Dödens grupp !!


                                          Saknad !!!!

Måndag som inte brukar vara en fotbollsdag bjöd idag på både EM´s tråkigaste match och EM´s mest underhållande.
Frankrike visade att man har kommit till detta EM med bara en tanke och det är att täppa igen rövhålet så ingen jävel kommer igenom. Därför har man petat Trez som gjort över 20 mål i år och ersatt honom med Anelka som i Chelsea tröjan endast gjort 3 mål. Anelka gör mer nytta defensivt. Sedan så har man petat Frankrikes bästa mittback för tillfället Mexes, för att seriefiguren Domenech tydligen inte kommer överens med personen i fråga.

Starta så defensivt mot Rumänien får mig att undra hur man kommer ställa upp mot bättre motstånd. Man kanske petar Benzema och ersätter honom med Viera ? Den som lever får se.

Sen så fick vi se EM´s bästa match i Holland-Italien. Båda lagen spelade egentligen väldigt bra. Medans Holland satte i stor sett alla sina målchanser och gjorde sin bästa insats på över 10 år, så valde Italien att missa varenda målchans som dök upp under matchens gång. Jag har jag aldrig sett ett Italienskt försvarsspel agera så naivt och mesigt förut.
Med Matrix och Barzagli vinner man inte EM. När Matrix eller Barzagli hade Cannavaro bredvid sig så kunde båda höja sig eftersom Cannavaro styrde dem så deras brister inte syntes. Men utan Canna så fick dom tänka själva och tydligen så kan dom inte det.

Samtidigt är det svårt att ersätta spelare som Nesta,Cannavaro och Totti. Det är inte spelare man ersätter hursomhelst.
Pirlo var bäst i Italien och var den enda som kan gå ut med huvudet högt. Förutom bra hörnor och frisparkar så var han säkerheten själv när han hade bollen samtidigt som han låg bakom i stort sett alla anfall som var farliga.
Hans långpassningar är geniala.

Dessa ändringar vill jag se om Italien ska kunna ta sig vidare från gruppen.
Gattuso ut och De Rossi in.
Grosso in till vänster och Zambrotta byter kant till höger, Panucci ut.
Chiellini in och Matrix ut.
För att Toni inte ska vara för ensam så tar vi ut Camoranesi och tar in QUAGLIARELLA. Med honom så får Italien mer fart och skottvilja.

Dessa ändringar och Gli Azzuri vaknar till liv igen...................

Imorgon spelar Sverige, och jag känner på mig att Zlatan slår ner Ljungberg under halvtidsvilan...............
Grekerna tar ledningen men SveaRike kvitterar i grevens tid...............


Kommentarer
Postat av: Johansen

Ser fram emot kommentarerna om Sveriges match. Angående Italien-analysen, för en gångs skull håller jag med dig 100%, allra mest vad det gäller backfrågan samt att Pirlo var bäst.



För övrigt...

Cassano må vara en pajas men han framstod som en frisk fläkt när han kom in. Då är det något fel!

2008-06-11 @ 01:13:35
Postat av: Jetmir

Du verkar vara rätt insatt Johansen. Hinner du följa fotboll regelbundet från alla ligor till olika mästerskap ?

2008-06-11 @ 16:09:13
Postat av: Johansen

Vem fan hinner det? Jag har ett liv vid sidan om fotbollen. Följer huvudsakligen de tre stora ligorna och landslagen. Har snöat in lite på brasiliansk fotboll senaste åren. Inte för att den är särskilt bra utan för dess historia och den syn brassarna har på sporten.

2008-06-11 @ 17:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0