377

...


Superfemmans 377 rapporterar följande resultat:
Vanneberga-Ovesholm 2-3
Tåget Ovesholm tuffar på och manglar ner ännu ett lag. Håkan Hellberg mer känd som "Slottsvallens Svennis" har verkligen lyckats med sitt OIF. Började redan förra året med att bygga laget klokt och får verkligen ut mycket av sina spelare. Han har skakat liv i spelare som Kallberg som plötsligt spelar som i sina glansdagar. Alltså, cred åt Hellberg.

Åhus IF-Wä 4-0
Nu har PRO vaknat till liv. Fick det självförtroende de behövde efter segern mot Viby. Har med Wanstadius fått en dimension som de saknat tidigare år. D.v.s löpvillighet offensivt och defensivt.

Vet inget om matchbilderna ännu eller vilka målskyttar. Där kan jag lita på att ni läsare rapporterar in. Det gör ni bra!

Forza Superfemman!

//Johansen

Superfemman fortsätter.

superfemman

Ovesholm imponerar. Slog Real rättvist även om vissa Åsumfans muttrar att det skulle blivit annorlunda med "Banne" i laget. "Banne" uteblev nämligen från samlingen innan matchen utan att höra av sig. Tror dock inte "Banne" hade ändrat på slutresultatet. Det verkar som "Banne" är ok i allafall. Anledningen till frånvaron är för mig okänd.

Åhus slängde in "Rossi" som nätade direkt på en väl avvägd nicklobb mot Viby.

Jag får helt klart omvärdera mitt tips. Tror att Ovesholm kommer att vara med i toppen och att Kobois kan få det svårare. Åsum kommer också att få en jobbigare resa.

Brösarp verkar också stabila och har den där strikern som är ack så viktig i tighta matcher. Namnet försvann precis men det återfinns i KB:s skytteliga.

Mer har jag inte för tillfället. Lite stressad! Mer kommer dock..

//Johansen

Svar...;0)

Postat av: Jetmir

Johansen det har kommit fram flera personer till mig som tycker att du skriver för lite om Superfemman.
Jag citerar en person som sa så här. "Bara för att det går dåligt för dig själv och din klubb så ska väl inte vi andra lida för det. Eller hur?"

Vad blir Kristians respons?



Ha ha ha! Jetmir din räv! Skriver du mer om Näsby eller? Jag har bloggat lika mycket om superfemman som du har bloggat om sexan. Det är fortfarande Jetmirs blogg.

Det har inget med Vibys kräftgång att göra. Eftersom jag själv spelar så kan jag inte kommentera mer än motståndet vi möter. Kommer inte att kommentera min eller Vibys insatser på denna blogg mer än jag redan gjort. Skulle jag dessutom skrivit om Viby så skulle folk klaga att jag bara skriver om Viby.

Du kan be de här personerna att maila mig om saker att skriva om ifall de är missnöjda. [email protected]

Mitt inlägg om Superfemman plus lite annat kommer senare idag förhoppningsvis. 


//Johansen 


I väntan på ett inlägg om fotboll...

...kommer här ett inlägg om politik. Det handlar om hur hemskt det skulle vara om Amerika förvandlas till Sverige. Ni som bara tänker fotboll kan hoppa över detta inlägget.

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

The Daily Show är riktigt kul emellanåt.

Kan inte heller låta bli att nämna SD så här i kristider eftersom det är oftast då som en del folk tenderar att röra sig med sådana tankar som SD sprider. Läste en intressant artikel i Sydsvenskan om SD, lite lång men väl värd att läsa. Den hittar du här.


//Johansen

Resultat Supersexan!!

Näsby slog Venestad med1-0 i en match som inte innehöll mycket skönspel. Även om vi blixtrade till stundtals.
Istället kämpade Näsby till sig segern.
Måste även berömma Venestad som stod upp bra matchen igenom.
Målskytt Artan Alija.

Nu kommer vi börja vinna igen!

Dom som vet resultaten i dom andra matcherna får gärna skriva in dom här.

Veckans lirare!!

Zarate Zarate Zarate



Lazio klara för final!!!

Patos konst förra helgen!!



15 mål och 8 assist som 19åring! Och säsongen är inte slut ännu.....

Super-Pippo





Jag samlade hela gänget plus 2 hedergäster i Johansen och Vibys hårdföre mittback Ymsen hos mig för en fin tacos. Efter det var det dags för Milan att underhålla oss.
Det börjar bli standarn nu. Varje gång Milan spelar kvällsmatch så samlas vi. Även om alla inte gillar Milan så är det ändå skönt när hela umgänget samlas.

Det snackades väldigt mycket, och det dom flesta kom fram till var att =

-Ovesholm blir jävligt farliga i år. Jag personligen tror att dom och Hörby kommer slåss om seriesegern.
- Viby åker ner utan chans till att hålla sig kvar. Ödet är starkare än vad folk tror. För Johansen SKA spela i Supersexan och ingen annanstans.
- Näsbys lagkapten Arber tror Näsby reser sig och blir ett topplag eftersom dom har 5-6 spelare som är bäst i sina positioner.
- Rinkabys nya anfallare vinner skytteligan i Supersexan om han fortsätter som han gör.
- Balkan som också har en starelva med 11 världsstjärnor som spelat i Röda Stjärnan under tiden då dom vann Champions League, har även dom börjat väldigt dåligt i den andra Sexan. Vad det beror på vet ingen!

Sen så tänkte jag även kommentera KFF som tydligen imponerade i premiären. Jag såg inte matchen men KFF´s nya anfallare hade tydligen varit bäst på plan. KFF segrade alltså med 4-1!

I Näsby och Supersexan så har personer som ursprungligen kommer från Kosovo det väldigt svårt.
Men i Allsvenskan dominerar dom.
- Labinot Harbuzi hade innan matchen mot Trelleborg blivit matchens spelare 2 matcher i följd
- Agon Mehmeti har gjort 3 mål på 4 inhopp!
- Bajrami målade för Elfsborg, och visade även han upp ett bra spel.
- Halmstads Raskaj(som av Halmstad-fansen kallas Fabregas) avgjorde mot Kalmar och skickade ner Kalmar ännu djupare in i formsvackan.

Det finns ännu fler o nämna men dom dominerar inte i lika stor utsträckning! Lägg även märke till att alla dessa spelare är alla under 24.

Sen så måste jag skriva lite om Milan.
Även om Milan i år oftast varit en besvikelse i år så visar spelarna ibland upp ett spel som även Barcelona hade imponerats av.
Söndagens match var en sådan match!
Sådan show bjuds tyvärr alldedes för sällan för att vi ska vinna Serie A. Nästa år kanske Milan blir jämnare. Annars så får det väl räcka med stor underhållning ungefär var 4e match. Jag får helt enkelt vara nöjd med det jag får. Vi har iaf gjort flest mål i ligan!

Pippo slog ett nytt rekord igår.. Ingen har nämligen gjort fler Hattricks än genom tidernas bästa straffområdesspelare,
Han har under sin Serie A karriär alltså gjort 10 hattricks. Han passerade alltså Batistuta,Van Basten,Baggio och co.
Han är även en ungefär 15 mål ifrån att vara den som gjort flest mål i Serie A genom alla tider. Serie A........... Ligan som dominerat Europa ända fram till 2003.
Man kan aldrig sluta förundras över den mannen alltså.

Fler spelare som var bra igår var Flamini,Beckham och Ambrossini. Pato spelare bara första halvlek för att sedan bytas ut pga en liten skada som man inte ville riskera på. Han hann under dom 45 minuterna bjuda på några nummer man sällan skådar.

Jag fick även höra att Sanin åkte iväg för att se FA cup semifinalen mellan United och Everton. Jag måste säga att det var en jävla dåligt timing att åka i väg under en period då United spelar som sämst. Dom har egentligen inte spelat bra på hela säsongen men nu är det verkligen illa. Tror ni Ferguson får packa sina kläder,whiskyflaskor och Whiskyglas och återvända till Skottland? Vad säger ni?

Sen så är det väldigt kul att se att Bosnierna dominerar Bundesliga. Jag hoppas verkligen landet kvalificerar sig till VM. Där kommer nämligen flera av deras spelare få sitt absoluta genombrott.

Nej, trots att jag är ledig imorgon så ska jag lägga mig. Är för jävla trött efter Teds hårda träning idag.............

Petad!



Så fort det skrivs om Näsby IF på diverse bloggar så är det alltid någon som ser till att lyfta upp något problem i truppen. Senast i detta inlägg. Detta skrev signauren FCB.

"Postat av: FCB

Men kära johansen om nu vibys tränare hade kört kompis-kompis metoden med andra spelare och lämnat dig utanför startuppställningen varje jävla gång trots att du är bättre än de flesta där så hade du också lämnat klubben. Finns ju ingen mening att kämpa när du husomhelst inte kommer att starta nästa match!

Tack för FCB"



Här kommer mitt svar:
Det är nog där du och jag skiljer oss. Jag hade nog krigat på bra längre än ett par matcher. Hade förhoppningsvis visat via träning, b-lagsspel och inhopp i A-lag att jag var en startspelare i a-laget. Tror knappast Lasse Ek kör med kompisuttagningar för den delen.

Om man nu är så bra så tror jag lagkamraterna hade ställt upp för dig om du konfronterat tränaren. Problemet är att en del inte har "kulor" nog att prata med tränaren utan lämnar utan ett ord. För att sedan sprida skit via kompisar, bloggar och så vidare.

Ska Näsby nå några större höjder måste de ha spelare som accepterar att sitta på bänken.

Hade Vibys tränare kört med kompisuttagningar hade han blivit av med jobbet fortare än kvickt. Det kan nog Jetmir intyga.

En spelare som ger upp så fort, har nog mer problem med egot och antyder bara att tränaren gjort rätt i att petat spelaren.

Har dessutom stött på en del spelare i andra lag som tror att de konkurerrar om  en plats med ALLA i truppen. Det är sällan så att en anfallare konkurrerar med en försvarare. Oftast är det ens eget ego som inte väljer att se detta.

Räknar iskallt med kommentarer. Det finns många "petade" spelare därute men som väljer olika sätt att hantera petningen. Senast läste jag ännu en lokal blogg där en spelare i KFF vädrade sitt missnöje med en petning, inlägget därefter var detta. Säger väl allt!

//Johansen

 


Superfemman rules! Några resultat.

superfemman

Ni som tror att Superfemman är super på grund av spelet, tänk om! Det som är super är intresset. Det ryktas över 300 besökare i derbyt mellan Wä och Ovesholm. "Super!"

Många mål i Superfemman denna fredagkväll.
Ovesholm fortsätter att bomba långbollar men gör det effektivt. Krossade Wä i derbyt med hela 5-1!!! Har inga bekräftade uppgifter om målskyttar. Ett sms sa att OIF:s dribbler Julian Grodanhoppski gjorde hattrick. Kanske någon kan bekräfta detta och övriga målskyttar.

Åsum-Kobois 5-4. Rapporten säger dåligt målvaktsspel och försvarsspel. No shit! 9 mål! Snacka om att Superfemman bjuder publiken på mål. Spelkvalité nja...

Angående divisonen under. Skriver man något om Näsby får man räkna med alla konflikter lyfts upp i ljuset. Petade spelare vädrar sitt missnöje. Inte roligt för Näsby men kul för läsarna av bloggen, eller?!?

Rapportera gärna in målgörare och egna betraktelser.

Trevlig helg!

//Johansen 

Årets bloggare...


Nu är det dags för Mr.Jetlagg himself att bli intervjuad. Välkommen Jetmir!
Hehe Tackar!!


Fullständigt namn: Jetmir Isufi

Ålder: 24

Familj: Mamma,pappa 2 bröder en syster och fru.

Yrke: Toppsäljare

Fritid: Har knapp någon fritid. Men annars är det fotboll och samla ihop gänget.

Klubbar du spelat i:  Tollarp,KFF,KIS,Nosaby,KBI,Viby,Ovesholm,Balkan (2 veckor) och Näsby.

Favoritklubb: AC Milan

Favorithemsida: Jetlagg och Milansiamonoi

Favoritlåt: Truly madly deeply ( Savage Garden)

Förebild: Bill Clinton ( Ingen kunde förena nytta med nöje som han).

Bästa film: Braveheart & Remember the titans.

Bästa bok: Änglar & Demoner


Dina starka respektive svaga sidor som fotbollsspelare?

Bra speluppfattning och bra man mot man både defensivt och offensivt.Sen kan jag spela på alla centrala positionerna. Svaga sidor är att jag aldrig varit en målskytt. Har en riktigt dåligt skott. Nästan sämre än Emil Nilssons. Är även dålig på huvudet. Har även andra svagheter men vill inte trötta ut dig.


Vilket är dina lokala favoritlag (exklud. Näsby)?

Viby utan tvekan. Jag tror inte någon förening hade den stämningen vi hade under den tiden. Jag såg framemot varenda träning.


Vilken världsspelare idag skulle bäst beskriva den typ av spelare du är?

Haha det är svårt. De Rossi i Roma...


Vem hade fått spela huvudrollen om man hade filmatiserat ditt liv?

Collin Farrell!


Vem är den bästa fotbollspelare du mött?

Andreas Dahl när han spelade i IFK.


Galnaste spelaren du spelat ihop med?

Det finns många o välja mellan men Haris står väl i en klass för sig.

Bästa minne på A-lagsnivå?

Jag har inte varit bortskämd med seriesegrar och cupvinster, men att avgöra seriefinalen mot Åhus IF med 2 mål för Viby var fint. Samt att avancera till Supersexan med samma klubb.

Bästa minne på ungdomsnivå? 

In en juniormatch för KBI mot våra ärkerivaler Näsby IF så tog jag bollen utanför vårt straffområde och avslutade med att dribbla målvakten o skjuta in bollen. Under vägen så gjorde jag en 4 spelare. Det kändes extra med tanke på att det var mot just Näsby. Under den tiden så var det väldigt mycket "Österäng mot Näsby" 


Vem är den bästa fotbollsspelare du spelat med? 

Niclas Andersson under Viby-tiden skulle jag nog vilja säga. Jag tror inte någon mittback i dom här divisionerna kan snitta en 5-6 frisparkmål varje säsong. Lägg även till att han inte missade en straff på 3 år. Samtidigt som han stod för halva vår offensiv med sina patenterade crossbollar. Hade han inte han haft en sådan förkärlek till mat så hade han verkligen kunnat bli nåt.


Ditt starkaste fobollsminne?

När man var liten så betydde fotbollen väldigt mycket även fast man kanske inte var den största talangen. Så andra platsen i Hässleholmcupen skulle jag nog vilja säga.


Berätta något om KBI-tiden som inte har med fotboll att göra?

Under en match med juniorlaget i KBI så skulle vi möta Fjälkinge som då hade ett gäng med killar som hatade alla som inte var blonda och blåögda. Efter väldigt många rasistiska kommentarer från publik och spelare så fick vi ge lite tillbaka. Efter 5 utvisnigar så bröts matchen, och jag tror nog Fjälkingespelarna fick tänka om.


Känsliga frågor:

Har denna gång fått lite hjälp med några av de känsliga frågorna av personer i din innersta krets. Vissa förstår jag inte helt men är sjukt nyfiken på vad du ska svara.


När var du riktigt arg senast och varför?

Det var när min vicevärd som tyvärr har för mycket fritid inte tyckte om min källsortering, så han hade krypit in där, plockat upp mitt skräp och ställt det utanför min dörr tillsammans med ett brev där det stod att jag skulle lära mig källsortera. När man kommer sent på kvällen från jobbet så är det det sista du vill se.  


Vad har du för likheter med Discokjell från 100 höjdare?

Haha ingen aning.


Hur känns det att ha ett ”tjejskott”?

Haha, tråkigt! Varje gång jag dagdrömde om fotboll när jag var yngre så handlade alla drömmar om ungefär samma scenario. Det var att jag gör 2 gubbar och avslutar med et långskott från 30 meter. Drömmen har tyvärr inte slagit in ännu ;).  


Varför kallas du 40 mot 5 på stan? 

Haha, det är bara Nordgren som har för mycket fritid. Han bevittnade ett bråk mot 5 malmöbor för några år sedan. Efter den dagen så har han hittat på olika historier varje gång. Måste dock poängtera att jag mognat väldigt mycket dom sista åren. Sen var det inte jag som startade bråket utan snarare avslutade den. 


Vilken är den bästa respektive sämsta tränare du haft?

Jag har aldrig haft en tränare som jag verkligen såg upp till. Kanske under Nosabytiden då jag hade Thomas Sjöbeck som tränare  (han tränar Näsbys juniorer nu). Men Roffe i Viby var annars en tränare som verkligen var bra med människor. Han fick verkligen alla att trivas o känna sig delaktiga. Även dom som inte spelade. O det är det absolut viktigaste i dom här divisionerna. För helt ärligt så kan ingen tränare göra någon skillnad genom 2 pass i veckan hur bra träningarna än är. Det du däremot ska ha, det är en personlighet/egenskap som gör så att du kan få ett helt lag att följa dig utan att det t.e.x blir grupperingar eller dålig stämning.

Den sämsta tränaren är Fatos. Hans resultat talar sitt tydliga språk. Han har misslyckats i alla klubbar han tränat. Det värsta är ändå alla grupperingar som Näsby hade under hans tid som tränare. Måste dock poängtera att jag inte har något personligt mot honom som person. 


Är du Kristianstads största toffel? 

Bra tjejer växer inte på träd. Hittar man en sådan så ska man behandla henne bra. Är dock fortfarande ingen toffel. Fast jag snart gifter mig så samlas fortfarande hela gänget hos mig 1-2 gånger i veckan.  Det som däremot har ändrats, det är jobbet som gör så att jag har mindre tid över till kompisarna pga allt pendlande. Jag kan säga många som verkligen är stora tofflar. Personer som försvinner helt i flera veckor så fort tjejen kommer på besök. Vill dock inte säga några namn;). 

Sen så har vi en kille som tjatade i flera dagar om att se Beck på bio. När vi väl var på bio och hade satt oss ner, så ringde telefonen efter 10 minuter. Det var tjejen som ringde. Utan att tveka så sa till henne att hon absolut inte störde och reste sig upp och gick ut från salongen. Han kom tillbaka när det var 5 minuter kvar av filmen.  


Vem av dina kompisar hade passat bäst in i FC Z och varför?

Haris som spelfördelare för FC Z hade blivit succe. Hans passningar håller inte Världsklass om man säger så. Han är dock fortfarande en bra spelare.


Är det sant att du och din tjej inte sa ett ord till övriga personer på Nordgrens nyårsfest och att ni fastnade panna mot panna kl 23.52?

Jag var full och hade svårt för att hålla balansen. Så jag hittade någon att luta min panna mot ,). Det var under en minut för annars var jag aktiv under hela kvällen. 


Är det sant att du började spela fotboll vid 15 års ålder? Mina kontakter säger att du var en datanörd innan dess.
Haha jag har nog varit allt möjligt. Jag är nog den sista personen man kan sätta i en fack. Under tonåren så gick jag ut mycket samtidigt som jag spelade fotboll och även spelade Age of Empires tillsammans med Vibys mittback Ymsen. Kan även skryta med att vi var bland Världens bästa spelare 2 mot 2 ;).

Vad vill du säga till de av dina lärare som trodde att du skulle bli kriminell när växte upp?
Hehe, det var en lärare som alltid sa så. Men jag tror nog inte han menade det. För helt ärligt så var jag ganska omtyckt trots att jag busade mycket. Det fick jag höra i efterhand av olika lärare. Måste ändå säga att jag gjort många legendariska saker i Nosabyskolan. Som att suga upp en lärares peruk med en damsugare under trädslöjden.


Är det sant att du spöade Murat för att en kvart senare spöa någon annan för att skydda Murat?
Haha, ja det var fina tider då. Murat var känd för killen som kunde spela fotboll och jag var känd för killen som började använda knytnävar i tidig ålder;). Det var alltså för 10-14 år sedan. Vi har båda förändrats mycket sedan dess. 


Vad ligger bakom alla dessa klubbyten som du gjort?
När man var liten så följde man bara kompisarna. Viby lämnade jag pga av att vi verkligen trodde på idén om en egen förening samtidigt som jag inte kom överens med en lagledare i Viby. Han var inte omtyckt. Ovesholm lämnade jag för att brorsan tröttnade samtidigt som Niclas och Arber var långtidsskadade. Jag orkade inte pendla till Ovesholm helt själv varje gång. Sen så var det väldigt svårt o komma in i gänget där. Det kändes som att alla var släkt med varann i klubben. Dom hade t.e.x egna skämt som dom skrattade åt, o jag förstod inte varför dom skrattade. Alla hade olika smeknamn på varann så jag förstod aldrig vem dom pratade om. Men Hellberg var sjyst. Det måste jag erkänna.   

Nämn något du ångrar? Jag skulle aldrig lämnat Viby. Har aldrig haft så kul i en klubb. Det är inte alltid du spelar i en klubb där du verkligen gillar alla personer i laget.

En klubb där man hade alla sina närmaste kompisar. För mig personligen så passade min spelstil verkligen bra i Viby. Jag var en targetplayer som skulle ta emot och lägga ut till 2 snabba spelare i Arber och Johansen som alltid kom rättvända i fart. Våra omställnigar höll en väldigt hög klass när det väl fungerade.  


Vilka tror du har hjälpt mig med frågorna?
Nordgren och Dzemal skulle jag gissa på ;). ?


Lite avslutande frågor:


Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö?
Frugan,myggspray och rent vatten. 


Många läsare tror att vi umgås dagligen.Beskriv vår relation lite kort.
Hehe, vår relation är tyvärr väldigt mycket beroende av att vi har gemensama intressen. Annars tror jag nog att vi nästan glömmer bort varann. När vi spelade tillsammans i anfallet i Viby så umgicks vi väldigt mycket under träningar och även lite privat. Spelarfestarna var nåt av det roligaste jag upplevt. Men nu är det mest genom bloggen och sms vi har kontakt. Även om vi ibland fikar eller lunchar ihop ;). Måste säga att Johansen är bland dom smartaste personerna jag känner. Han är grymt allmänbildad.  


Berätta något vi inte vet?
Att jag är riktigt bra på schack trots att jag inte spelar mer än 1 gång om året. Under högstadiet så vann jag skolmästerskapet, där vann jag även över personer som hade spelat schack i klubbar under flera år. 


Hur ser du på din framtid inom fotbollen i Kristianstad? 
Kan jag kombinera jobb med fotboll så skulle jag väldigt gärna träna ett ungdomslag. Eftersom jag jobbar i försäljningbranschen så är jag bra med människor så det hade nog gått bra;).  


Du är inne på din sjätte säsong i Supersexan. Vad minns du bäst från de här åren och vilken spelare har imponerat på dig mest?
Jag har väldigt många minnen. Däribland kvalet mot femman i Viby där vi hade 3 mål tillgodo när det var en kvart kvar men ändå lyckades vi tappa det och vi blev kvar i sexan. Sedan var Niclas frispark mot Winnö från 45 meter som målvakten var chanslös på något som man inte kommer glömma i första taget.

Dags premiär i Viby där han började gråta.

Tobbe Ursprungs 40+ mål i Supersexan.

Robbans cykelspark Åsum mot Viby i min första säsong i Supersexan. Han är nog fortfarande kvar i Åsum.

Den som har imponerat mest på mig i Supersexan är nog Edenryds Joakim Kullman.  

Vi hade det djävligt kul i Viby tillsammans.

Vilka är dina roligaste minnen från den tiden.
Alla spelarfester och träningslägren i Danmark. Fy fan vilken underbar tid. Blev alltid hes av allt skratt.


En skilsmässa är sällan vacker. Varför lämnade du Viby och ångrar du något under din sista tid i klubben?
Jag lämnade för att jag inte insåg hur bra jag hade det och för att jag inte tyckte vi fick den uppskattning vi förtjänade. Tar man dit 14 spelare under 3 års tid o där 9 av dom var för startelvan så förtjänar man lite uppskattning. Vill även poängtera att alla var bra killar. Det var aldrig något gnäll på varken domare eller motståndare.


Du är ju ett stort Milanfan. Hur kommer det sig att du gillar just den klubben?
Farsan var ett stort fan av dom när vi var små. Så det första han gjorde var att köpa en hel dress till mig o Murat. Han gillade verkligen spelare som Boban. Sedan så följde jag o Murat Milan från den stunden. 7 år efter så lämnar Murat precis som många andra för en Engelsk klubb. Men ja är kvar. Jag kommer aldrig lämna Milan. Hur dåliga dom än skulle bli.


KFF eller Nosaby- KFF

Pelé eller Maradona -Batistuta

Öl eller Cider- Cider

Innebandy eller Damfotboll - Inget av dom är sport. Så jag väljer Basket.

Pato eller Pirlo- Jävla svår fråga. Men Pirlo är Milan så Pirlo.

Serie B eller Premier League-  Serie A

Bli tunnlad eller åka på en bensax - Bli tunnlad

På spåret eller Lost- Lost

Brianna Banks eller Jenna Jamesson - Jenna

Tack för en öppenhjärtlig intervju. Ha det bra så syns vi!
//Johansen


I väntan på...



...kvällens stora intervju med en person som ni alla känner mer eller mindre så har jag egentligen inget att komma med.

Näsby mörkar formen helt. Förlust mot Rinkaby med 3-1 igår. Kanske man kan få lite förklaringar av de fans/spelare som tror på en topp tre placering. Vad händer?

Tar Viby poäng på lördag så lägger jag ut en nakenbild på mig själv på bloggen. Inte för att någon vill se en sådan men ändå.

All(a slår alla)svenskan fortsätter att sätta käppar i hjulet för tippare. Vet att många förlorade pengar på att IFK Fiskrens fick lämna derbyt poänglöst efter 4-1 i häcken mot just BK Arsle.

Bajen förlorade mot Gefle och jag förundras av hur många puckon som inte vet från vilken stad Gefle kommer ifrån.

United gjorde inte mer än vad de behövde.

Har Arsenal hittat formen lagom till slutspurten i CL? 

Liten reflektion.
De som har jobb ska vara evigt tacksamma att de har något. så tacksamma att de tacksamt ska ta emot lönesänkningar, högre arbetsbelastning och längre arbetstid. Tacksamt?

Oh shit! Nu blev det visst lite politik på slutet. Hoppas ni inte dör!

//Johansen

Halland-Holland 3-0, Skottland-Gotland 5-0....

...och så lite Superfemman resultat och kommentarer.

OIF-Viby 5-0
Viby infriar alla förväntningar och ser till att förlora ännu en premiär. En liten fin Vibytradition som går några år tillbaka. OIF var värda segern.

Tollarp-Åhus 2-1
Per-Ola Mårtensson som jag skrev i mitt superfemmantips fortsätter att leverera. Surt sa Tillberg och diktade ihop något om att Per-Ola var för "fin" för att ställa upp på en intervju. Läs mer om det på PP-fotbollsblogg

Hörby FF-Vanneberga 3-0
Hörby FF gör tre mål efter 3 långa inkast. Lärde man sig inte läxan efter första? VHS-klacken satte biran i halsen men de kommer igen till nästa match.

Kivik AiF-Real Åsum 1-2
Proffsen levererade och vann med 2-1.

Kobois-Wä 1-1
Hörde att spelet inte värmde och att en spelare kräktes efter en kollision. Tydligen det mest intressanta i den matchen.

Önnestad-Brösarp 3-2
Uppförsbacken har även börjat för Brösarp. Våran favorit Emil Ashoor vill inte vara sämre än sin skyttekungskollega i Tollarp utan slog även han till med en balja.

//Johansen

Resultat Supersexan!!

Everöd - Winnö 2 - 3
Yngsjö - Degeberga 4 - 0
Kiaby - Rinkaby 4 - 1
Näsby - Vittskövle 0 - 0
Edenryd - Linderöd 1 - 1

Kommentar-
Det verkar som att jag hade rätt angående Yngsjö, även om det bara är första matchen så är alltid en 4-0 seger imponerande.
Rinkaby kommer få det svårt i år.

Superfemmantipset!

superfemman


1. Kristianstads BoIS

Svahn kommer att styra upp detta. Sorterar ut rötäggen så det bara är friska kvar i korgen. Om inte annat så åker han till Nigeria och hämtar tillbaka Tony.

 

2. Åsums BK

Åsum kommer att hamna här för att de kommer att vara jämna sett över hela säsongen. Viktigaste spelaren är utan tvekan Elvis.

 

3. Åhus IF

Hade kanske tippat dem högre om det inte vore för det faktum att de nog inte vill gå upp.

 

4. Kiviks AIF

Svårt att tippa Österlenslagen. Tror att Kivik är det lag som kommer överraska flest lag. En bra försäsong ryktas det.

 

5. Vanneberga IF

Ville sätta Vanneberga högre men det bar emot. Intressanta nyförvärv. Tror att klacken kommer att hjälpa laget till de där extra poängen som är så viktiga när serien drar ihop sig.

 

6. Tollarps IF

38-årige Per-Ola Mårtensson kommer att fortsätta att sätta sina baljor. Intressant nyförvärv från Elfsborg är utropstecknet.

 

7. Wä IF

Jocke Welander har blandat och gett de senaste åren. Tror ändå att han på sikt kan lyfta ungdomarna i Wä. Snacka om framtida potential.

 

8. Ovesholms IF

OIF backar hem och kontrar till sig de poäng som behövs för att slippa kval.

 

9. Hörby FF

Nog ska Hörby ha ett lag i fyran minst kan jag tycka. Känner tyvärr till för lite om laget mer än att de har bra träningsmöjligheter med konstgräs. Tror ändå på kval.

 

10. Önnestads BI

Hade de haft Lindström kvar hade jag definitivt satt dem högre upp. Levererar Emil så kan det gå det gå vägen och så har de ju ”Zlatan”.

 

11. Viby IF

Hur ska man våga gå emot en sådan sportjournalist som Patrik Persson. Klart att Viby åker ner. Hur kom de överhuvudtaget med i ”Superfemman” till att börja med? Hoppas på kval!

 

12. Brösarps IF

Leder serien nu men kommer att hamna sist. Har tappat en massa folk framför allt Stefan ”Lillen” Olsson. Han har lämnat ett stort hål efter sig. Uppförsbacke för Brösarp.

 

 

Kommentar: Den så kallade ”Supersexan” får ursäkta. Intresset har i år förflyttats upp ett steg. Tacka lag som Åsums BK, Åhus IF och Kristianstads BoIS för det. Epitetet ”Super” kommer i år att bäras av divison fem nordöstra, numera känd som ”Superfemman”. Serien kommer att bli snorjämn och är riktigt svårtippad. Det blir inte lättare att tippa som nykomling heller.

 

För många lag kommer skador på nyckelspelare ha stor inverkan på vart i tabellen man hamnar. Hur bra är lagen utifrån? Var står egentligen Hörby FF och Kivik AIF? Vi har några motpoler. Gubbarna i Åhus mot ungdomarna i Wä till exempel.

 

Frågorna är många, den 3 oktober har vi svaren. Let’s get ready to rumble!

 

//Johansen



Så slutar Supersexan!



                                              Vem liknar det?


Tänkte försöka förutspå hur Supersexan 2009 slutar.
Pga all pendlande och mycket jobb så har jag tyvärr inte kunnat spela fler än 2 träningsmatcher. Dömningen har jag tyävärr lagt av med helt under 2009. Däräv känner jag att jag inte är lika insatt som tidigare säsonger.
Men det som hjälper mig på traven är att spelaromsättningen inte är så stor i dom olika klubbarna (förutom i Näsby IF då), samtidigt som jag har ett relativt stort kontaktnät vilket gjort att jag ändå har lite koll. Tyvärr så avancerade några av dom lagen som jag hade bra koll på till Superfemman. Men Superfemman är Johansens uppgift!


Så här slutar Supersexan 2009 :

1. Yngsjö IF-
Brattsen från Åhus får ihop ett bra lag och vinner serien. Vistelsen i Supersexan blir alltså inte långvarig.

2. Everöds IF- Dom har ett lag med många unga och hungriga spelare. Så länge Henrik Olsson inte platsar som mittback så har dom ett lag för toppen av Supersexan.

3. Edenryds IF- Dom var nära förra säsongen. Nu när Åsum,Viby,Ovesholm och Önnestad inte är med i leken så avancerar dom till Superfemman via kval.

4. Linderöds IF- Dom kommer vara med i början för att sedan tappa i slutet o hamna på en fin 4e plats.

5. Näsby IF- Trots att jag själv spelar här så är det väldigt svårt o förutspå Näsby. Jag hade tippat oss top 3 med Dzemal i laget. Men nu när han satsar på en karriär inom Telenor Express så blir det svårt för oss. Kadri kan däremot vara skillnaden mellan vinst och förlust o kan han bara hålla igen sin käft och hålla sig på plan så vinner han skytteligan i år.

6. Kiaby IF- Kiaby som spelar Kristianstads tråkigaste fotboll kommer som vanligt vara svåra att slå på deras hemmaplan. Men borta kommer dom inte ha mycket att säga till om.

7.Rinkaby GoIF- Supersexans mittenlag. Dom kommer hamna i mitten av Supersexan i 10 år framöver. Nu när dom blev av med deras bästa spelare så blir det svårare för laget att vara med o fightas i toppen.

8.Degeberga GoIF- Micke Green var med och vann Supersexan med Önnestad förra säsongen. Fast i Degeberga hjälper det inte, även om han är en skicklig tränare.

9.Venestads IF-
Redneckarna får det åter igen svårt. O hur överseriös Dan än må vara så kommer det alltid vara svårt för honom o få dit bra spelare. För vem vill spela sina hemmamatcher djupt in i skogen 3 mil från civilisationen?

10.Vinnö IF- Ännu ett lag som trivs med spel i Supersexan. Är dom lika bra i båda halvlekarna så kommer dom hamna högre upp i tabellen.

11.Vittskövle IF- Ni kom ni såg ni åkte ut!

12. Gualövs GoIF - Läs Vittskövle

Vad säger ni ? Håller ni med eller är jag helt ute och cyklar?

// Jetmir


Veckans notiser!


                                         Europas hetaste lirare!!!

Först och främst vill jag börja med att säga att tippningen av Supersexan kommer ikväll.

Johansen tar Superfemman så fort han får tid över efter det att han kommit hem från träningslägret.


United och Inter fortsätter att vinna sina matcher trots att dom inte spelar bra. United i år är för mig en gåta. Dom leder Premier League med en match mindre spelat trots att dom inte spelat bra i mer än 2 matcher på hela säsongen (inklusive Champions League).
Dom leder ligan och är vidare i CL trots att:
Rooney fortsätter sin vana med att endast göra mål var 5e match.
Berbatov hade jag inga förväntningar på. Killen har aldrig gjort fler än 10 mål på en säsong. Måste dock poängtera att han är på väg mot en praktfiasko om han nu inte avgör ligan eller CL på egen hand.
C-Ronaldo har visat sig vara mänsklig. Innan var han känd för spelaren som dominerade mot bottenlagen men som alltid vek ner sig mot bättre motstånd. I år så har han även var dålig mot dom sämre lagen. Madrid nästa om inte Real lyckas värva Kaka i sommar.
Tevez har även han varit en flopp sedan han kom till United. Jag tror han lämnar i sommar.
Hargreaves,Nani,Anderson,Neville har även dom gjort en dålig säsong. Men ändå är United på väg mot en bra säsong. Även om nu spelet är under all kritik. Jag hoppas verkligen inte att någon kommer in o skriver att dom spelar underhållande. United har inte spelat underhållande sedan Cole och Yorkes glansdagar.

Ferguson visar alltså att man mycket väl kan ha ett bra år trots att halva laget och speciellt offensiven inte preseterar, genom att grunden alltså defensiven presterar över förväntan. Vidic har varit fantastisk i år! Årets spelare i Preimier League!

I Spanien är läget helt ointressant då ett mediokert lag som Real Madrid kan rada upp seger efter seger.

I Italien så gjorde Milan något som man inte gjort på väldigt länge. Man vann på övertid. Kaka är helt ur form efter skadan medans Pato fortsätter ha lekstuga.

Europas hetaste spelare just nu är Edin Dzeko. Den unge Bosniern har gjort både Bosnien och Wolsburg till lag att räkna med. Det vore en dröm och få över honom till Milan, men problemet är att Wolsburg har väldigt rika ägare. Och alla vet att Galliani och Co håller hårt i pengarna.

Nu till lite lokalt!

Finanskrisen har drabbat alla! Även KFF...... Det har drabbat klubben så pass hårt så att Ronnie "The Gun" Larsson tvingat ALLA spelare (även Premier League stjärnan Niklas Nordgren) att sälja lotter.
Vill ni alltså vara med o tippa KFF´s matcher så maila mig så kan ni få köpa några lotter från Negan.

Stor humor av Bladet att kalla Daniél för Kristianstads Zlatan. Den enda likheten är väl att båda 2 kan få utbrott helt utan anledning. Även om Zlatan mognat med åldern. Men inget fel i det. Lite underhållning får det vara när man ser på Önnestad.

KBI har imponerat stort i försäsongen. Dom tar nog hem Superemman om det fortsätter så här. Bara nu inte Svahn får för sig att han ska spela.


Det var allt för idag // J


Fast & Furious

Såg den på bio igår.
Enligt min mening årets bästa film!!!
Fartfylld action när den är som bäst. Måste ses på bio!
God damn!!!

// J




Legendariskt!

Så här tar du ner dom bortskämda tyska mästarna på jorden. Trapattoni in action!!!!


För er som saknar Alliansen.



Har nog aldrig sett något liknande inomhus. Själv saknar jag inte Alliansen utan är lite trött på fotboll i allmänhet. Vet inte om det är att man är gammal och sliten. Kanske ändrar sig efter det stundande träningsläger man ska åka på i helgen.

Övrigt noterat:

Politikerna inom SD avslöjades vara rasister. Kan ju inte vara en nyhet för någon. En gris är en gris även om han har en kostym på sig.

Sverige utan Zlatan...Ja, ni såg själva. Visserligen kapabla till att spela 0-0 mot de flesta nationer i världen utan Zlatan men vinna...forget it!

KDFF föll borta mot Piteå. Kul hemresa!

Någon som slutat ladda ner nu när IPRED-lagen trätt i kraft? Tydligen gick Internettrafiken ner med 30% samma dag som lagen trädde i kraft.

Härliga intervjuer här på jetlagg. Vill också passa på att tacka er läsare som tipsar om allt möjligt. Nyheten om Liviushallen stod i en kommentar långt innan KB tog upp det. Mer om Liviusaffären nedan.

Jetmir säljer nu även mobiler och abonnemang via facebook ryktas det.

Jag tycker de borde hänga ut de nötterna som var ansvariga för försäljningen och sedermera hyrningen av Liviushallen. Klarar de inte ens sköta en sådan affär hur fan ska det då gå med Arena-projektet. Undrar om inte Wanja Lundby-Wedin inte hade ett finger med i spelet.
 
Nu vet jag att vissa som läser denna bloggen inte har en aning om vad jag skriver om i sista stycket det må så vara.

Slutligen...till er som gillar Bajen kolla in denna bloggen.

//Johansen

RSS 2.0