Flipp eller flopp!




Som alla vet så är ju 3 av Världens 10 bästa spelare klara för Real Madrid.
Vem av dom tror ni kommer vara mest värd miljonerna?

C.Ronaldo verkar vara en spelare som bara kan prestera om man bygger hela laget runt honom. När han tar på sig landslagströjan så gör han ingen glad.
Jag tror att Uniteds sätt att spela på kontringar och snabba omställningar gjorde så att han kunde  utnyttja sina bästa egenskaper. Dessutom har han för vana att alltid vika ner sig när det vankas stormatcher.

Kaka är egentligen motsatsen till C.Ron. Han har alltid varit spelaren som avgjort dom stora matcherna för Milan samtidigt som han varit Brasiliens genomgående bästa spelare dom senaste 5 åren. Alltså har han visat att han kan prestera även när han inte spelar i klubblaget. Men faktum kvarstår att Kaka verkligen inte rosat marknaden dom sista 2 säsongerna. Världens snabbaste spelare med boll är inte lika snabb längre.

Benzema som många klubbar jagade valde självklart Real Madrid när lönen var det dubbla. Trots att jag för en ca 7-8 månader sa att han var Världens bästa anfallare även fast att han inte öst in mål i Lyon, och trots att han inte tagit en ordinarie plats i Le Blues. Jag kanske överdrev när jag sa det men det kändes för jävla rätt efter att ha sett honom i Champions League på Artemio Franchi. Han har dock mycket kvar att bevisa.
Det som talar till hans fördel är La Liga. Den spanska ligan som helt och hållet missat poängen med allt vad försvarsspel,markeringsspel och taktik heter kommer göra livet enklare för honom.

Av dessa 3 så tror jag faktiskt mest på Benzema. Motivation slår klass... Och han har mycket kvar att bevisa om han ska vara ordinarie lagom till VM.

För Real Madrids del så tror jag inte att dessa värvningar kommer göra så att dom vinner Champions League 2010.
Utan försvarare av klass så håller det inte hela vägen.


Vid pennan/ Jetmir Isufi

AC Milan


En vecka kvar till semestern!



                          Kristianstads största Hund, Björne!

Om en vecka åker jag till Kosovo. Är där 2 veckor och sedan är det dags för smekmånad i Puerto de Mogain i Kanarie Öarna. Kan va att jag stavade fel där ;). Men orkar inte slå upp det.
Ska även bli kul att se hur Niclas kommer trivas i Kosovo. Han älskar nybakad bröd. Och det är Albaner mästare på.
Jag kan säga så här, det "Grekiska" brödet som finns att köpa på t.e.x Maxi... Det är inte Grekisk..........
Att Grekerna varit bra på stjäla av andra kulturer och kalla det för sitt eget är ju inget nytt. Det vet nog dom flesta allmänbildade. Fast det kan vi ta en annan gång.


Under tiden så väntar Johansen 2 tvillingar. Överekonomen  får alltså räkna med att kostanderna kommer stiga till det dubbla nu när han får 2 ungar istället för en på köpet. Hehe hursomhelst så är det riktigt kul för honom...

Har inte orkat skriva om Milan.. Tjuvarna Berlusconi och Galliani förstör klubben sakta men säkert. Jag kan verkligen inte förstå att det inte finns någon jävla Italienare som bor i Milano som inte har något annat att leva för än just AC Milan. Att han inte tar chansen och bara skjuter dom jävlarna.
Jag hade iaf sett honom som en legend livet ut.
Senast igår så gick Berlusconi ut och sa att vi just nu har Italiens bästa lag och att vi inte är beroende till att värva någon.
Att dom inte säljer klubben till någon arab som är villig att spendera förstår jag inte.

Sen så undrar jag vad Madrids värvningspolicy ger ut för signaler till resten av Världen. Inneha skulder på 2 miljarder och ändå värva spelare för 2.5 miljarder till. Jag anser att det är för jävligt att en medioker klubb som Madrid som åkt ut i Åttondelsfinal i 7 säsonger i följd kan värva 3 av Världens bästa spelare under en o samma säsong. Allt detta under en finanskris som Världen aldrig tidigare skådat.

Eftersom jag åker iväg snart och Johansen väntar tvillingar så kommer vi nog behöva någon som kan uppehålla Jetlagg med några inlägg.
Jag ska se under veckan om vi kan hitta en duglig vikarie.


Nyhetstorka!

esco

Inte mycket att skriva om. Ni får hålla till godo med några hyperlänkar.

Det finns alltid de som är värre. Här ligger Näsbys j-lag i lä. Kolla bara här!

Vilken comeback är mest oväntad?
Figo till Tottenham eller Totti till landslaget?

Slutligen...
Passar på att skriva lite om A.C Milan medan Jetmir går runt på stan och shoppar med sin fästmö. När katten är borta...
Fansen protesterar våldsamt vid Milans träningsanläggning mot att klubben inte värvar. Läste någonstans, tror det var text-tv att det är samma fans som hånade Paolo Maldini under hans avslutningsmatch. Undrar om inte den informationen om att det skulle röra sig om samma fans kommer från klubbledningen. Jet kanske kan berätta mer. Som Hammarbyare vet jag i och för sig att det finns olika fans som visserligen rör sig i flera grupperingar. Ett fan kan vissa sin passion på många olika sätt. Värst måste väl ändå den person som sköt mannen på bilden ovan, Andrés Escobar.

//Johansen

RSS 2.0