Fulhams triumf, Serie As seger.




Tack vare Inters dominans i Europa så var förutsättningarna klara igår inför mötet mellan Fulham-Hamburg.
Slår Fulham ut Hamburg samtidigt som Inter besegrar Bayern Munchen i finalen så har Serie A tagit flest UEFA-poäng denna säsong. Det innebär att Serie A kommer få fortsätta att med att ha fyra lag i CL.

Att Inter slår ut Bayern är jag helt övertygad om. Nästan så att jag tänker sätta en slant på det.

För Milans del ser det inget vidare ut. Trots att Leonardo utfört mirakel med en trött,gammal och skadedrabbat trupp så har han krigat i toppen hela våren. Jag hade kunnat sticka ut hakan och säga att med Pato och Nesta friska så hade vi tagit hem ligatiteln. Men nu är läget annorlunda och eftersom Berlusconi är en dement jävel som för varje år som går fortsätter försvaga Milan så vill han sparka Leonardo eftersom han vågar säga ifrån.
Försvinner Leonardo så försvinner all hopp till återuppståndelse.

Igår så spelades det några matcher i Supersexan.

Winnö IF - Näsby IF 6-2 (4-1)
Edenryds IF - Kristianstads BoIS 1-3 (1-1)
Gualövs GoIF - Gärds Köpinge IF 3-3 (2-1)
Vittskövle IF - Linderöds IF 1-0 (1-0)


Boys hade tydligen träningen innan tränat på straffar och frisparkar. Resultatet kom direkt då ett mål kom på straff och ett på frispark. Nu mötte dom ju Edenryd men 3 poäng är alltid 3 poäng.

Sedan fortsätter Näsby förlora samtidigt som Vittskövle ännu inte släppt in ett mål i serien. Imponerande!

Ikväll 18.30 är derby mellan Rinkaby-Viby. Jag kommer givetvis försöka trycka till Johansen en gång. Jag tror han saknar det.:)

Världens vackraste låt!



Och nedanför får ni se när Eintracht Frankfurt fans sjunger pippi långstrump.





Dom ratades revansch.






Folk vill att jag skriver oftare. Det vill jag med. Egentligen borde jag haft tid till det nu när man legat hemma sjuk i några dagar. Men mina förkylningar är inte att leka med.

Nu återstår förmodligen den svåraste bortamatchen som finns i världsfotbollen. Men Inter har sett till att ha ena foten i final med ett väldigt imponerande seger. Jag har vad jag kan minnas aldrig sett Barcelona bli utspelade sådär i 75 minuter. Nu vet jag vad många nyblivna "Barcafans" tänker. "Vad fan det var för fan ingen utspelning".
Men jag skulle vilja kalla det för precis det. Mourinho fick matchen precis dit han ville. Han ville att Barcelona skulle fortsätta öka sitt bollinnehav nere i backlinjen. Så fort dom avancerade nån meter då kom pressen. Inter spelade i ett tempo som Barcelona inte klarade av. Dom skapade så pass mycket att dom lika gärna kunde vunnit med 5-1. Messi,Zlatan och Xavi var totalt osynliga. Vad detta kan bero på vet man aldrig helt säkert.

Men spelarna var väldigt revanschsugna. Det såg man direkt när matchen startade. Cambiasso som är en av världens bästa balansspelare blev ratad av Real när behovet av att sälja tröjor var större än att vinna titlar.
Etoo som blivit ratad av båda dom spanska giganterna sprang som aldrig förr.
Sedan har vi Samuel,Lucio,Motta,Pandev och Sneijder som alla på ett eller annat sätt blivit ratade av sina förra klubbar. Dom spelar alla i ett lag som historisk sett har en förbannelse vilande över sig. En förbannelse som gjort att dom varken kan vinna eller prestera ute i Europa. Men i år kanske dom bryter den. Med spelare som både har ratats och kallats förlorare. Som sörjande Milanista  svider det att säga det. Men fy fan vad dom förtjänar det.

Matchens tre bästa spelare.

JJJ- Milito
JJ- Cambiasso
J- Maicon = Står i en klass för sig bland högerbackarna i världen.



På fredag möter vi Skepparslöv. Men pga sjukdom så kan man inte vara med. Skepparslöv som slog Näsby senast med 4-2 ska inte bli några problem. Bara vi får försvaret att fungera, vilket jag tror.
Här är omgångens matcher i Supersexan

Omgång 3
2010-04-23 18:30 130304017 Näsby IF - Viby IF  
2010-04-23 18:30 130304018 Rinkaby GoIF - Skepparslöv IF  
2010-04-23 18:30 130304014 Gärds Köpinge IF - Edenryds IF  
2010-04-23 18:30 130304015 Kristianstad BoIS - Vittskövle IF  
2010-04-23 18:45 130304013 Gualövs GOIF - Önneköps IF  
2010-04-23 19:00 130304016 Linderöds IF - Vinnö IF  

Hörde att Göran Bylbas kommer döma Boys-Vittskövle. Ska bli intressant o höra om han klarar av det eller ej.


Supersexan uppdatering!





Efter ett längre uppehåll så tänkte jag att jag kunde skriva av mig lite.

Som ni alla vet så har det börjat spelas fotboll runt om i Kristianstad igen.
Eftersom jag inte var spelklar i premiären så valde jag att jobba den dagen. Men eftersom KBOYS-Viby startade lite senare så hann jag iaf se andra halvlek.

Kboys imponerade stort medans Viby var väldigt bleka. Min gamla klubb hade så många nya spelare så dom enda spelarna jag kände igen var Johansen som jag tror agerade högerback och någon junior i backlinjen.
Nu tror jag inte Boys är så mycket bättre än Viby, men dom fick pga usla planer premiärspela på konstgräset i stan. Det passar ju Boys som VILL spela fotboll. Viby å andra sidan är inte det Viby jag kände. Dom hade under hela andra halvleken aldrig mer än 2 passningar genom laget utan det var höga och långa bollar matchen igenom. Just den taktiken kanske fungerar på usla planer men på konstgräset gick det inget vidare.
Viby fick iaf in 2 mål på fasta situationer och det är väl det dom kommer få förlita sig på när spelet inte fungerar.

Efter att ha sett 45 minuter av matchen så kunde jag konstatera att Boys kommer få det svårt när man inte spelar alla sina matcher på konstgräs medans Viby mycket väl kan rycka upp sig redan veckan efter.

Matchens spelare- Arber "Perotta" Jashari

Sedan var det ju match även på Grönevi. Näsby som förutom Kadri Buccoli i anfallet blivit av med hela startelvan skulle visa att dom fortfarande var att räkna med i år. Men trots att Lasse gick ut med att dom i år spelat mer som ett lag och att stämningen blivit så underbar så att även Näsbys damlag har fått medverka i vissa träningar så hjälpte det inte. Förlust blev det med 6-2 efter att Rinkabys egna Pippo Insaghi stod för alla sex målen.

I fredags var det dags för den andra omgången. Precis som jag trodde så fick Boys det svårt när inte underlaget var konstgräs. Dom mötte ett Winnö som blivit av med flera av de senaste säsongernas nyckerspelare. Så Boys tog helt planenligt ledningen med 2-0. Men Winnö hade pressat Boysarna hårt matchen igenom så i slutet fick dom chansen när mittbacken Haris försökte filma till sig en frispark i sitt EGET straffområde och misslyckades. Winnö tog sin chans och 2-1 var ett faktum. Några minuter senare var det Polsk riksdag(får man lov att använda det uttrycket i dessa tider?) i Boys straffområde igen och den gamle KBI-spelaren Mattias Hagman visar ännu en gång att släkten är värst när han petar in kvitteringen.

I Rinkaby var matchen kanke inte lika jämn men ack så underhållande. Vi mötte ett lag som enligt som flesta kommer ta hem Supersexan. Efter att i fredags ha spelat mot Önneköp så är jag beredd att hålla med.
Jag går nog ännu längre och säger att det var nog det laget som imponerat mest dom senaste åren i Supersexan.
Dom ställde kaxigt upp med 3 snabba anfallare som gjorde nästan vad dom ville matchen igenom.

Dom svaga punkterna var kanske deras målvakt och mittbackar. Dom kanske inte var fullt lika bra som sina lagkamrater.

Näsby fortsatte tyvärr att förlora när det blev 4-2 till Skepparslöv.

Här har ni resultaten


Nej nu får det räcka. Är det något jag missat så får ni gärna fylla på.

RSS 2.0