Zamparini...



                                            Zamparini



Som dom flesta fotbollsintresserade så la ni säkert märke till när fima Sanchez/Di Natale hade stor show igår på La Favorita!
Palermos president är inte den som använder kniven när stunden är inne utan han tar fram motorsågen direkt när laget blir förnedrade på detta vis.

Så här uttalade han sig igår.

– Rossi har en procents chans att få stanna kvar, laget är helt förstört, han har förstört mitt Palermo, sa Zamparini till Sky Italia efter matchen.

– Jag har bett honom att fixa defensiven men han gjorde inte det. I stället har han tagit bort Ezequiel Munoz som har varit bäst av alla backar.

Skön är han den gamle Zamparini.

En annan tokstolle som inte sparade på orden är annars Liverpools legendar Bill Shankly.
Han leverade några riktigt fina sågningar.

Så här sa han om Everton.
"If Everton were playing at the bottom of the garden, I'd pull the curtains."

Det bästa var ändå när han var på en nära väns bergravning och skulle hålla tal. Så här sa han om sin gode vän.

(At Dixie Dean's funeral):
"I know this is a sad occasion but I think that Dixie would be amazed to know that even in death he could draw a bigger crowd than Everton can on a Saturday Afternoon"


En legendar helt klart! :)

Roy Keanes sågning av Unitedfansen är även den riktigt skön.

" Om någon tappade en nål högst upp på ena långsidan, så hade jag hört det."

Efter det så tvingades turisterna förutom att köpa tröjor även stöna lite under matcherna:)


Förlust för Boys i första träningsmatchen!




Premiären för träningsmatcherna fick skjutas fram en vecka eftersom Kamp inte ville köra in till stan med "endast" 13 spelare....
Så då fick vi starta året mot ett storsatsande Fjälkinge. Med endast 12 spelare till Peters och Fatos förfogande så skulle det visa sig bli väldigt svårt mot ett starkt Fjälkinge.
Med en ganska tung centrallinje med Raffe i mål, jag och Tobbe längst bak,Dzemal,Fiton och Fatos i mitten samt Monir högst så trodde vi ändå att vi kunde hålla emot första 45 min innan mjölksyran började kännas. Men Fjälkinge med Boven som dirigent i mitten rivstartade med två på 7 minuter. 
Efter den starten så trodde jag att det skulle rinna iväg, speciellt eftersom Tobbe hade ett tåg att passa och skulle lämna inför andra halvlek. Men vi täppte igen och resterande 83 minuter slutade 1-1. 

Förlora mot ett starkt Fjälkinge med 3-1 är inte så farligt med tanke på att vi inte hade några avbytare samtidigt som det var vår första match. Men det som förvånade mest var att vi blev totalt utspelade under 90 minuter trots ett så pass spelskickligt mittfält.
Det vi kan ta med oss inför nästa match är defensiven och effektivitet. Ett mål på en målchans är inte fy skam.:)

Nu är det bara till att hoppas att våra sjuka och skadade spelare kommer tillbaka så att vi kan få en lite jämnare trupp kryddat med några avbytare.

Såg även Bayern Munchen-Dortmund igår. Hatten av för tysk fotboll som verkligen är på frammarsch. Defensiven kanske inte var det bästa med oj vilken underhållande match vi fick se. Bundesliga passerade som dom flesta vet Serie A i Uefas rankning. Det är bara till att acceptera.
Det är främst 3 anledningar som gjort så att modern tids starkaste liga tappat i slagkraft.

1. Calcipoli drabbade hela ligan men främst Juventus. Från att vara en av Europas starkaste klubbar med minst kvartsfinal/semi varje år till att förvandlas till en mittenklubb som förlorar hemma mot Bologna med 2-0. Det värsta av allt är att dom inte ens skrämmer småklubbarna längre. Bologna fortsatte tex igår anfalla med full kraft trots en tvåmåls ledning på Del Alpi.
För att verkligen förstärka min tes så kan jag ge ett väldigt bra exempel. Under VM-finalen 2006 så hade Juventus elva spela som spelade för den gamla damen. ELVA spelare!

2. Europa Cupen! Italienska lag har alltid sett Europa Cupen som ett sätt att lufta nervösa juniorer. Vissa klubbar som Palermo t.ex. ställde under vissa matcher under gruppspelet med endast reserver och primaveraspelare. Samtidigt som dom Spanska och Tyska klubbarna satsat full ut.

3. Svag generation.! För en ca tio år sedan dominerade Nesta,Del Piero,Cannavaro,Totti,Pirlo,Vieri,Insaghi och många fler världsfotbollen i både ligan, Champions League och i landslaget. Tyvärr så har ingen kunnat fylla deras skor. Giovinco,Montolivo,Balloteli,Rossi,Bonucchi och Ranochia håller inte på den stora scenen.

Vill avsluta med att gratulera Dzemal som förlovat sig.


The Shield!







När man går från en två månaders utomhusträning till en tillfällig inomhusträning då känns det i kroppen.
Vi var bara två lag igår så man var helt slut slut efteråt. Men roligt var det. Det viktigaste i ett lag är att ha spelare som Ursprung som ger 100 % i varje träning samtidigt som han kräver samma sak av sina lagkamrater. Utan att bli för gnällig för den delen. Den här egenskapen är ännu viktigare i ett blattelag som har en väldigt låg snittålder.
Att jag är en av dom äldre i klubben säger väl allt.

Det är inte många veckor kvar till premiären, så det var tråkigt att Arber slog upp sin ljumskada. Jag hoppas han hinner bli spelklar till dess.

I Näsby så verkar allt vara frid och fröjd. Dom har minst 20 man varje träning. Tempot håller enligt spelarna div.1 klass. Truppen verkar vara bred, enligt en anonym källa är det 2-3 spelare som slåss om varje position.

Har inte träffat Seidi (Näsbys tränare) på ett tag men jag kan tänka mig att han har höga krav på laget. Något i stil med att dom ska gå igenom serien utan en förlust, o om dom mot förmodan skulle förlora en match, så kommer han säga upp sig med omedelbar verkan.:)

Men jag själv är tveksam till om laget är så mycket bättre än tidigare årgångar. Spelare på träningarna har det alltid varit gott om i Näsby. Frågan är om startelvan är starkare än förut?

I Boys så känns det som det motsatta. Vi har spets. Men ingen bredd.

Vill ni ha något att göra nu kylan begränsar era möjligheter. Då rekommenderar jag serien The Shield!
Det är en polisserie i Los Angeles som är baserad på verkliga händelser. I serien så får vi följa med hur en grupp halv-korrumperade poliser bekämpar de tusentals olika gängen i LA. Det är en riktigt jävla tung serie.
Alla dom som jag övertygat till att ge serien en chans har fastnat rejält!

Avslutar med ett citat från serien.

"The good and the bad cop are gone for the day. Im a different kind of cop."

// Vic Mackey efter det att han stängt av kameran under ett polisförhör.:)


Champions League!

Intresset för CL är så stort i Boys så  vi fick flytta uteträningen igår till torsdag på Österängskolan. Inomhus:).

Ikväll tror jag Inter-Bayern blir väldigt målrik samtidigt som Marseille-United blir väldigt målsnål och tråkig.
Så att båda lagen gör mål på San Siro samtidigt som det blir under 2.5 mål i Frankrike känns som ett rätt sunt spel.

Vi hoppas på en underhållande kväll!



Spelguden är tillbaka!





Hallå alla glada spelsjälar!

Jag hoppas att ni har saknat mig för nu slipper ni ta sms-lån för att klara vardagen.
Nu är det dags att börja vinna lite pengar.

Då kör vi!

Mina bästa spel blir en dubbel med Norwich vinst 1.45 i odds tillsammans med Skellefteå i Elitserien, odds 1.55.
För denna fina dubbel får ni oddset 2.25 ggr pengarna.
Denna ska sitta 7 dagar i veckan!
Bara att skynda till pantbanken på Sommarlust.:)

Sedan provar vi två st singlar på samma matcher men där kör vi handikapp. Alltså Norwich -1  (odds 2.15) och sedan
Skellefteå -1.5 (odds 1.90).

Jag kör med hög insats idag.
Lycka till ni som ryggar!


Patologiskt!






Jag tillbringade som sagt dagen med att se på fotboll. 
Först ut var det Juventus som blev totalt utspelade av Lecce, som på ett unikt sätt alltid tycks sätta käppar i hjulet för mig.
Sedan var det ju dags för mitt kära Milan. Det var ännu en match som vi spelade under all förväntan. Zlatan som i ren lön är Världens bäst betalda fotbollsspelare är ju känd för att oftast prestera mot blåbärslagen (trots spelstilen stillastående), men vika ner sig mot bättre motstånd, hade ingen vidare dag om man får lov att utrycka sig milt. Han slog bort passning efter passning samtidigt som han inte verkade bry sig.
Fortsätter det så här så måste Allegri ha mod till att peta honom för annars kommer det ge fel signaler till en trupp med redan för många egon och starka karaktärer.

Pato räddade dagen och även mina spel för den delen när han på ett väldigt imponerade sätt stod för ett drömmål.

Sedan så blev det lite tysk fotboll också när Stuttgart gästade Leverkusen. Matchen var väldigt underhållande med sex mål och väldigt många målchanser.

Efter den tyska matchen blev det träning på idrottsplatsen. Det var riktigt kallt, men det som störde mig mest var att det bara dök upp 10 personer. Det är för jävla dåligt när man jämför med andra klubbar som ligger på 20 man trots sämre underlag och förutsättningar.
I Viby tex så spenderade vi hela försäsongen på en grusparkering. Sköt vi lite snett så träffade vi allt som oftast en bil.
Under Rinkabytiden förra året så tränade vi på en leråker som militären använde under dagarna. Så där fick springa runt trots kraftiga spår från pansarfordon.
Men ändå dök det upp folk. Därför tycker jag att det är väldigt dåligt att vi inte kan bli minst en 20 personer precis som det var förra veckan. Mer sånt!

Sen måste jag bara uppmärksamma Spelguden som verkligen har något på gång. Han la upp en trippel med Leverkusen, Lazio och Napoli. Dom två första fick han in tidigt under dagen och nu återstår bara Napoli och inför andra halvlek så leder dom med 1-0 (trots straffmiss av skyttekungen Cavani). Blir det en Napolivinst så har han gjort en jävla comeback med att sätta tre av tre.

Jag tänkte avsluta med lägga ut ett spel som jag tänker spela innan jag lägger mig.

Det är en singel i NHL.
Calgary Flames-Montreal 1a. 2.10

Lycka till ni som ryggar!

// J


Söndagsfotboll!



        Skall fenomenet frälsa oss?


Söndagen bjuder på mycket Italiensk fotboll.
Och det gillar vi! :)
Så det är bara sätta sig i soffan fram till halv sex innan det är dags för fotbollsträning.

Dagens spel för min del blir.
Dagens singel: Fiorentina-Sampdoria  Rak etta 1.70. Mutu är tillbaka samtidigt som dom visat ett bra spel dom 2 senaste matcherna. 4-2 vinsten borta mot hemmastarka Palermo var väldigt imponerande.

Dagens dubbel blir :
Fiorentina 1.70  1a
Lazio- Bari 1.40
Odds. 2.38

Vill ni förbättra oddsen så kan ni välja o spela Lazio -1. på finfina oddsen 2.15.

Milan bör vinna borta mot Chievo då Zlatan kommer till sin rätt mot småklubbarna, men vågar nog inte spela på det.

Har ni inget att göra vid 20.00 ikväll så tycker jag att ni ska slå på svt där ett samhällsprogram vid namn "Säljsekten" har premiär.  Den är givetvis kraftigt överdriven av SVT men vad gör man inte för lite tittarsiffror.:)

// Jetmir


The Resurrection of Jetlagg!


         Haris,Spelguden och undertecknad. Thailand 2011



Jag hoppas att ni har saknat mig. För nu när kylan håller i sig så har det även dykt upp lite tid över för mig att börja blogga igen. Jag kommer snart sluta pendla då jag om några veckor blir Säljledare på Telenorbutiken i Kristianstad. Det kanske leder till att jag fortsätter blogga en längre tid. Vem vet?


Under dom fem månaderna som Jetlagg haft uppehåll så har det inte hänt så mycket. Jag har jobbat, åkt på en tvåveckors semester och även skrivit på för Kristianstad Boys. Dom flesta jag umgås med spelar för Boys samtidigt som hela försäsongen sker på konstgräs. Det kan man helt enkelt inte säga nej till.:)

Jag har även börjar lira på lite spel igen. Efter 7 månaders uppehåll så fick jag tillbaka suget. Så nu tänker jag fortsätta så länge det går bra. Även Spelguden kommer göra comeback på bloggen med några instick i veckan.

Senast han la upp sina spel på Jetlagg så startade han med en kassa på 10000 kr och höjde den till 55000 kr. Så ni får hänga med från början denna gång.:)

Annars så ser jag att det hänt lite saker i bloggvärlden. Fotbollskristiansstad eller vad den heter verkar blivit en seriös sida samtidigt som Johansen startat en Vibyblogg där han rapporterar allt från vilken färg Kardum har på sina kalsingar till hur mycket bira han druckit på Banken en onsdagskväll. Men Kristian är en tung bloggare så det blir säkert läsvärt vad han än skriver om.
Sedan har även Todde startat en blogg och, även alla lokala personer som hänger på Facebook regelbundet bloggar på sitt unika sätt. Så stort har det blivit. Och större kommer det bli...

Nu får det räcka för ikväll!

Eftersom jag har haft en väldigt bra kväll där jag plussat 4000 kr på spel, där jag bla fick in -1 på Bayern Munchen borta så tänkte jag fortsätta lägga lite spel.

Det blir NHL. Som dom flesta vet så är NHL inte det säkraste att spela på. Men oddsen lockar så därför spelar jag såhär.

San Jose Sharks - Colorado Avalanche  Rak 1a  1.67 i odds
O nattens dubbel blir
San Jose Sharks - Colorado Avalanche   1a 1.67   &  Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators   1.90
Odds= 3.173

Vill ni vänta till morgondagen så känns 1an på Fiorentina-Sampdoria 1.75 väldigt lockande.

Lycka till

// Jetmir


RSS 2.0