Andrea Pirlo tog sitt Gli Azzuri till kvartsfinal !!!


                                               Fotbollens Da Vinci


I Brescia sa Roberto Baggio att en ung Andrea Pirlo kommer bli hans ersättare i världsfotbollen.
Sommaren 2006 gick han förbi och blev större än sin förebild.

När Italien eller Milan har en rörlighet i sitt spel så är Pirlo utan tvekan världens bästa mittfältare med sina geniala passningar. Det finns många bra passningsspelare i absoluta världsklass som Fabregas,De Rossi,Xavi o Cambiasso men ingen av dom kan variera både längre och kortare passningar av världsklass som I´ll Genio behärskar utan några som helst problem.

Pirlo är de stora matchernas man. Det visade han under VM 2006 då han fick matchbollen i kvartsfinal, semifinal och final. Samtidigt som han samma år ledde sitt Milan till en Champions League seger. Men denna säsong har han inte presterat som han brukar och det är inte för att han blivit sämre eller för att han är ur form utan för att Milan inte har någon rörlighet i sitt spel som dem haft de senaste 5 åren. För att utnyttja geniet till 100% så behöver han två unga och kvickfotade ytterbackar som vill framåt så han kan fördela bollarna på kanterna, samtidigt som det då blir mer yta centralt. Han behöver en stor center att lägga sina bollar på ifall spelet inte skulle fungera. Han behöver en 25 årig Gattuso som fortfarande har motivation till att springa och täcka upp för honom.
Men i dagens Milan har vi tyvärr inget av det. Istället har vi 2 spelare som vill göra så mycket så möjligt själv, och det slutar oftast med att dom kommer och möter (Kaka,Pato). Sen har vi Seedorf som endast rör på sin feta röv när han själv har bollen. Ambrosini springer bara när motståndarna har bollen medans han blir väldigt stillastående när vi väl tagit tillbaka bollen. Sen att ytterbacksspelet varit under all kritik gjorde det inte det lättare för geniet. När allt detta saknas så kan inte Pirlo visa sig från sin bästa sida och då sticker han inte ut från mängden.

För Pirlos bästa så lämnar han för intresserade Barcelona eller så tvingar han klubben att satsa. För spelare som honom växer inte på träd.

Han ledde sitt Italien till kvartsfinal genom att vara magisk där han på en halvlek spelade fram till 5 klara målchanser samtidigt som han gjorde mål på en lysande straff, men han själv kan inte medverka (avstängd). Det är ett avbräck. Ett stort avbräck!

Citat från Spanska tidningen Marca efter att Milan vunnit Europeiska Supercupfinalen." Andrea Pirlo är fotbollens Da Vinci han har nyckeln till alla låsta dörrar"

Au revoir les bleus..y adiós España!



 


Kommentarer
Postat av: Arber

Det ligger mycket i det du säger... pirlo har varit italiens hjärta... hur ska dem nu klara av att slå spanien utan sitt varligaste anfallsvapen(pirlos geniala passningar)?



Men jag tror det kan gå vägen ändå... om italien bara kan hålla tätt bakåt... Villa är den enda som får mig att tveka...

2008-06-18 @ 10:54:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0