har en del fakta passerat genom skallen. Efter ett inlägg av ett "mjölkbud" i förra inlägget så blev jag nyfiken, alltid kul med ny kunskap. Kollade lite själv på Wiki sedan läste jag Kristianstadsbladet och är nu lite klokare.

"Norden (Island undantaget) är beläget långt från gränsen mellan olika kontinentalplattor där de stora skalven inträffar. Jordbävningar förekommer dock (dussintals varje år) även om merparten av dem är så svaga att de endast registreras av seismografer." (Källa: Wikipedia)

"Jordskalvet vid Sturup uppstod i Törnkvistzonen där den baltiska plattan möter den europeiska plattan." "Det är en gammal sprickzon som är läkt men som med jämna mellanrum skakar till och rör på sig på grund av plötsliga rörelser i jordskorpan eller övre delen av manteln." (Källa: Kristianstadsbladet 17/12-08)

Nog om skalvet förutom att jag är tvungen att visa klippet med Rickard Palm, nyhetsankare på SVT. Lyssna på hans uttal av earthquake. Ännu bättre är att kvinnan på andra sidan luren fattar ingenting.

Inget speciellt nytt i fotbollsväg. Förutom att Vannebergas fans kör vidare på devisen "spriten räddade mig från sporten". De tar verkligen till vara varje tillfälle för att festa. Nu har de hyrt hela Café Fenix och ska förfesta där för att sedan dra tillsammans ner och titta på Vanneberga-Koboisarna. Matchannons i Kb till råga på allt. "Alltid retar det någon" säger deras festansvarige.  Vannebergas fans förnekar sig inte. Tycker det är ganska kul med den klacken med undantag att det finns ett par nötter där men det finns det i de flesta klackar i och för sig. Dessa nötter har ju tyvärr en tendens till att "hoppa på" personer med invandrarbakgrund. Detta har inträffat i seriesammanhang och även i alliansen förra året.

Nu är det gratis att se KIK! Gäsp!

Kommer svenska domare att bli bättre när de blir proffs?

Johansen

 

Skakad men inte rörd.



Vaknade något annorlunda i morse av att hela lägenheten skakade. Sänggaveln slog mot väggen, det kan ju visserligen hända men då av andra orsaker. Det kändes dock ganska otäckt att vakna av att saker och ting rör på sig utan förklaring. Ibland är det inte så bra att bo på tredje våningen, det svänger lite mer där. Är ganska glad att man inte bor i skarven mellan två tektoniska plattor som t.ex. San Francisco (se bild).

Annars inget nytt i fotbollsväg förutom att KFF:s mest lysande fotbollsspelare Niklas "Jag är ingen vanlig Svensson" Nordgren kanske blir kvar i KFF. "Ambitionen är att hitta en helhetslösning för den talangfulle mittfältaren". enligt Ronny Larsson.

Några frågetecken.
Vad berodde skalvet på? Vi bor ju ändå lååååångt från närmaste tektoniska skarv.
Hur gammal kan man vara i Sverige för att räknas som talangfull? Känns som det råder en viss skillnad mellan Sverige och internationellt.

Får väl kolla upp detta om inte någon annan upplyser mig.

Johansen

Låt Generationsväxlingen komma !

Efter en pinsam förlust mot Juventus måste även ledningen förstått att det är dags för en generationsväxling.

Bort med med Dida,Kalac,Favalli,Emerson,Senderos,Shevchenko,Insaghi och tacka Maldini för sina 24 år med en avskedsmatch.
Förklara för Zambrotta,Jankulovski,Seedorf och Gattuso att dem får räkna med bänken nästa säsong.

Spelare in.
Välkommen Thiago Silva.
Köp hem Zapata från Udinese
Gobbi lämnar gärna bänken från Fiorentina. Underskattad Vänsterback!
Yaya Toure eller Hamsik.
Boruc som målvakt.
2 unga ytterbackar/yttermittfälare som kan spelas in. Den ena kan värvas redan i januari för att båda ska slippa spelas in samtidigt.
En Världsanfallare som producerar minst 20 mål samtidigt som han ger utrymme till Pato. Benzema är min personliga favorit även om det inte är realistiskt. Lavezzi hade inte heller varit fel även om han kanske inte hade garanterat 20 mål så hade han gjort en jävla massa nytta. 3e alternativ Didier Drogba !

Men viktigast av allt. Ta för helvete hem Yohann Gourcuff.
Killen fortsätter match efter match o då spelar det ingen roll om det är för Bordeaux i ligan,CL eller för det Franska landslaget att dominera.
Ta hem honom. Förklara för alla andra att det är han som ska styra nu.
För att finansiera allt detta samtidigt som man ger Gourcuff utrymmet han förtjänar så säljer man Kaka till Chelsea eller till desperata Real.

Här är 2 videos på det han presterat hittills under säsongen.
Kolla in båda!
Jag säger bara woow..................





//Jetmir Isufi

Fotbollshelgen



Några bestående intryck från fotbollshelgen som gick.

Intressant målvaktsduell i El Clasico som slutade oavgjort. Tycker att Casillas är en bättre målvakt normalt men får också synas mer då Real inte prioriterat försvarsspelet. Dock ej denna gång, Real uppträdde som ett lag och hade med lite tur kanske kunnat vinna. Glad ändå att Barca vann då jag gillar Messi och Puyol. Två lysande fotbollspelare som är oerhört betydelsefulla för Barca. Det var nästan lite brutalt ett tag hur framför allt Ramos försökte plocka Messi.

Zlatan dominerade i målprotokollet. Två mål och en assist, varav ena målet en riktig hästspark i krysset.  Italienska ligan snittar fler mål än de andra toppligorna om jag inte är felunderrättad. Så alla som spottar på den på grund av tidigare års låga målfabrikation får tänka om.

Gerrardpool leder PL efter att Chelsea kryssat mot Zolas West Ham. Nästan att man unnar Zola den poängen som gammal Chelseasupporter. Har hållit på laget sedan jag började på allvar titta på PL i slutet på 80-talet. Zola är den bästa Chelseaspelaren genom tiderna enligt mig. Ska nog skriva en hyllning till honom senare.

Man U kryssade. :) Mer behövs inte. Tack Spurs!

Jetmir hoppas jag kommer nämna Milans match även om de loosade.

Idag är frimånaden till ända. Nu kan klubbarna inventera sin trupper och har nu mer att säga till om när spelare vill lämna till andra klubbar. Vad hände med övergångarna mellan Balkan och Näsby egentligen?

Johansen

Femman och sexan=fritidsgård?

Ryhl, Johansen, och Ek
   Ryhl, undertecknad och Lasse Ek

Greger, Johansen, Henrysson, Fidde
Greger, undertecknad, Henrysson och Fredrik

Var på fest i fredags tillsammans med ett antal superfemman- och supersexanprofiler. Alla är goa killar och att det snackas fotboll när vi träffas är lika säkert som amen i kyrkan. Var mest intresserad att prata med Lasse Ek (Näsbys tränare) och höra hans syn på bloggen och sexan. Han förde fram en intressant tes om att bloggen är som en enda stor fritidsgård och tänker man efter så stämmer det ganska bra.

Skulle nästan vilja utveckla det till att superfemman och sexan är fritidsgården och bloggen är som en mikrofon som plockar upp allt snack som sker där. Lite flummigt kanske. Men det finns vissa likheter. De flesta känner till varandra på en fritidsgård och man hänger i grupperingar och vill gärna visa sig på styva linan. Tillsammans vill man att sin fritidsgård ska vara den bästa och synas mest. Med tanke på hur mycket fokus supersexan ändå fick det gångna året och att Kristianstadsbladet till och med skriver om Fatos så verkar min lite flummiga teori stämma till viss del.

Tror att allt detta har en viss inverkan på varför en del väljer att kliva ner i seriesystemet för att spela i femman och sexan, trots att de har mer att ge i de högre divisionerna. Jag vill inte tro att det bara handlar om pengar även om det säkert gör det för en del. Det handlar om att ha roligt, riktigt roligt, och det har man på en fritidsgård.

Lite om fritidsgårdskillarna på bilderna.
Mats Ryhl - Yngsjös " Magnus Erlingmark", tränare och lojal åldrande fotbollskrigare med hjärtat på rätt ställe.
Lasse Ek - Rutinerad tränare för cirkus Näsby som är rätt man för det jobbet.
Greger Andersson - Supersexans bästa målvakt den gångna säsongen som nu lagt vantarna på hyllan.
Fredrik Johansson - "Yngling" och målvakt i Åhus IF, den ende som inte får betalt. ;)
Mats Henrysson - Trevligaste "träbenet" i superfemman. Kan kicka till tre om man släpper bollen på hans huvud.

Johansen

Värsta filmningen någonsin!?

Tittade på ett avsnitt av  "Laul calling". Ganska dött avsnitt förutom att de visade klippet nedan och snackade lite om filmning. Dialogen påminde lite av det som skrivits här på bloggen i inlägget "Att filma eller inte filma", tror att signaturen "Emil N" sammanfattade minst lika bra som Laul själv. Tänker inte länka till "Laul calling", vill ni titta på hela avsnittet får leta upp det själva på aftonbladets hemsida. Är inget big fan av Laul.

Titta på klippet!
Notera hur långt ifrån försvararen är. Anfallaren stängdes av och det var första gången det colombianska förbundet stängde av en spelare för filmning. Det jag inte fattar är hur domaren kan döma straff.

Johansen


Silly Season


                                                   Skönt gäng !!


Jag, Dzemal,Haris och Semir skrev idag på för Balkan.
Jag har sedan jag lämnade tryggheten i Viby IF blivit en riktig klubbhora.
Så.... Jag säger det först innan någon anonym jävel hinner före.

Det är tråkigt att lämna Näsby eftersom det fanns väldigt sköna personligheter samtidigt som jag gillade Lasse Ekk.
Han kommer göra väldigt stor nytta för Näsby IF men det funkade inte. Stämningen var inte bra när 40 personer skulle dela på 90 minuter.

Vi får hoppas på att återförena vår kompisgäng i Balkan istället. Förhoppningsvis så kommer brorsan och Arber snart också. Arber tänkte skriva på ikväll men han var rädd för att rankas som Kristianstads största klubbhora efter att ha spelat i 5 olika klubbar på bara 18 månader om han hade skrivit på för Balkan. Så han vill dominera i Alliansen först ;)...........
Niclas" Brianna" Andersson kanske också skriver på under veckan.

Löjliga säsongen fortsätter...

Som alla säkert vet, om inte annat efter dagens artikel i KB, så skrev Erik Lindberg på för Åsum. Kul för Åsum! Det som fångade intresset i artikeln var att Nosabys Tommy Lindgren hävdade att de inte kunde matcha Åsums bud. Åsum som har som policy att INTE betala spelarlöner kontrade med att Lindberg ska coacha deras j-lag.

Tillåt mig att tveka, hur mycket tid ska egentligen Lindberg lägga på Wendesvallen och omkringliggande fotbollsplaner? Om så må vara att Åsum INTE betalar ut spelarlöner utan att de får lön för tränaruppdrag. Vilken tränaruppdrag har då t.ex Elvis, för jag har mycket svårt att se att han, som är en av deras bästa spelare, går lottlös. Nu kommer säkert gästboken fyllas av ÅBK dementier varav häften från samma IP. Jag tycker endast detta låter konstigt och ser fram emot en förklaring.

Löjliga säsongen fortsätter...

Johansen

Bloggen

Denna blogg skapades för att det skulle skrivas i allmänhet om det lokala fotbollen och i synnerhet Supersexan.
Samtidigt som jag skulle skriva om lite andra saker som olika ämnen i samhället,vänner och Milan.
Och nu även med Johansens hjälp.

Det roligaste har ändå varit alla kommentarer som jag skrattat högt av. Men på senare tid så har många konstiga personligheter börjat skriva här vilket har lett till att nivån sjunkit väldigt mycket.

Fortsätter detta så kommer vi göra så att ingen kan få fram sina åsikter förrän vi har godkänt det manuellt.
Och denna gången kommer det förbli så.

Allt som har skrivits här har gjorts med humor samtidigt som vi försöker hålla oss till fakta.


Senaste nytt om Stjärnan !!


                                   Stjärnan populär i K-town  !!!



Ämnet Fatos är tydligen väldigt populärt i Kristianstad.
Folk i Kristianstad vill tydligen veta allt om stans ende aktive ex. Allsvenska spelare.

Nu till något allvarligt men samtidigt föga förvånande.
Medans Fatos Gashi väntar ut lingonklubbarna så har han hållit igång med Dam-Gymnastik på torsdagar i Öllsjöhallen med Kristianstads gymnastikdamer.
Om han gör det för att bli smidigare eller för att han är lite småkär i en tjejerna låter vi vara osagt.
Men sant är det. Fick det bekräftat av en tjej som själv är gymnast idag.

Vem vet ? Han kanske överaskar alla och slutar fotboll för att satsa helhjärtat på gymnastik istället ?

Det kanske är bäst för Näsby o låta Teddy och Lasse göra det dem har anställts för att göra.
Alltså att träna Näsby IF utan någon "länk" till spelarna ,superlänk eller spelande-tränare som samtidigt vill ha betalt för det. En div.6 klubb har verkligen inte råd med att ha 3 A-lagstränare som ska ha betalt.

Jag hoppas det blir en bra lösning innan veckan är slut.

Jag tränade med Balkan idag tillsammans med Dzemal och Niclas.
Hade lovat Balkans tränare. Så vi körde dit.
Aldrig fel och träna med lite olika klubbar under inomhusperioden.

Någon ville att vi skulle nämna Champions League mer.
Men utan Champions Leagues bästa klubblag under modern tid så är inte CL intressant i år.
Men nästa säsong så blir den sig lik igen då Rossoneri är tillbaka där dem hör hemma.



Vid pennan // Jetmir Isufi


Smal sak!

Tänkte sticka emellan med ett inlägg som handlar om något helt annat än Näsbysåpan. Önskar ibland att man spelade i Näsby bara för att se alla stjärnor in action. ;) Jetmir har som sagt mycket material att blogga om där.

Gick idag hem från staden efter att käkat lunch tillsammans med bloggkollegan, telenors coming star Jetmir "Rövfinten" Isufi. Då såg jag en plansch som satt på ett elskåp där ungefär följande stod , "Kom och demonstrera i Malmö mot sexuella övergrepp mot djur". Herregud! Snacka om smal sak! Visst är det sjukt att folk håller på med sexuella övergrepp mot djur  men hur många kan det handla om? Finns det inte andra saker att kämpa för eller emot? För fred i mellan östern, mot sexuella övergrepp mot barn, mot arbetslösheten eller till och med mot kriget på Näsby IF:s inneträningar.

Kollade upp om det inte var en ploj-aktion därav youtube-länken. Den är mest för er som mot all förmodan skulle vara engagerade i denna sak. De har en bild på en söt valp på sitt demonstrationsplakat. Kan inte riktigt se det framför mig, en söt labradorvalp och en människa hålla på, och tur är väl det. Hur som helst sjukt, mycket sjukt! Kanske skulle åka till Malmö ändå. ;)

Johansen


 

Stjärnan Fatos Gashi !!




Här har vi spelaren som spelat i Allsvenskan med Tollarp.
Tränaren som gjort succé med Näsby och nästan gjorde dem till ett mittenlag i Supersexan.

Han hamnar i ett litet tjafs på träningen igår. Istället för att erkänna att han gjorde fel, att han trots att han spelat i Allsvenskan med Tollarp är mänsklig så gick han mitt under träningen iväg och duschade.

Enligt säkra källor var det första han gjorde när han gick ut från hallen var att ringa K-bladet för att säga till dem att han är på väg till Åsum.
Sedan ringde han sina vänner i Åsum för att berätta för dem att han är beredd till att träffas för att diskutera pengar till en övergång.
Bladet gick ut med det i tidningen idag så när Näsby IF läste det så ringde dem självklart upp Fatos.
Nu har Fatos bokat 2 möten. Ett möte med Åsum och ett med Näsby.


Vilken klubb tror ni kommer ställa upp med en Allsvensk spelare år 2009 ? Real Åsum eller Real Näsby ?


Önsketimmen!

Arber sitter längst fram. Det är han med glasögonen.


Jetmir är för upptagen och jag har idétorka. Kommer skriva något om silly season snart som jag är evigt trött på. Fick dock en idé.

När jag gick i grundskolan för cirka 100 år sedan så fanns det något som hette "önsketimmen". Där fick man då och då bestämma vad den skulle innehålla. Tänkte nu att ni läsare kan komma med olika förslag som vi kan skriva om. Nu inte sagt att vi kommer att skriva om allt men vi får se.

Bilden på klassen ovan är tagen från Internet så jag vet inte vem någon är på bilden. Men är säker på att någon kommer att upplysa mig.;)

Johansen

Mer bloggande !!

Många som mailar om att jag ska skriva oftare.
Men just nu har jag väldigt ont om tid, men jag lovar att det kommer bli bättring.
Kanske kommer något imorgon.
Förhoppningsvis från Herr Johansen också.

Lägenheten är klar !

Efter en månads hårt arbete så blev lägenheten klar. Är faktiskt riktigt nöjd !













Dessa utlänningar!

Vackra ögon


Satt och lästa Kristianstadsbladet igår morse och fastnade då för spalten Jourhavande reporter. För er som inte vet vad den handlar om så innebär det att folk ringer in om allt möjligt. För det mesta är denna spalt Kristianstads klagoforum nummer 1. Folk ringer in och klagar på bilister, fotgängare, hundägare, kommunen, ungdomar, tidningen....you name it!

Denna gång så handlade några av samtalen om hur hemskt det var att tjejer från Milnerskolan hade varit tvungna att bära slöja vid ett besök  moskén i Näsby. Ganska självklart tycker jag, det var ju dessutom ett frivilligt besök. Men nej nej, här så kom rädslan för annorlunda seder och bruk fram. En kommentar var t. ex  "Vill de tvunget bära slöja kan de bosätta sig i muslimska länder". Redan där så började det handla om något annat. En annan kvinna som "tar seden dit hon kommer" klagade över att invandrarna "får ha kläder på sig när de badar och måste ha speciella tider i simhallen".  Så nu var det inte längre muslimer utan invandrare damen klagade över. Jag säger som Lars Ekborg; "Bara bunta ihop och slå ihjäl dem!" *
Sista kvinnan klagade över att invandrarna var otacksamma och att de bara klagade över svenska samhället.

Från att handla om en skolklass där tjejerna var tvungna att bära slöja så gled det snabbt över till något helt annat, människors okunskap och främlingsrädsla. Kom ihåg att för ett par år sedan så läste jag samma spalt där "samma" folk ondgjorde sig över att kronfågel skulle börja med halal-slakt. Detta hade säkerligen inneburit arbetstillfällen till Kristianstad men nej nej, halal-slakt var ju så hemskt och grymt sätt att slakta djuren på. Pratade då med en anställd på kronfågel som sa att den enda korrigeringen var att de hade varit tvungna att vrida "giljotinen" ett par grader så att den pekade mot Mecka.  Kommentarerna i Jourhavande reporter gled även då över till handla om människors rädsla. Vet inte om det blev halal-slakt på kronfågel.

Tyvärr så är det oftast dessa rädda människor som ringer in till sådana här klagomurar som Jourhavande reporter och jag undrar om det inte också är exakt samma människor som klagar över bilister, fotgängare, hundägare, kommunen, ungdomar, tidningen, u name it!

Angående min * lyssna på youtube-klippet nedan, en riktig klassiker.

Johansen



Blivit lurad av en Turk !!

Har inte kunnat blogga dem senaste dagarna för att jag varit på utbildning i Stockholm.
Som tur är så har Johansen roat alla med intressanta inlägg.
Resan var jävligt rolig och det var första gången jag flög inrikes.
Men att maten kostade på flyget försvånade mig med tanke på att flybiljetten kostade lika mycket som när man åker utomlands. Judar !

När man utbildningen var klar och man varit där några dagar så var det dags för att ta en taxi från centrala stockholm till Bromma flygplats. Taxin skulle kosta 200 kr fick jag höra av personer som ofta åkt samma resa.
Men jag hade oturen och bli körd av en turk som hela vägen frågade om Telenor var billigare är Comviq kompis och om jag var kompis med Zlatan eftersom jag var från Skåne.
När vi var framme så stod det på taxametern 400 exakt !
Jag visste att Turken kryddat på med 200 kr men jag hade för brottom för att tjafsa så jag betalade och gick av.

400 kr för 18 minuters bilfärd !

Att filma eller inte filma?



Det är frågan! Tänker ägna ett inlägg till att diskutera ”filmning” inom fotbollen. Känner mig ganska lämpad till att göra detta då jag blev utnämnd till årets filmare i supersexan. En utnämning jag tar med ro, varför jag gör det kommer nog att framgå av mitt inlägg.

 

Vad är förresten filma? Tror att det viktigt att ha begreppet klart för sig. Hoppas här att ni bloggbesökare hjälper mig att bena ut begreppet.

 

Är man filmare om man trillar mycket i en match till exempel? När Ljungberg var som bäst låg han rätt mycket i gräset, är han en filmare? Tror jag inte många skulle säga. Inga svenskar i alla fall.

 

Jag tror personligen att det är viktigt att skilja på filma och förstärka. Filma sysslar inte särskilt många fotbollsspelare med men förstärka sysslar flertalet med och säkert utan erkänna det. Nu säger säkert Bosse Back från Kiaby, 105 pannor tung, att han minsann aldrig har förstärkt. Det må så vara! Men jag kan intyga att jag sett många fotbollsspelare i klass med mitt fiktiva exempel Bosse Back som lagt sig ner i gräset efter en närkamp med någon som vägt häften så mycket. Hur kommer det sig? Kollar du på rugby så inte fan lägger sig 105-kilos killar på gräsmattan såvida de inte fått pungen i kläm i suspensoaren eller brutit ett ben.

 

Vet att det finns flera läsare här som inte tycker att filma eller förstärka är en del av fotbollen. Tycker samma läsare att tröjdragningar, stämplingar, nypas, trycka ner och bensaxar är en del av fotbollen? Säkert!

 

Jag tycker att båda företeelserna är en del av fotbollen och utan dem vore det inte samma sport. Hur hade det sett ut om bara den ena företeelsen funnits? Då hade det antingen sett ut som rugby eller dess ”motsats” rytmisk sportgymnastik. Jag tror att det i slutändan handlar om vilken fotboll man föredrar och en balans mellan de båda företeelserna.  

 

Sammanfattningsvis

Jag har lämnat lite luckor i argumenteringen för er läsare att fylla i. Med- eller motargument mottages. Jag tycker givetvis som alla andra att filma är illa, speciellt i den bemärkelse som Gillardino gör i videon nedan eller likt hans norska adept.

 

Någon sammanfattade det så här: "Att stå på benen när du faktiskt utsätts för ett regelbrott är korkat.  Lika korkat är det att slänga sig när du inte blir utsatt för ett regelbrott." Eller?!? Tror att detta citatet får avsluta inlägget....vill bara slutligen säga.

-Tur att vi har domare!


Johansen

 

 

Gillardino



ESPN sammanfattar VM 2006 års värsta filmningar. Amerikanarna älskar att göra sig roliga över fotbollen.




Den norska Gillardino, kanske till och med sämre än orginalet.
 

Världens dyraste cheeseburgare!


Dzemal försöker balansera bollen.

Dzemal "Cheeseburger" Hadzic

 


För att återknyta till Jetmirs inlägg ”Fina tider” så ska jag nu berätta om ”Världens dyraste cheeseburgare”. En av kvällarna på det träningslägret bestämde vi oss som sagt för att dra oss in till Köpenhamn. Den kungliga danska huvudstaden lockade mycket mer än Helsingör. Sagt och gjort så begav vi oss till stationen i Helsingör. Den låg väl ungefär en 3 kilometer från vårt vandrarhem. Kom inte ihåg om vi gick in eller om vi delade taxi, så jag låter det vara osagt. Väl i Helsingör betalade vi 100 danska och hoppade på tåget. Det var en kanonfin stämning, vi snackade skit, sjöng och dansade så att hela tåget skakade. Framme i Köpenhamn så bestämde vi oss för att käka och valet föll på McDonalds, fantasifullt värre! Dzemal som inte var så hungrig käkade bara en cheeseburgare, den kan väl ha kostat en 10 danska, och bestämde sig efteråt för att åka tillbaka till vandringshemmet efter typ endast en knapp timme i Köpenhamn! Varför han beslutade detta fick jag aldrig kläm på. Medan vi andra alltså festade loss på olika uteställen så satt Dzemal på tåget tillbaka till Helsingör efter att ha ätit vad jag tror måste vara världens dyraste cheeseburgare.

 

Satt precis och gjorde lite kort överslagsräkning, tåg Köpenhamn T/R 200 DKK (Danska kronor), cheeseburgare 10 DKK, taxi tillbaka till vandrarhemmet från Helsingör station (jo han tog taxi!) 60 DKK. Detta blir sammanlagt 270 DKK, omräknat i SEK blir det i runda slängar 340 kr.  Så om ni undrar varför undertecknad har råd att ut och resa så är svaret. Jag betalar inte 340 kr för en cheeseburgare. ;)

 

Jetmir och de som var med kan intyga att historien är sann även om summorna kanske inte är exakta.

 

Så här ett par år efteråt så kanske Dzemal kan upplysa oss om hur hans tankar gick den där kvällen då han köpte världens dyraste cheeseburgare.


// Johansen

Ännu en förlust för Milan !



Helgen avslutades men en förlust för Milan.
Nu är vi 6 poäng efter Inter som spelar som ett helt annat lag i Serie A för att sedan gå o skämma ut sig ute i Europa mot Grekiska och Cypriotiska klubbar.
Jag fick se Palermo-Milan på Turkisk TV eftersom dem Svenska pisskanalerna väljer att sända en dokumentär om Smålands växtrike.
Milan började bra och Pato var grym att skåda. Tills han blev kapad av Italiens andre målvakt Amelia och tvingades utgå.
Vid kapningen fick Milan straff samtidigt som Amelia fick gult kort.
Milans bästa spelare den här säsongen Ronaldinho steg fram o sköt, men Amelia gjorde en kanonräddning.
Efter första halvlek så rasade allt och Palermo tog ledningen med 3-0 innan Ronaldinho dribblade av 4 man så att dem till slut var tvunga att klippa honom. Ronaldinho fick sitt andra straff. Den satte han men då var det redan försent.
Ännu en pinsam förlust o nu hoppas verkligen vi sparkar Ancelotti.

Det ända glädjande men matchen var att Ronaldinho fortsätter att visa grym form med sina 8 mål på 13 matcher som mittfältare.

RSS 2.0