Värdiga vinnare!





Är inget större fan av Spanien eller den Spanska ligan.
Men efter att ha kämpat sig igenom defensivt inriktade motståndare turneringen igenom så får man nog lov att säga att dom är dom värdiga vinnarna.
Dom är helt enkelt det bästa laget både spelare för spelare och som ett lag.
Konkurrensen är helt enkelt för svagt.

Tyskland överpresterade med sina unga och helt okända spelare. Där ska Löw ha all beröm.
Maradonas Argentina lämnade sina 3 bästa spelare utanför startelvan. Två av dom låg och stekte på någon strand medans Milito som varit Europas bästa anfallare under säsongen värmde bänken till förmån för några överhyppade smurfar.
Italien är inne i en väldigt mörk period just nu. Förutom att dom flög till Sydafrika med den sämsta truppen under modern tid. Det är inte det värsta. Det värsta är att dom för första gången på 20 år inte har spelare som Baggio,Totti,Vieri,Del Piero och Nesta. Spelare som med sin magi och utstrålning lyfter ett helt lag.
I Frankrike råder det stora motsättningar mellan dom svarta och vita i laget. Om det är Domenechs fel eller om det helt enkelt är (som en fransk politiker uttryckte) så att "dom svarta spelarna älskar uppror" får någon annan avgöra. Men vems fel det än är så gör man inte så när man representerar sitt landslag.
Brasilien hämnades svårt av Dungas inkompetens. Han lämnar landets två bästa spelare hemma för att istället spela en destruktiv fotboll med en Felipe Melo som fick pris som Serie A´s sämsta spelare säsongen som gått. Bredvid honom ställde Dunga en Gilberto Silva som för flera år sedan lagt skorna på hyllan för att njuta av en lång semester i Grekland.
Ersättarna för Pato och Ronaldinho var istället en Kaka som utan sin snabbhet är slut som spelare i den absoluta toppen. Elano som även han varvat ner efter att han börjat frysa på Manchester Citys bänk. Och sist men inte minst en Robinho som tappade förståndet när han lämnade Madrid och blev en legoknekt.
Man kan helt enkelt inte vinna ett VM med dessa spelare. Hur destruktivt man än väljer att spela.
England har även dom precis som Italien ett för dåligt lag. Rooney väljer att precis som vanligt underprestera när det verkligen gäller. Han åkte hem med titeln VM´s sämsta spelare enligt betyget.  Han har alltså fortfarande inte gjort ett VM-mål ännu.


// Jetmir



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0