Spänningen ökar i Supersexan !!

Måste bara börja med att säga benämningen "Supersexan" blivit väldigt populär. Jag är faktiskt ganska stolt, speciellt eftersom det var jag som började kalla DIV.6 NöB för "Supersexan" på vibyforumet...........
Vem vet jag kanske blir en legend efter 20-30 år, o folket i Kristianstad reser en staty tillsammans med resten av legenderna  Krister Lindgren,Korv-Micke och Korv -Ola.
Jag förstår inte att vissa personer i Bladets blogg stör sig på att Supersexan får så pass mycket uppmärksamhet. Klart fan den ska få det. De flesta av Kristianstadklubbarna spelar i div.6 just nu. Sen att dem flesta klubbarna i Supersexan har en eller flera överseriösa personer inom föreningen gör inte saken sämre. Den enda som fattas är väl Balkans president Zacki o då hade alla överseriösa spelare och ledare tävlat i samma serie...........

Sen är det jävligt kul att se att intresset för denna blogg ökar för varje dag som går. Sista veckan har snittat mellan 300 till 450 unika personer dagligen. Sick but true..............

Nu till helgens matcher.

Näsby-Åsum= 7-2 Genom vår vinst så har vi sett till så att Supersexan kommer bli det mest intressanta samtalsämne som det kommer pratas om under hösten i Kristianstad. Vem vet? Till slut kanske även Nosaby och VMA börjar prata om Supersexan under sina träningar.
Vi var det klart bättre laget, o siffrorna kunde runnit iväg ytterligare om inte undertecknad varit så jävla ineffektiv i slutet.
Jag gillar Åsum och dess spelare och ledare. Dem har lite attityd utan att vara arroganta. Men fy fan vad försvaret spelade dåligt. Dem kommer till Näsby med ett helt ordinarie lag och endast 10 insläppta mål på 12 omgångar. Och efter 90 minuter så har dem nästan släppt in lika många mål som dem släppt in på 12 omgångar.
Hampus tillsammans med Dan Superettan Sade` var sämst på plan. Hampus bjöd på 3 mål samtidigt som Dan inte räddade ett skott under 90 minuter. Förutom det så spelade Åsum rätt bra och till skillnad från de flesta lagen i serien så försöker dem alltid spela fotboll. Men du vet hur det brukar vara med blattar. Har alla Albaner och Araber (Majoritet i föreningen) en bra dag samtidigt så blir vi jävligt svåra att möta. Sedan så spelar det ingen roll om du bara släppt in 10 mål på 12 omgångar eller om du har en målvakt med lång erfarenhet av superettan.
Jag spelade som defensiv mittältare och det funkade rätt bra. Som jag skrev innan så är det jävligt lätt att spela centralt i ett lag som spelar fotboll.

Önnestad- H/V - blev precis som jag trodde en målrik historia och precis som jag förutspådde så gjorde Supersexans skyttekung hattrick. Hans målsnitt har ökat sen han började läsa min blogg tydligen ;)...........
Venestad-Rinkaby- Försenades eftersom planen var ospelbar då Redneckarna hade haft en traktortävling dagen innan på Venestad IP. Vinnaren hade vunnit 2 levande kycklingar och ett par splitternya Guccistövlar. I själva matchen så segrade Rinkaby då dem behärskar långbollar och snabba omställningar mycket bättre.
Edenryd-Österslöv Österslöv hade spelat bättre 1a halvlek men vek ner sig i 2a och förlorade matchen......
Ovesholm-Vinnö- Ja vad ska man säga. Ovesholm går till uppehåll som serieledare tack vare Näsbys vinst. Den hetlevrade Hellberg firade det genom att inte visas ut från idrottsplatsen. Vittnen säger att han var ovanligt lugn, om man bortser från att han sparkade in några vattenflaskor när hans spelare vinkades av för offside.
Jag tror inte Ovesholm vinner serien men nog kan dem vara med o tråka ut motståndarna ända in i slutet...........

Önnestad vinner serien. Åsum slutar 2a om Hampus slutar bjuda på mål, och vi tar den sista kvalplatsen i sista omgången.  Vad tror ni andra ?


Supersexan !!

Kom precis hem från en fin deffning med Haris. Vi tog hans hund efter matchen o gick till stan och tillbaka. Alltid fint o snacka lite skit samtidigt som man går. Under promenaden så cyklade en tjej mot oss. När hon såg oss så lämnade hon cykelvägen, korsade huvudvägen och cyklade till andra sidan. Vi tyckte det var skumt men fortsatte att gå. 15 min senare gör en annan tjej samma sak när hon precis skulle cykla förbi oss. Jag förstår att det såg skumt ut när 2 blattar går på en torsdagskväll efter midnatt men ändå. Det måste vara jobbigt o vara tjej då man inte kan känna sig trygg överallt. Det är en sjuk värld vi lever i.............

Under tisdagen så spelades några intressanta matcher. Vi spelade lika mot Winnö. Dom ledde 2-0 i halvlek och sedan tog vi över andra halvlek o till slut blev det 2-2 med bud på fler mål. Jag spelade som central mittfältare och jag måste säga att det var jävligt kul. Det är riktigt roligt att spela centralt i ett lag som vill spela fotboll. 
I Ovesholm så passerade aldrig bollen mittfältet utan den skulle via en långboll direkt till offensiv planhalva där man skulle via inkast,hörnor eller frisparkar få in bollen i mål. Sen så spelade det ingen roll om man så fick in bollen med nacken,röven eller stöveln.  Detta är en stor orsak till att brorsan tappade suget till fotbollen redan efter 2 matcher.
I andra matchen i Ovesholmströjan så mötte vi bottenlaget Winnö. I 70 minuter blev vi utspelade av ett gäng som inte har mer än 7-8 man på träningar och en målvakt som dricker whisky till frukost samtidigt som han har på sig en 10 årig flickas målvaktsdräkt när han står. Men faktum att vi blev utspelade kvarstår !

I tisdags så spelades en toppmatch mellan Viby-Ovesholm. Ovesholms hetlevrade tränare som är känd för sin heta temperament gick ut till media efter matchen och kallade Vibys egna Henke Benke Larsson, Kristian Johansen för traktens största filmare. Jag som spelat tillsammans med honom i kedjan i 3 år kan tyvärr inte hålla med.
Skillnaden mellan Johansen och andra anfallare är att han är jävligt smart. Han vet att han väger 20 kilo mindre än dem flesta mittbackarna och då utnyttjar han det till sin fördel. Sen att backarna är klumpiga och kommer sent in i duellerna är inte hans fel. Han tackar o tar emot helt enkelt. Kalla en av supersexans största profiler för filmare är barnsligt.
Det är som att kalla Maldini för fuskare när man själv spelar i Serie A......................

Tänkte göra ett längre inlägg om fredagens matcher men börjar bli för jävla trött. Ska jobba imorgon så jag kör en kort.

Edenryd-Österslöv  = 1
Näsby-Åsum = Vi kommer vinna imorgon !!
Venestad-Rinkaby =  2, enbart för att jag inte gillar Venestad samtidigt som jag tycker att Rinkaby verkar vara ett sjyst gäng som försöker ha roligt när dom spelar.
Önnestad - H/V = 1. Supersexans skyttekung Emil Ashoor gör hattrick! Han är Sexans bästa anfallare men inte spelare. För sexans bästa spelare över lag är fortfarande Murat även om han nu tappat suget.
Ovesholm-Vinnö = 2. Jag tror Vinnö kan skrälla här. Jag har en känsla att Ovesholm kommer börja rasa snart. Det är för många dåliga spelare samtidigt i startelvan för att dem ska kunna hålla sin nuvarande placering.
Kiaby-Önnestad = 2. Emil fortsätter bomba.............
Rinkaby - Viby = 2 Supersexans San Siro derby i väntan på att Balkan skall avancera upp till sexan. Då kommer Näsby-Balkan bli Sexans hetaste derby ! Men just nu är det Rinkaby-Viby utan tvekan. Här vinner Viby pga en bättre spets på sina toppspelare. Kommer korvMicke Johansson fira med en fin grillad korv ännu en gång ?.... Svar.... Ja !! Han kanske tom firar med ännu fler korvar ?
På fredag får vi svar på alla våra frågor !!


EM är över för min del !!!


                                    Worth every penny !!!


Match imorgon med Näsby. Det blir min andra match för Näsby och min första i A-laget. Jag slutar jobbet 17.30 så det är skönt att äntligen kunna vara med.
Ska nog spela i backlinjen. Spelade både i juniorlaget och i seniorlaget i KBI som mittback så det är inget nytt för mig. Jag jobbar för mycket så jag har inte kondisen längre för o springa runt o brottas i anfallet. För det är trots allt det man oftast gör i lingonserierna. Störst chans för en anfallare i div.6 att röra bollen är på inkast situationer och vid avspark. Sen så slipper man missa målchanser också och det är ju inte fel;)................

När det gäller EM så är den över för min del. Det fanns en tid då jag höll på Milan och Italien men kunde samtidigt följa dem andra stora ligorna också, speciellt toppmatcherna. Men de senaste åren har jag blivit så jävla partiskt så jag skiter fullständigt hur det går i dem andra ligorna. Nu är det bara Milan och Italien. Men Milan har verkligen underpresterat i år och när det gäller Italien så måste jag säga att jag blev grovt besviken igår. Trots att man hade en 3-4 klara målchanser som man borde ha avgjort på så tyckte jag att dem spelade för jävla fegt. Dom möter ett lag som har ett överskattat försvar med en Ramos som var helt ute och cyklade, som han oftast är. Sedan har man ett mittfält med en massa spelare som bara kan spela sidled. Ungefär som Sidleds-Daniel fast dem är lite säkrare. Det enda man kan frukta Spanien för är Anfallarna och målvakten inget annat. Men ändå valde man att spela ör jävla fegt.
Spelar man så fegt så förtjänar man inte att vinna. Var tog Gli Azzuri vägen? Det Gli Azzuri som förtjänade att vinna VM där man oftast visade publiken att Italiernarna kan mer än att raka sina ben och vifta med sina händer. De spelade som världsmästare. Igår fick vi inte se ett skit av det.
Hur kan allt det ändras på 2 år?
Den största orsaken är att Nesta & Cannavaro saknades. Världens bästa mittbackspar kan inget landslag ersätta. Inte ens Italien. Utan sina två försvarsgeneraler så vågade inte resten av laget anfalla när dem inte hade den tryggheten bakom sig.
Dom fattades fotbollens Da Vinci Andrea  Pirlo. Pirlo är halva Italiens anfallsspel. Sedan så fattades Italiens bästa anfallare de senaste 8 åren Totti. Inget landslag kan spela på topp utan sina 4 viktigaste spelare. Men den största orsaken till fiaskot är Donadoni. Jag förstår inte hur förbundet tänkte när man väljer en oerfaren tränare som endast hade gjort sitt jobb och inget mer i bottenlaget Livorno som efterträdare för Lippi. Donadoni är helt enkelt inte en tillräckligt bra och erfaren coach för att coacha ett landslag som vunnit 4 VM-guld. Vem som ersätter Donadoni kommer bli intressant att följa. Personligen så hoppas jag på Spalleti.

Det jag ville få sagt utan att lyckas med det är att när både Milan och Italien spelar som om dem inte bryr längre. Så tappar även jag intresset till att följa fotboll.
Jag vet inte. Man kanske ska hoppas på att Mjällby kommer upp till Allsvenskan så man kan börja följa dem. Eller så kanske man bara ska byta favoritlag som många av mina vänner har gjort. Jag behöver inte säga några namn. Ni vet vilka ni är.
Jag ska ge er några ledtrådar. Den som kan komma på vilka dessa är, bjuder jag på en Samsung 42 tums TV med full hd, 100hz  med  3 års försäkring till.

1. Person 1 bytte från Milan till United
2. Person 2 bytte från Barcelona till United
3. Person 3 bytte från Bayern Munchen till Real Madrid
4. Person 4 bytte från Malmö FF till Barcelona
5. Person 5 är lite svårare eftersom jag inte umgås med honom dagligen men han var Real Madridfan under hela sin uppväxt ända tills han tog studenten och efter det så gjorde han det förbjudna bytet. Han gick över till Barcelona.

Vilka är dessa 5 herrar???


Dagens historia !

Inför uppladdningen av Italien-Spanien så tänkte jag lägga upp en fin historia.

Det var en man som skulle köpa en motorcykel. Han går in i affären och ber om att få hjälp då han har hittat hojen som han vill ha. När butiksbiträdet kommer fram så säger han.
-Ja det är en fin hoj men den har en nackdel. Man måste smörja in sadeln i vaselin när det börjar regna.
Mannen anser att det inte är någon fara utan köper hojen. Han är ute och kör hela dagen tills han får soppatorsk ute på en landsväg mitt på landet. Han ser ett hus lite längre fram och ler upp hojen dit. Han knackar på och ut kommer bonden. Han förklara vad som hänt och frågar om han får köpa lite bensin. Bonden förklarar att bensinen är tyvärr slut men att han får mer i morgon. Han erbjuder mannen rum över natten då klockan är rätt mycket. Han tackar för gästfriheten och blir visad in till sitt rum.
Det vanskas middag om du är hungrig. Mannen tackar och går ner i köket. När han kommer ner ser han en jätte disk, det står tallrikar och bestick överallt. Bonden förklarar att om någon säger något under middagen så får den personen ta disken. Han förstår och sätter sig vid bordet. In kommer både frun i huset samt deras dotter. Han tittar på dom och anser att båda är mycket attraktiva.
Under middagen reser han säg går bort till dottern och sätter på henne mitt framför bondens ansikte. Bonden blir rasande men säger ingenting. Han vet ju om disken.
När mannen är klar går han tillbaks till sin stol och fortsätter att äta.
Lite senare reser han sig igen och går bort till frun och sätter på henne med, bonden är alldeles röd i ansiktet men säger fortfarande ingenting.
När mannen nästan har ätit upp tittar han ut genom fönstret så ser han att det börja regna, han gräver i sin byxficka och plockar fram vaselinet och ställer det på bordet.
Då reser sig bonden och säger: Jag tar disken!!!

Kroatien uslaget, Turkiet till Semifinal.


                                 Framtida stortränare ??

Jag gillar både lagen eftersom båda spelar med hjärtat. Men jag ville nog ändå att Kroatien skulle segra.
I det stora mötet i USA för ett par dagar sedan där man diskuterade Kosovos självständighet, och hur omvärlden skulle gå tillväga för att hjälpa Kosovo bli en självförsörjande stat så höll Kroaterna ett tal där dem verkligen berömde och stöttade det Kosovoalbanska befolkningen och deras rätt till en självständig stat.
Även i kriget i början av 90-talet så var det många kosovoalbaner som frivilligt stod på Kroaternas sida mot Serberna. De Albaner som gjorde det får än idag ekonomisk hjälp av Kroatiska myndigheter........

Därför lider jag med Kroaternas förlust, speciellt eftersom dem dessutom var det mycket bättre laget..................
Missar man så pass mycket chanser mot Turkarna så vet man att man till slut kommer straffas på ett dramatisk sätt. Ett Turkiskt sätt...............

C.Ronaldo ser verkligen ut att lämna United. Han blir inte den första spelaren som lämnar United när han är som bäst.
Spelare som Stam,Beckham och Ruud Vad Hästenface lämnade alla när dem blev för stora för klubben. Ännu ett bevis på att spelarna inte ser United som en storklubb utan bara en klubb där man kan tjäna lite pengar innan man går vidare till dom större klubbarna.

Beställde en äkta Italiensk tröja igår med trycket Pirlo där bak. 830 kr gick det på. Worth every penny !!


Svea Riket utslaget !!!

Både Sverige och Portugal är utslagna ur EM och dem största syndabockarna är egentligen Zlatan och C.Ronaldo. Spelarna som har gjort det till en vana att vika ner sig när det verkligen gäller. C.Ronaldo t.e.x som efter sina 5 år i världsfotbollen fortfarande inte presterat i en stormatch. Borde verkligen en spelare som alltid viker ner sig när det gäller utses till jordklotets bästa fotbollsspelare ?

Att Sverige skulle förlora kom egentligen inte som en chock. Hela Röda armen är fullblodsproffs medans halva det Svenska startelvan spelar mot Kalmar varje säsong. Vad ska vi egentligen förvänta oss av en Sidleds-Daniel när han i Allsvenskan har problem i många matcher med sitt slöa tempo och fegspel.
En annan sak att tänka på är att Ryssland med sina 142 miljoner invånare är 15 gånger större i folkmängd, och som världens största land till ytan så hade du fått plats med 36 Sverige i Ryssland.

Jag vill ha bort Lagerbäck, inte för att han har gjort ett dåligt jobb utan för att det behövs en ny röst. Sedan så tycker jag att han misslyckats med att spela in Sveriges bästa mittfältare, trots att han haft flera år på sig. Det finns en anledning till att Källström är ordinarie i ett europeisk storlag som vinner titlar varje år. O då petas man inte av spelare som A.Svensson som när han var som bäst värmde bänken i ett pisslag som Southampton.

Nu till lite lokalt fotboll.
KBI förlorade mot Näsum med 13-0 i div. 5. Måste säga att det är jävligt imponerande.
Näsby fortsätter förlora. Jag tror det är den 6e raka förlusten. 4-1 förlust mot Viby IF.
Ovesholm fortsätter vinna och ligger nu 2a i supersexan. Att det var ett bra lag var det ingen tvekan om, men att dem skulle vara med o konkurrera på allvar trodde jag aldrig. OIF har för många svaga punkter som väldigt långsamma och otekniska spelare. Men tydligen så fungerar det ändå om man spelar som ett lag och krymper ihop framför målvakten och spelar på omställningar och fasta situationer där man är farliga. Är dock osäker om det håller säsongen ut.

Jag såg en halvlek på KFF också. Det är väldigt roligt att se att dem spelar en positiv fotboll men att peta Met för KFF´s största träben de senaste 7 åren (efter Tomasson) Joakim Svensson är jävligt konstigt. Förstår inte hur man kan spela på en så hög nivå och träna varje dag men ändå inte kunna slå en passning.
Nordgren var bra så länge han kom i fart, och det gjorde han jävligt ofta.
Hörde att han missade en straff på slutet men som tur är så segrade dom ändå med 1-0..........

Det blir ingen resa till Österrike. Nu för tiden är det omöjligt o få med hela gänget på såna resor när hälften styrs av sina regeringar...............

Semifinallagen blir Kroatien,Tyskland,Italien och Holland. Italien vinner även utan sin bästa spelare Pirlo som är avstängd.

Ikväll så ska vi hänga hos Zoltan. Käka lite och kanske dricka lite.  Slappt !!


Andrea Pirlo tog sitt Gli Azzuri till kvartsfinal !!!


                                               Fotbollens Da Vinci


I Brescia sa Roberto Baggio att en ung Andrea Pirlo kommer bli hans ersättare i världsfotbollen.
Sommaren 2006 gick han förbi och blev större än sin förebild.

När Italien eller Milan har en rörlighet i sitt spel så är Pirlo utan tvekan världens bästa mittfältare med sina geniala passningar. Det finns många bra passningsspelare i absoluta världsklass som Fabregas,De Rossi,Xavi o Cambiasso men ingen av dom kan variera både längre och kortare passningar av världsklass som I´ll Genio behärskar utan några som helst problem.

Pirlo är de stora matchernas man. Det visade han under VM 2006 då han fick matchbollen i kvartsfinal, semifinal och final. Samtidigt som han samma år ledde sitt Milan till en Champions League seger. Men denna säsong har han inte presterat som han brukar och det är inte för att han blivit sämre eller för att han är ur form utan för att Milan inte har någon rörlighet i sitt spel som dem haft de senaste 5 åren. För att utnyttja geniet till 100% så behöver han två unga och kvickfotade ytterbackar som vill framåt så han kan fördela bollarna på kanterna, samtidigt som det då blir mer yta centralt. Han behöver en stor center att lägga sina bollar på ifall spelet inte skulle fungera. Han behöver en 25 årig Gattuso som fortfarande har motivation till att springa och täcka upp för honom.
Men i dagens Milan har vi tyvärr inget av det. Istället har vi 2 spelare som vill göra så mycket så möjligt själv, och det slutar oftast med att dom kommer och möter (Kaka,Pato). Sen har vi Seedorf som endast rör på sin feta röv när han själv har bollen. Ambrosini springer bara när motståndarna har bollen medans han blir väldigt stillastående när vi väl tagit tillbaka bollen. Sen att ytterbacksspelet varit under all kritik gjorde det inte det lättare för geniet. När allt detta saknas så kan inte Pirlo visa sig från sin bästa sida och då sticker han inte ut från mängden.

För Pirlos bästa så lämnar han för intresserade Barcelona eller så tvingar han klubben att satsa. För spelare som honom växer inte på träd.

Han ledde sitt Italien till kvartsfinal genom att vara magisk där han på en halvlek spelade fram till 5 klara målchanser samtidigt som han gjorde mål på en lysande straff, men han själv kan inte medverka (avstängd). Det är ett avbräck. Ett stort avbräck!

Citat från Spanska tidningen Marca efter att Milan vunnit Europeiska Supercupfinalen." Andrea Pirlo är fotbollens Da Vinci han har nyckeln till alla låsta dörrar"

Au revoir les bleus..y adiós España!



 


Turkiet ! Landet,folket, passionen.

                              
                                                                            Turkar efter en förlust !!
              

Vilken jävla match man fick se alltså. Matchen speglade verkligen en Turkisk livsstil.
Dem kan verkligen inte "göra sitt jobb" och bara vinna en match utan dem måste under en o samma match bjuda på 2 mål där försvarsspelet var obefintlig.
 Dem blev utspelade första halvlek, kommer ut i andra o fortsätter göra bort sig med ett flertal felpass nära eget straffområde. Tjeckien träffar stolpen o där hade dem definitivt avgjort matchen. Men efter det så hände något som bara Turkiet är kapabla till. Det är att visa hjärta och passion för sin nation. Visa att dem verkligen är stolta över att få representera sitt land. Turkarna skiter fullständigt i hur mycket pengar dem har i sina konton, för dem vet att en vinst betyder mer än allt annat för folket. Dem lyckas vända på 15 händelserika minuter där man kunde se allt från målvaktstappar till avslut av världsklass. Som avslut till det hela så får man se Turkiets målvakt(Volkan) skämma ut sig på övertid när han trots 3-2 ledning väljer att slå till Koller. Man hade förstått det om dem legat under o då visa frustation men när man leder o det är 2 minuter kvar ? Som sagt Turkar är ett folk man aldrig kan förstå till 100 %. Ett landslag med mer karaktär finns inte på denna jord. Att vända o vinna 2 matcher i sträck trots ett försvarsspel som knappt håller Allsvensk klass är ett bevis att motivation,passion o karaktär är allt som behövs för o ta sig till en kvartsfinal i ett av världens största mästerskap.

Jag vet inte var denna historia slutar men visst hade det varit ett bra slut om den hade slutat med ett guld?

Turkiets skönaste personligheter -
Volkan- Det finns bara en målvakt i världen som kan kasta in 2 mål efter 2 grova misstag i en Champions league åttondelsfinal men ändå bli matchhjälte. Och det är Volkan.
Servet- Mannen som har dödat en björn. Jag undrar om han fick hjälp av sina 11 bröder eller om han gjorde det själv?
Nihat- Turkiets enda spelare som håller en hög europaklass. En ledartyp som man kan leda sina Turkar till guld.

Jag skulle vilja vara i Istanbul när Nihat gjorde 3-2 målet. Där hade man fått skåda riktiga fans...........

Sen så läste jag ikväll att jag tydligen stjäl bilar. Så om det är någon som är intresserad av bilar från Näsbys parkeringar så är det bara till att höra av sig. Priserna är fasta så prutning förkastas omedelbart!


Näsby- Venestad

Det hade blivit en massa tjafs på Grönevi mellan Näsby och Venestad. Vems fel det var vet jag inte eftersom jag valde o följa EM-matcherna istället. Så om det var för att Näsbyspelarna är temperamentsfulla eller för att smygrasismen i Venestad är väldigt djup kan jag inte svara på med 100% säkerhet eftersom jag inte var där. Men av tidigare erfarenheter från båda lagen skulle jag gissa på att båda faktorerna spelade en stor roll. Venestad som var smarta nog att provocera i smyg och irritera motståndarna fick domaren på sin sida och kunde vinna matchen med 2-1 enligt personer som såg matchen och som dessutom är relativt neutrala. 
Kontrasterna är för stora när ett "Ghettolag" med kulturer allt från svenskt till afrikanskt möter ett lag där 2 mil av skog urskiljer dem från resten av civilisationen. Där tankesättet är, (Dem man inte känner hatar man). Skulle man vara färgad eller ha en massa nackhår, ja då hatar man dem ännu mer.

 Men att Haris "Chewbacca"  Feratovic blev utvisad kom dock inte som en överaskning !!!

Diskussionen på Kristianstadsbladets sportblogg verkar dock urarta där folk skyller på allt från att det var invandrarnas fel, o att dom borde åka hem till att det var fredag den 13e..
Alltid tråkigt när folk vädrar sina åsikter anonymt!!


Österrike nästa !!!


                                  En gipsblandare och 2 stjärnor !!!!


Den 19e juni nästa vecka så börjar vi köra. Kommer bli riktigt fint, alltid kul o umgås med gänget, sen så spelar det ingen roll om vi ser på damfotboll eller ser på när målarfärg torkar bara vi är hela gänget tillsammans. Tyvärr så blir det mindre o mindre av den biten ju äldre vi blir.
Många jobbar mycket medans andra är tofflar eller så har dem flyttat. Ju äldre vi blir desto mer ansvar måste man ta o då har man inte lika mycket tid som innan där en hel dag kunde gå utan att man inte gjorde ett skit.

Men nu är det klart den 19e juni åker vi och inget kan stoppa oss. Förutom jag är det Niclas,Emil "Seedorf " Nilsson(f. d Superettan),Zoltan Z Kagge (Ungersk landslagsspelare i Innebandy),Mohinder Issa (Sveriges bästa säljare för Telenorexpress sista 2 veckorna), Mirnes och Murat (Mr Clabbe himself).

Det kommer bli riktigt kul. Vi har hyrt en minibus o eftersom vi alla har körkort så kommer vi fram relativt snabbt om allt går som det ska.

Fredag blir en spännande kväll. Både jag och Emil har tippat 2000kr var på att Italien vinner mot Rumänien och sedan 800 kr på att Gli Azzuri vinner med mer än ett mål. Sedan har jag ensam tippat 200 kr på att Pirlo gör mål. 3000 kr sammanlagt !
Kommer bli riktigt nervöst imorgon med tanke på att det var VM 06 som jag senaste tippade o det var på just Italien mot USA men där svek dom för att sedan gå o vinna hela VM. Förhoppningsvis sviker dem inte igen. Italien reser sig alltid när det gäller som mest.

Vinner jag så kan jag spendera pengarna i Österrike. Förlorar jag så får jag leva som en jude även när vi är på plats.

Såg lite av Österrike-Polen. Fan vad jag stör mig på att Hedman alltid ska nämna hur stor klubb Celtic är och hur mycket press det var o spela i en liga som klassas lite högre än Allsvenskan. Tar du bort Rangers o Celtic så är ligan sämre än Allsvenskan. Tycker verkligen han är värdelös som "expert". Hedman, Olof Lundh och Viasat-gänget är Sveriges mest inkompetenta "experter". Jag får tacka gud att Canalplus gänget, Jesper Hussfelt och Glen Strömberg håller en hög klass för annars hade man följt fotbollen utan ljud. Svensk TV tror att bara för att man spelat på en hög nivå så är man direkt en suverän "expert kommentator". Bara för att du har haft en talang innebär det inte automatiskt du blir en kunnig fotbolltyckare i framtiden. Det är Glen Hysen ett levande bevis på. Mer blåsta människa får du leta efter. Han snittar med att säga 15 fel per match. Man ska ha jobbet för att man förstår fotboll och inget annat sen så spelar det ingen roll om du spelat för Barcelona eller Venestad.


Vinst för Svea Rike !!

                                                                           
                                                                                               3 års måltorka över !!


Spanien och framförallt Villa imponerade idag. Men det brukar dem göra under gruppspelet för att sedan i slutspelet när motståndet blir för hårt vika ner sig. Tror på samma visa igen. Möter t.e.x dom Frankrike i en kvartsfinal eller Semifinal så åker dom ut till 95%. Hade satsat min vita Opel på det. Spaniens överdrivet korta passningsspel hade passat Domenechs Frankrike perfekt då han spelar defensivt med centrala mittfältare vars enda uppgift är att förstöra motståndarnas spel. Att Maka och Viera varit bland dem bästa i världen på just det de senaste 10 åren gör inte saken sämre.

Grekland-Sverige såg jag på sommarlust på restaurangen Krögarna. Det var jävligt fin mat där faktiskt.
Fan vad skönt att världens största historia och kulturtjuvar förlorade.  Grekland hade bara en taktik under matchen. Det var att ha alla 11 spelare bakom bollen och bara få tiden att gå. Därför rullade man bollen mellan mittbackarna i flera minuter i sträck så fort man fick tillfälle.
Ett lag utan profiler samtidigt som dem är överdrivet tråkiga ska inte ha o göra i ett mästerskap.
Hade dem inte haft en så pass dålig EM-kvalgrupp så hade dem nog inte varit här.

Zlatans mål var ett mål som bara han kan göra. Enkla mål är inget för honom. Gör han mål så ska det vara snyggt, thats it !

Efter matchen så surfade jag in på Aftonbladet lite. Sidleds Danne som enligt min åsikt slog bort överlägset flest passningar (speciellt andra halvlek), där 2 grova felpass definitivt hade resulterat i mål om inte motståndarna hetat Grekisidis fick toppbetyg. Jag som trodde att det behövdes lite mer än att "stå rätt" för att få toppbetyg.
Det är precis som om en lärare ska ge sin elev toppbetyg för att han sitter rakt på sin stol under varje lektion. Sen att eleven inte har ett skit bakom pannbenet är mindre viktigt!

Annars så spelade Sverige jävligt bra. Chippen var grym, han kommer bli ett stort avbräck nu när han missar resterande EM. Benke var ok, likaså Anders Svensson som för en gångs skull agerade som en playmaker.

Men allt är inte frid o fröjd. Alex blev bortgjort flera gånger av en spelare som när han var som bäst(4-5 år sedan) satt på bänken i Inter( Karagounis). Hur kommer han klara sig mot bättre motstånd?
Ljungberg var helt osynlig i 65 minuter innan Zlatan avgjorde. Efter det så fick han lite ytor men skapade inget.
Sebastian istället för Chippen tror jag inte kommer passa Sverige så bra. Chippens teknik,snabbhet och finess är väsentligt för det svenska offensiven. Är inte så säker på att Sebastian kommer passa in lika bra, även om jag gillar honom.

Kryss mot Ryssland och "vi" är vidare!!!

Imorgon ringer jag och säger upp mig från bredbandsbolaget. Inte nog med att jag blev frånkopplad en gång per dag när jag spelade Poker som mest, nu har även uppkopplingen blivit väldigt slö.
Ibland hade det varit skönt och börja lira Poker igen. Börja vinna igen och sluta jobba och bara glida. Men det finns ingen framtid i det även om pengarna var fina.


Dagens citat !

Livet består inte av att ha bra kort på hand utan av att spela dem man har väl.


Dödens grupp !!


                                          Saknad !!!!

Måndag som inte brukar vara en fotbollsdag bjöd idag på både EM´s tråkigaste match och EM´s mest underhållande.
Frankrike visade att man har kommit till detta EM med bara en tanke och det är att täppa igen rövhålet så ingen jävel kommer igenom. Därför har man petat Trez som gjort över 20 mål i år och ersatt honom med Anelka som i Chelsea tröjan endast gjort 3 mål. Anelka gör mer nytta defensivt. Sedan så har man petat Frankrikes bästa mittback för tillfället Mexes, för att seriefiguren Domenech tydligen inte kommer överens med personen i fråga.

Starta så defensivt mot Rumänien får mig att undra hur man kommer ställa upp mot bättre motstånd. Man kanske petar Benzema och ersätter honom med Viera ? Den som lever får se.

Sen så fick vi se EM´s bästa match i Holland-Italien. Båda lagen spelade egentligen väldigt bra. Medans Holland satte i stor sett alla sina målchanser och gjorde sin bästa insats på över 10 år, så valde Italien att missa varenda målchans som dök upp under matchens gång. Jag har jag aldrig sett ett Italienskt försvarsspel agera så naivt och mesigt förut.
Med Matrix och Barzagli vinner man inte EM. När Matrix eller Barzagli hade Cannavaro bredvid sig så kunde båda höja sig eftersom Cannavaro styrde dem så deras brister inte syntes. Men utan Canna så fick dom tänka själva och tydligen så kan dom inte det.

Samtidigt är det svårt att ersätta spelare som Nesta,Cannavaro och Totti. Det är inte spelare man ersätter hursomhelst.
Pirlo var bäst i Italien och var den enda som kan gå ut med huvudet högt. Förutom bra hörnor och frisparkar så var han säkerheten själv när han hade bollen samtidigt som han låg bakom i stort sett alla anfall som var farliga.
Hans långpassningar är geniala.

Dessa ändringar vill jag se om Italien ska kunna ta sig vidare från gruppen.
Gattuso ut och De Rossi in.
Grosso in till vänster och Zambrotta byter kant till höger, Panucci ut.
Chiellini in och Matrix ut.
För att Toni inte ska vara för ensam så tar vi ut Camoranesi och tar in QUAGLIARELLA. Med honom så får Italien mer fart och skottvilja.

Dessa ändringar och Gli Azzuri vaknar till liv igen...................

Imorgon spelar Sverige, och jag känner på mig att Zlatan slår ner Ljungberg under halvtidsvilan...............
Grekerna tar ledningen men SveaRike kvitterar i grevens tid...............


Fotbolls EM !!


                        Får Italien lyfta bucklan igen ???


Det är riktigt fint med Fotbolls-EM just nu. Fotbollsmatcher på hög nivå varje dag samtidigt som man slipper England.
Kan ett EM bli bättre ?

Portugal gjorde sitt jobb igår. Mer än så gjorde dem inte. För dem skapade trots allt inte så mycket mot EM´s absolut sämsta försvar. Kan verkligen inte tänka mig att Turkar någonsin ska förstå försvarsspel.

Schweiz- Tjeckien var en ganska tråkig match där Schweiz var det bättre laget. Tjeckiens snabba passningsspel är ett minne blott. Laget behöver nog en generationsväxling så dom får upp nya Nedveds,Jankulovskis och Rosiskys. Det kommer innebära att dem missar Fotbolls-VM 2010 men det får dom offra.

Österrike - Kroatien var relativt tråkig den också. Men vad ska man förvänta sig av Kroatien egentligen? När har dem spelat underhållande? Kryss hade varit mer rättvisst!

Tyskland - Polen Tyskland visade att dem kommer bli att räkna med. Förutom mittbackarna och målvakten som agerade väldigt osäkert så imponerade resten av laget. Dessa 3 spelare kommer göra så att Tyskland åker ut mot Portugal i Semifinalen.

Nu till något lite mer intressant. Zambrotta och Borriello är helt klara för Milan. Detta räcker självklart inte på långa vägar men det är alltid en början.
Barcelona dominerar fullständigt transfern med värvningarna av Keita och D.Alves. Tänk om Milan kunde ha sådan hunger efter revansch. Tyvärr så har Berlusconi tröttnat så nu vill han bara tjäna pengar.

Seriefinalen i supersexan mellan Åsum -Önnestad slutade med 1-0 till Åsum. Åsum som spelar en defensiv fotboll med ett försvarsspel som är tight som en 10 årig pojkes rövhåll vann matchen. Så som Alex Ferguson ofta uttrycker det när dem spelar defensivt ut i europa och får kritik för det. "Defensiv fotboll är framtiden "

Vet inte vad som hänt med Kiaby, Odlingssäsongen kanske har börjat o halva laget måste börja jobba så pass hårt så stackarna inte har tid för fotbollen. För något har hänt med laget. Släppa in 7 mål mot Venestad hade inte ens ett korpenlag gjort.

Nej nu ser jag framemot matchen imorgon mellan Holland-Italien. Dags för Pirlo och Co o ha lite show.
Matchen kommer ses hos en nyligen mycket rik kompis som livnärar sig på att blanda gips och spela Poker. Perfekt kombo tydligen !!


Ronaldinho försäsongstränar !!

Har haft mycket att göra under helgen samtidigt som vädret har varit "varmast i europa". Tänk er att Sverige under helgen varit varmast i europa. Snart ser vi Spanjorer och Greker semestra här.........

Ska iväg till jobbet nu. Vi har bara öppet från 12-16 så det går snabbt. Efter jobbet är det dags för mig o debutera för Näsby på Grönevi. Även om det bara är en B-lagsmatch så är det kul o börja spela igen efter 3 veckors frånvaro.

Här ser ni Ronaldinho försöka komma tillbaks till världstoppen igen. Lite finare brud än hon Emil dansade med, men båda funkar väl med lite sprit i sig ;).................. 


                                  Det är så här en världsstjärna försäsongstränar !!!

Emil Nilsson är het igen !!!

Kristianstads egen lokalkändis Emil " Emilho " Nilsson är singel igen.
Inte nog med att man ser Kristianstads mest begåvade spelare de sista 20 åren på nattklubbarna varje helg utan man ser honom dessutom shaka loss med en övermogen dam på stans uteställen.

Enligt rykten så har Knislinges stolhet tröttnat på omogna tjejer så nu är det mogna damer som gäller.
Detta hände för bara 1 dygn sedan, men materialet finns redan i bloggarens händer.

Här ser ni Emil "Seedorf" Nilsson shaka röven av en äldre dam. Han som filmade samtidigt som han gapskrattade var självaste Nicklas "Karl Johan" Nordgren Kristianstads superkändis nr. 2. Detta utspelade sig på banken i onsdags kväll.
Bloggarens fantastiskt stora kontaktnät gör så att allt som händer i trakten först kommer kunna läsas här.


              Knislingesonen fick en utmaning han inte kunde säga nej till !!!

Ps. Efterfesten uteblev pga att damen hade blivit av med sina löständer. Men enligt rykten så förekom det byte av nummer.

Sol,Bad o lite fotboll !!

image40

Jag körde med tjejen till Balsbysjön o solade lite. Riktigt fint. Dom har fräschat upp det rejält där borta.
Nya toaletter med toapapper o allt. Riktigt fint.
Synd bara att dem inte rengjort vattnet. Det såg ut som om Balsbyborna använder sjön till utedass på vissa ställen.
Piknick vid sjön är aldrig fel. Har blivit en riktig romantiker på ålderns höst ;).

Senare på kvällen så körde jag o såg Rinkaby-Näsby. Själva matchen var rätt underhållande. Det var intressant o se Rinkaby spela så pass defensivt på sin egen hemmaplan. Undrar vad deras åskådare tyckte om det. Eller dom kanske bara kom dit för korven ?

Näsby dominerade i stort sett hela andra halvlek o borde tidigt kvitterat, men linjedomaren som såg ut o va rädd för sin egen skugga missade en offside som man kunde se ända bort från Åhus. En Rinkaby spelare var 3 meter offside när långbollen kom men linjedomaren friade. Kanske borde huvuddomaren ingripit när det är en så pass klar offside?
Rinkaby gjorde 3-1 o matchen var avgjord även fast Näsby reducerade ,o även om dem hade chans till att kvittera så kände man redan då att matchen var avgjord.

Sen är det kul att se Ted coacha Rinkaby. Han är bara för skön killen. Han är hur lugn som helst som tränare men på pokerklubben när vi spelade som mest förra året så kunde han vara helt tyst för att nästa sekund få världens ryck o bara skrika. Folk som inte kände honom sket nästan på sig.
Men annars är han som sagt skön.

Sen var det synd att man inte fick se Mr. Rinkaby it self Ekewald. Jag vet fortfarande inte hur han ser ut. Även fast jag typ vet rätt mycket om honom av flera anledningar.
Näsby spelade offensivt bra medans försvaret var under all kritik. I andra matchen i rad så släpper man till målchanser från ingenstans som resulterar i mål.

Här är kvällens resultat :
Rinkaby-Näsby  3-2 (2-1)
Ovesholms IF - Österslövs IS 6-1 (4-1)-
Arber fortsätter göra mål !! Resten var från fasta situationer.
Viby IF - Hjärsås/Värestorps IF 1-1 (0-1) ??? Saknaden efter en spelskicklig center kanske är för stor ?
Vinnö IF - Edenryds IF 1-1 (0-1) - Inget intresse alls för dessa lag. Anledningen till att Vinnö ligger precis bredvid en motorväg är för att man ska köra förbi den hålan utan att stanna.


 



 


Omgång 9 i supersexan

image39
                                                            Viktig match !!!


Även fast jag är ledig idag så har jag lite o göra så det blir inga längre kommentarer.

Det är tråkigt att vi spelar ikväll eftersom jag inte blir spelklar förrän på fredag. Typiskt att matcherna ska spelas mitt i veckan.

Ovesholms IF - Österslövs IS = 1
Österslöv saknar sina 2 bästa offensiva spelare i Kadri och Jojjesidis (förra årets 17e man i Österslöv). Han har i år blommat och tagit en plats i startelvan.
Utan dessa herrar så vinner Ovesholm. Arber avgör. Ovesholm är en lagmaskin där ingen har spets för o sticka ut. Förutom Arber då.

Rinkaby GoIF - Näsby IF = 1
"Vi" Saknar båda mittbackarna i Haris o Valdemar. Det kommer märkas rejält.
Rinkaby som för övrigt har seriens fulaste spelardräkter är på gång o vinner denna match.
Kan va så att dom bytt till nya men eftersom jag inte sett Rinkaby i år så tar jag för givet att dom inte har.

Venestads IF - Kiaby IF = 1
Tråkigt jävla match djupt in i skogen. Nästan så man får lite rysningar.
Kan matchen spelas klart  trots alla insekter och rovdjur som kommer entra planen så vinner Rednecksarna på en långboll som ändrar riktning när den träffar den ojämna gräset o friställer Hil Billy som avgör matchen.


Viby IF - Hjärsås/Värestorps IF = 1
Omgångens säkraste 1a. Hjärsås är för jävla dåliga.

Vinnö IF - Edenryds IF = 1
Vinnö är på G nu. Så jag tror dom vinner denna batalj.

Åsums BK - Önnestads BoIF = 2
Åsums försvar är inte så bra som folk säger. Om jag lyckas springa förbi dom så säger det mycket. Sen att jag missade chanserna är en annan sak. Emil Ashor avgör här.


Helgen som gått !!


                                                    Halsduk i 28 graders värme ??


Har inte skrivit något under helgen mest pga det fina vädret. Det borde vara förbjudet o sitta framför en dator när det är bra väder ute.

Vi skulle börja spela Paintball 17.00  så jag,Zolle och Emil var o såg KFF´s första halvlek mot Ramlösa (Undrar vilka dom är sponsrade av ?). KFF spelade väldigt bra den halvleken vi såg(alltså första halvlek). Nordgren var het och låg bakom det mesta. Det är jävligt kul o se KFF spela en attraktiv fotboll nu när man gjort sig av med träben som Tomasson, Ottfors och Senften. Långsammare och sämre fötter än Senften får man leta efter. Tänk att man kan få speltid i Allsvenskan bara för att man kan kasta långa inkast. Tomasson som tror att han är en stjärna bara för att han fick hoppa in o spela i Allsvenskan för Öster när halva laget var skadade. Killen har aldrig kunnat slå en 2 meters passning.
Innan vi var tvungna att lämna så ledde KFF med 3-1 och Ramlösa var totalt utspelade. Hur Ramlösa kunde vända till 3-3 förstår jag verkligen inte. KFF kanske släppte in ännu ett träben (Boven) ?

Nu till Paintballen. Denna gång spelade vi inte i någon skog utan de hade byggt något som skulle föreställa en bana bakom Laserdome. Den var under all kritik. Det var knappt så Haris kunde få plats med sitt huvud när han försökte ta sig in.
Sen när vi väl började spela så började vapnen krångla o killarna som skötte det kom på nya ursäkter till varför vapnet gick sönder varje gång någon fick utgå för att vapnet slutade fungera. Kanske är det dags o köpa ny utrustning?
Sen så hade vi tyvärr för få svenskar med, o för många blattar. Det var för mycket gnäll om vem som blev träffad. Vi pratade mer än spelade. Ta Murat t.e.x som sparade på sina kulor för att det inte skulle bli för dyrt. Han skött ett skott o sedan skrek till 3 personer i motståndarlaget att dom blev träffade. Han hade kommit på den briljanta idén att använda munnen. För det ju kostar inget, medans skjuta gör.
Vår ende svensk Niclas, han var ärlig iaf. Kanske för ärlig för killen hade tydligen träffat sina medspelare mitt under "kriget"
Jag själv gick ut med att försöka spela ärligt. De 3 första ronderna förlorade vi 2 av dem, o jag blev skjuten relativt snabbt båda gångerna. Jag blev jag skjuten långtifrån o även om det var klumpigt så var det ingenting o diskutera jag gick ut direkt. För även om man ibland kunde tänka sig va kvar så gjorde det för jävla ont ;).
Hann iaf med träffa Haris 2 gånger på huvudet. (Vilket för övrigt inte är så svårt). Jag lyckades också träffa Murat 2 gånger på huvudet. Killen hade av någon konstig anledning huvudet riktat åt helt fel håll. Varför kan nog ingen svara på men det var bara för mig o sikta och sedan träffa honom på det enda stället man inte har skydd. Och det är på bakhuvudet. Man kände hur adrenalinet rusade genom kroppen när man hörde honom skrika o svära åt den personen som hade träffat honom. När det gjorde så pass ont samtidigt som hela hans bakhuvud var helt grön så kunde inte en Murat fuska sig ur det. Så det var bara för honom att skrika träffad o gå ut ur banan.
Funderade faktiskt på att få in ett fint skott till på honom när han var på väg ut men där sa mitt samvete stop o inga fler skott sköts mot honom.

Det var ju mycket action hela tiden men samtidigt var det lite tråkigt att man antligen fick skjuta folk i huvudet ( helst på masken så dem inte kunde se) eller stå 2 meter ifrån dom o skjuta för att dom ska erkänna sig besegrade.
Men i det stora hela var det jävligt kul. Som vanligt när man hittar på såna här saker med gänget.

Extra plus får Arber som faktiskt skötte sig mycket bättre denna gång än första gången han spelade Paintball.
Sen Zoltan som var bäst för dagen. Även fast det gick bra för mig efter en trög start där jag blev träffad för lätt måste jag erkänna att min lagkamrat var hetare.

O söndagens flopp får Affe stå för. Under dom 6 ronderna han var med så lyckades han med inget mindre än att vara den första som skulle åka ut 5 av dom gångerna samtdigt som jag helt ärligt inte tror han träffade en jävel.
Han missade alltså både Haris huvud och Murats Bakhuvud. En bedrift !!!

Så trots att vi hade Affe i vårt lag så vann vi !
Vinnande lag bestod av Zoltan,Arber (som är på gång nu efter succen mot Näsby IF), Mig själv då, Mohinder och Affe.
Förlorande lag bestod av Murat,Haris,Mirnes,Adnan och Niclas.

Jag hoppas det är lika underhållande för er att läsa detta som för mig att skriva det ;).

Godnatt !!

image38
                                               Murat blir anklagad för fusk !!!!


Antonio Di Natale !! Kom ihåg var ni läste det först !!

image35

Har precis suttit o druckit o snackat skit med gänget så jag är lite varm i kläderna, o då kryddar jag alltid lite extra.
Men detta är ingen kryddning.
Årets genombrott i EM gör Antonio Di Natale. Han var bäst på plan igår när Italien körde över Belgien. Di Natale som gjorde 2 mål var magisk.
Min fotbollssäsong har varit hemsk. Milan åker ut mot Arsenal. Dom tappar 4e platsen o får spela UEFA CUPEN. United vinner CL på en jävla massa flyt samtdigt som jag lämnar Ovesholm.

Om det finns nån rättvisa på denna jord så ska Italien vinna EM, Di Natale bli EM-Kung samtidgt som han veckan efter skriver på för Milan.

Eftersom dom flesta här inne vet mer om vilka tanter Wayne Rooney har sex med istället för vem spelaren Di Natale är så ska jag bjuda på en video.

Nu är det dags för mig o sova.
Godnatt !!!


RSS 2.0