Detta har ni aldrig sett förut!


En titt i Arkivet!

För att hitta tillbaks till suget igen så ögnade jag mig igenom arkivet.
Jag fick mig ett gott skratt ett flertal gånger.
Speciellt när Johansen invjuade Mr.Jetlagg itself. 
Jag kanske lägger fler gamla intervjuer tills jag själv kommer igång.:)

Vill ni se alla kommentarer så får ni leta upp inlägget till höger vid arkivet.




Nu är det dags för Mr.Jetlagg himself att bli intervjuad. Välkommen Jetmir!
Hehe Tackar!!


Fullständigt namn: Jetmir Isufi

Ålder: 24

Familj: Mamma,pappa 2 bröder en syster och fru.

Yrke: Toppsäljare

Fritid: Har knapp någon fritid. Men annars är det fotboll och samla ihop gänget.

Klubbar du spelat i:  Tollarp,KFF,KIS,Nosaby,KBI,Viby,Ovesholm,Balkan (2 veckor) och Näsby.

Favoritklubb: AC Milan

Favorithemsida: Jetlagg och Milansiamonoi

Favoritlåt: Truly madly deeply ( Savage Garden)

Förebild: Bill Clinton ( Ingen kunde förena nytta med nöje som han).

Bästa film: Braveheart & Remember the titans.

Bästa bok: Änglar & Demoner


Dina starka respektive svaga sidor som fotbollsspelare?

Bra speluppfattning och bra man mot man både defensivt och offensivt.Sen kan jag spela på alla centrala positionerna. Svaga sidor är att jag aldrig varit en målskytt. Har en riktigt dåligt skott. Nästan sämre än Emil Nilssons. Är även dålig på huvudet. Har även andra svagheter men vill inte trötta ut dig.


Vilket är dina lokala favoritlag (exklud. Näsby)?

Viby utan tvekan. Jag tror inte någon förening hade den stämningen vi hade under den tiden. Jag såg framemot varenda träning.


Vilken världsspelare idag skulle bäst beskriva den typ av spelare du är?

Haha det är svårt. De Rossi i Roma...


Vem hade fått spela huvudrollen om man hade filmatiserat ditt liv?

Collin Farrell!


Vem är den bästa fotbollspelare du mött?

Andreas Dahl när han spelade i IFK.


Galnaste spelaren du spelat ihop med?

Det finns många o välja mellan men Haris står väl i en klass för sig.

Bästa minne på A-lagsnivå?

Jag har inte varit bortskämd med seriesegrar och cupvinster, men att avgöra seriefinalen mot Åhus IF med 2 mål för Viby var fint. Samt att avancera till Supersexan med samma klubb.

Bästa minne på ungdomsnivå? 

In en juniormatch för KBI mot våra ärkerivaler Näsby IF så tog jag bollen utanför vårt straffområde och avslutade med att dribbla målvakten o skjuta in bollen. Under vägen så gjorde jag en 4 spelare. Det kändes extra med tanke på att det var mot just Näsby. Under den tiden så var det väldigt mycket "Österäng mot Näsby" 


Vem är den bästa fotbollsspelare du spelat med? 

Niclas Andersson under Viby-tiden skulle jag nog vilja säga. Jag tror inte någon mittback i dom här divisionerna kan snitta en 5-6 frisparkmål varje säsong. Lägg även till att han inte missade en straff på 3 år. Samtidigt som han stod för halva vår offensiv med sina patenterade crossbollar. Hade han inte han haft en sådan förkärlek till mat så hade han verkligen kunnat bli nåt.


Ditt starkaste fobollsminne?

När man var liten så betydde fotbollen väldigt mycket även fast man kanske inte var den största talangen. Så andra platsen i Hässleholmcupen skulle jag nog vilja säga.


Berätta något om KBI-tiden som inte har med fotboll att göra?

Under en match med juniorlaget i KBI så skulle vi möta Fjälkinge som då hade ett gäng med killar som hatade alla som inte var blonda och blåögda. Efter väldigt många rasistiska kommentarer från publik och spelare så fick vi ge lite tillbaka. Efter 5 utvisnigar så bröts matchen, och jag tror nog Fjälkingespelarna fick tänka om.


Känsliga frågor:

Har denna gång fått lite hjälp med några av de känsliga frågorna av personer i din innersta krets. Vissa förstår jag inte helt men är sjukt nyfiken på vad du ska svara.


När var du riktigt arg senast och varför?

Det var när min vicevärd som tyvärr har för mycket fritid inte tyckte om min källsortering, så han hade krypit in där, plockat upp mitt skräp och ställt det utanför min dörr tillsammans med ett brev där det stod att jag skulle lära mig källsortera. När man kommer sent på kvällen från jobbet så är det det sista du vill se.  


Vad har du för likheter med Discokjell från 100 höjdare?

Haha ingen aning.


Hur känns det att ha ett ”tjejskott”?

Haha, tråkigt! Varje gång jag dagdrömde om fotboll när jag var yngre så handlade alla drömmar om ungefär samma scenario. Det var att jag gör 2 gubbar och avslutar med et långskott från 30 meter. Drömmen har tyvärr inte slagit in ännu ;).  


Varför kallas du 40 mot 5 på stan? 

Haha, det är bara Nordgren som har för mycket fritid. Han bevittnade ett bråk mot 5 malmöbor för några år sedan. Efter den dagen så har han hittat på olika historier varje gång. Måste dock poängtera att jag mognat väldigt mycket dom sista åren. Sen var det inte jag som startade bråket utan snarare avslutade den. 


Vilken är den bästa respektive sämsta tränare du haft?

Jag har aldrig haft en tränare som jag verkligen såg upp till. Kanske under Nosabytiden då jag hade Thomas Sjöbeck som tränare  (han tränar Näsbys juniorer nu). Men Roffe i Viby var annars en tränare som verkligen var bra med människor. Han fick verkligen alla att trivas o känna sig delaktiga. Även dom som inte spelade. O det är det absolut viktigaste i dom här divisionerna. För helt ärligt så kan ingen tränare göra någon skillnad genom 2 pass i veckan hur bra träningarna än är. Det du däremot ska ha, det är en personlighet/egenskap som gör så att du kan få ett helt lag att följa dig utan att det t.e.x blir grupperingar eller dålig stämning.

Den sämsta tränaren är Fatos. Hans resultat talar sitt tydliga språk. Han har misslyckats i alla klubbar han tränat. Det värsta är ändå alla grupperingar som Näsby hade under hans tid som tränare. Måste dock poängtera att jag inte har något personligt mot honom som person. 


Är du Kristianstads största toffel? 

Bra tjejer växer inte på träd. Hittar man en sådan så ska man behandla henne bra. Är dock fortfarande ingen toffel. Fast jag snart gifter mig så samlas fortfarande hela gänget hos mig 1-2 gånger i veckan.  Det som däremot har ändrats, det är jobbet som gör så att jag har mindre tid över till kompisarna pga allt pendlande. Jag kan säga många som verkligen är stora tofflar. Personer som försvinner helt i flera veckor så fort tjejen kommer på besök. Vill dock inte säga några namn;). 

Sen så har vi en kille som tjatade i flera dagar om att se Beck på bio. När vi väl var på bio och hade satt oss ner, så ringde telefonen efter 10 minuter. Det var tjejen som ringde. Utan att tveka så sa till henne att hon absolut inte störde och reste sig upp och gick ut från salongen. Han kom tillbaka när det var 5 minuter kvar av filmen.  


Vem av dina kompisar hade passat bäst in i FC Z och varför?

Haris som spelfördelare för FC Z hade blivit succe. Hans passningar håller inte Världsklass om man säger så. Han är dock fortfarande en bra spelare.


Är det sant att du och din tjej inte sa ett ord till övriga personer på Nordgrens nyårsfest och att ni fastnade panna mot panna kl 23.52?

Jag var full och hade svårt för att hålla balansen. Så jag hittade någon att luta min panna mot ,). Det var under en minut för annars var jag aktiv under hela kvällen. 


Är det sant att du började spela fotboll vid 15 års ålder? Mina kontakter säger att du var en datanörd innan dess.
Haha jag har nog varit allt möjligt. Jag är nog den sista personen man kan sätta i en fack. Under tonåren så gick jag ut mycket samtidigt som jag spelade fotboll och även spelade Age of Empires tillsammans med Vibys mittback Ymsen. Kan även skryta med att vi var bland Världens bästa spelare 2 mot 2 ;).

Vad vill du säga till de av dina lärare som trodde att du skulle bli kriminell när växte upp?
Hehe, det var en lärare som alltid sa så. Men jag tror nog inte han menade det. För helt ärligt så var jag ganska omtyckt trots att jag busade mycket. Det fick jag höra i efterhand av olika lärare. Måste ändå säga att jag gjort många legendariska saker i Nosabyskolan. Som att suga upp en lärares peruk med en damsugare under trädslöjden.


Är det sant att du spöade Murat för att en kvart senare spöa någon annan för att skydda Murat?
Haha, ja det var fina tider då. Murat var känd för killen som kunde spela fotboll och jag var känd för killen som började använda knytnävar i tidig ålder;). Det var alltså för 10-14 år sedan. Vi har båda förändrats mycket sedan dess. 


Vad ligger bakom alla dessa klubbyten som du gjort?
När man var liten så följde man bara kompisarna. Viby lämnade jag pga av att vi verkligen trodde på idén om en egen förening samtidigt som jag inte kom överens med en lagledare i Viby. Han var inte omtyckt. Ovesholm lämnade jag för att brorsan tröttnade samtidigt som Niclas och Arber var långtidsskadade. Jag orkade inte pendla till Ovesholm helt själv varje gång. Sen så var det väldigt svårt o komma in i gänget där. Det kändes som att alla var släkt med varann i klubben. Dom hade t.e.x egna skämt som dom skrattade åt, o jag förstod inte varför dom skrattade. Alla hade olika smeknamn på varann så jag förstod aldrig vem dom pratade om. Men Hellberg var sjyst. Det måste jag erkänna.   

Nämn något du ångrar? Jag skulle aldrig lämnat Viby. Har aldrig haft så kul i en klubb. Det är inte alltid du spelar i en klubb där du verkligen gillar alla personer i laget.

En klubb där man hade alla sina närmaste kompisar. För mig personligen så passade min spelstil verkligen bra i Viby. Jag var en targetplayer som skulle ta emot och lägga ut till 2 snabba spelare i Arber och Johansen som alltid kom rättvända i fart. Våra omställnigar höll en väldigt hög klass när det väl fungerade.  


Vilka tror du har hjälpt mig med frågorna?
Nordgren och Dzemal skulle jag gissa på ;). ?


Lite avslutande frågor:


Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö?
Frugan,myggspray och rent vatten. 


Många läsare tror att vi umgås dagligen.Beskriv vår relation lite kort.
Hehe, vår relation är tyvärr väldigt mycket beroende av att vi har gemensama intressen. Annars tror jag nog att vi nästan glömmer bort varann. När vi spelade tillsammans i anfallet i Viby så umgicks vi väldigt mycket under träningar och även lite privat. Spelarfestarna var nåt av det roligaste jag upplevt. Men nu är det mest genom bloggen och sms vi har kontakt. Även om vi ibland fikar eller lunchar ihop ;). Måste säga att Johansen är bland dom smartaste personerna jag känner. Han är grymt allmänbildad.  


Berätta något vi inte vet?
Att jag är riktigt bra på schack trots att jag inte spelar mer än 1 gång om året. Under högstadiet så vann jag skolmästerskapet, där vann jag även över personer som hade spelat schack i klubbar under flera år. 


Hur ser du på din framtid inom fotbollen i Kristianstad? 
Kan jag kombinera jobb med fotboll så skulle jag väldigt gärna träna ett ungdomslag. Eftersom jag jobbar i försäljningbranschen så är jag bra med människor så det hade nog gått bra;).  


Du är inne på din sjätte säsong i Supersexan. Vad minns du bäst från de här åren och vilken spelare har imponerat på dig mest?
Jag har väldigt många minnen. Däribland kvalet mot femman i Viby där vi hade 3 mål tillgodo när det var en kvart kvar men ändå lyckades vi tappa det och vi blev kvar i sexan. Sedan var Niclas frispark mot Winnö från 45 meter som målvakten var chanslös på något som man inte kommer glömma i första taget.

Dags premiär i Viby där han började gråta.

Tobbe Ursprungs 40+ mål i Supersexan.

Robbans cykelspark Åsum mot Viby i min första säsong i Supersexan. Han är nog fortfarande kvar i Åsum.

Den som har imponerat mest på mig i Supersexan är nog Edenryds Joakim Kullman.  

Vi hade det djävligt kul i Viby tillsammans.

Vilka är dina roligaste minnen från den tiden.
Alla spelarfester och träningslägren i Danmark. Fy fan vilken underbar tid. Blev alltid hes av allt skratt.


En skilsmässa är sällan vacker. Varför lämnade du Viby och ångrar du något under din sista tid i klubben?
Jag lämnade för att jag inte insåg hur bra jag hade det och för att jag inte tyckte vi fick den uppskattning vi förtjänade. Tar man dit 14 spelare under 3 års tid o där 9 av dom var för startelvan så förtjänar man lite uppskattning. Vill även poängtera att alla var bra killar. Det var aldrig något gnäll på varken domare eller motståndare.


Du är ju ett stort Milanfan. Hur kommer det sig att du gillar just den klubben?
Farsan var ett stort fan av dom när vi var små. Så det första han gjorde var att köpa en hel dress till mig o Murat. Han gillade verkligen spelare som Boban. Sedan så följde jag o Murat Milan från den stunden. 7 år efter så lämnar Murat precis som många andra för en Engelsk klubb. Men ja är kvar. Jag kommer aldrig lämna Milan. Hur dåliga dom än skulle bli.


KFF eller Nosaby- KFF

Pelé eller Maradona -Batistuta

Öl eller Cider- Cider

Innebandy eller Damfotboll - Inget av dom är sport. Så jag väljer Basket.

Pato eller Pirlo- Jävla svår fråga. Men Pirlo är Milan så Pirlo.

Serie B eller Premier League-  Serie A

Bli tunnlad eller åka på en bensax - Bli tunnlad

På spåret eller Lost- Lost

Brianna Banks eller Jenna Jamesson - Jenna

Tack för en öppenhjärtlig intervju. Ha det bra så syns vi!
//Johansen


Värdiga vinnare!





Är inget större fan av Spanien eller den Spanska ligan.
Men efter att ha kämpat sig igenom defensivt inriktade motståndare turneringen igenom så får man nog lov att säga att dom är dom värdiga vinnarna.
Dom är helt enkelt det bästa laget både spelare för spelare och som ett lag.
Konkurrensen är helt enkelt för svagt.

Tyskland överpresterade med sina unga och helt okända spelare. Där ska Löw ha all beröm.
Maradonas Argentina lämnade sina 3 bästa spelare utanför startelvan. Två av dom låg och stekte på någon strand medans Milito som varit Europas bästa anfallare under säsongen värmde bänken till förmån för några överhyppade smurfar.
Italien är inne i en väldigt mörk period just nu. Förutom att dom flög till Sydafrika med den sämsta truppen under modern tid. Det är inte det värsta. Det värsta är att dom för första gången på 20 år inte har spelare som Baggio,Totti,Vieri,Del Piero och Nesta. Spelare som med sin magi och utstrålning lyfter ett helt lag.
I Frankrike råder det stora motsättningar mellan dom svarta och vita i laget. Om det är Domenechs fel eller om det helt enkelt är (som en fransk politiker uttryckte) så att "dom svarta spelarna älskar uppror" får någon annan avgöra. Men vems fel det än är så gör man inte så när man representerar sitt landslag.
Brasilien hämnades svårt av Dungas inkompetens. Han lämnar landets två bästa spelare hemma för att istället spela en destruktiv fotboll med en Felipe Melo som fick pris som Serie A´s sämsta spelare säsongen som gått. Bredvid honom ställde Dunga en Gilberto Silva som för flera år sedan lagt skorna på hyllan för att njuta av en lång semester i Grekland.
Ersättarna för Pato och Ronaldinho var istället en Kaka som utan sin snabbhet är slut som spelare i den absoluta toppen. Elano som även han varvat ner efter att han börjat frysa på Manchester Citys bänk. Och sist men inte minst en Robinho som tappade förståndet när han lämnade Madrid och blev en legoknekt.
Man kan helt enkelt inte vinna ett VM med dessa spelare. Hur destruktivt man än väljer att spela.
England har även dom precis som Italien ett för dåligt lag. Rooney väljer att precis som vanligt underprestera när det verkligen gäller. Han åkte hem med titeln VM´s sämsta spelare enligt betyget.  Han har alltså fortfarande inte gjort ett VM-mål ännu.


// Jetmir



VM-festen kanske har uteblivit men VM-låten håller iaf måttet.


Liket lever!

Tänkte faktiskt lägga av. Men avsluta med en bild och text som handlar om Inter.
That i wont do.

På återseende!


 Ari ska åka till Kurdistan för att leta fru den 7e juli. Självklart vill han ju då
passa in. Vad passar då bättre än en gammal hederlig kurdisk mustasch?

RSS 2.0