Fotbollshelgen



Några bestående intryck från fotbollshelgen som gick.

Intressant målvaktsduell i El Clasico som slutade oavgjort. Tycker att Casillas är en bättre målvakt normalt men får också synas mer då Real inte prioriterat försvarsspelet. Dock ej denna gång, Real uppträdde som ett lag och hade med lite tur kanske kunnat vinna. Glad ändå att Barca vann då jag gillar Messi och Puyol. Två lysande fotbollspelare som är oerhört betydelsefulla för Barca. Det var nästan lite brutalt ett tag hur framför allt Ramos försökte plocka Messi.

Zlatan dominerade i målprotokollet. Två mål och en assist, varav ena målet en riktig hästspark i krysset.  Italienska ligan snittar fler mål än de andra toppligorna om jag inte är felunderrättad. Så alla som spottar på den på grund av tidigare års låga målfabrikation får tänka om.

Gerrardpool leder PL efter att Chelsea kryssat mot Zolas West Ham. Nästan att man unnar Zola den poängen som gammal Chelseasupporter. Har hållit på laget sedan jag började på allvar titta på PL i slutet på 80-talet. Zola är den bästa Chelseaspelaren genom tiderna enligt mig. Ska nog skriva en hyllning till honom senare.

Man U kryssade. :) Mer behövs inte. Tack Spurs!

Jetmir hoppas jag kommer nämna Milans match även om de loosade.

Idag är frimånaden till ända. Nu kan klubbarna inventera sin trupper och har nu mer att säga till om när spelare vill lämna till andra klubbar. Vad hände med övergångarna mellan Balkan och Näsby egentligen?

Johansen

Kommentarer
Postat av: Nyfiken som Johansen

Vi får hoppas att någon insatt i Näsby/ Balkan springer in här nu på förmiddagen och berättar hur det verkligen ligger till i affären.

2008-12-15 @ 10:21:11
Postat av: Fråga Jetmir

Du kan väl fåga Jetmir. Han om någon borde väl veta

2008-12-15 @ 10:31:13
Postat av: Fråga Fatos!

Dessutom berättade fatos för alla på träningen i lördags att han stannar. jaja det går ju alltid en massa rykten

2008-12-15 @ 10:34:33
Postat av: Jetmir

Jag skrev på för Balkan så det är där jag spelar nästa säsong.

Dem andra ångrade sig och gick tillbaks till Näsby efter några timmar.



Så ligger det till.



Kanske skriver något om Juventus-Milan matchen senare. Men egentligen finns det inte mykcet mer att skriva om än att spelarna i Milan glömde för en kväll bort att dem spelare i Världens största klubb.

Dem spelade utan stolthet,försvarsspel eller anfallsspel.



Om inte tränaren försvinner snart så kommer inte klubben resa sig igen.

2008-12-15 @ 11:28:43
Postat av: Hellberg

Men Jetmir, tränaren måste ju ha matriel, dvs bra spelare för att lyckas :) Det har ju knappt Milan, tänk om de missar CL i år igen...

2008-12-15 @ 11:50:10
Postat av: serie bajs

Hur fan kan man säga att serie A är denmest målrika ligan i europa och således också i hela världen??? Serie A är den mest defensiva och bland dom sämsta ligorna i världen. Det är klart som fan att när AC Pensionärerna (Milan) ställer upp med en snittålder på 45,9 år, så kommer det att bli åka av som igår mot tjuventus 4-2, och det va bud på att gamlingarna skulle släppa in 3-4 baljor till....

2008-12-15 @ 12:13:30
Postat av: Lars

Hur man kan säga det?

Kanske för att det ÄR så! Man kan inte "tycka" vilken liga som det görs mest mål i, det är fakta.

2008-12-15 @ 14:43:27
Postat av: Åsssssssum

"Hur fan kan man säga att serie A är denmest målrika ligan i europa och således också i hela världen???" Varför skulle ligan vara den mest målrika i VÄRLDEN bara för att den är det i Europa. Målproduktionen är väl inte parrallelt linjärt i förhållandet till kvalitén på ligan, eller?

2008-12-15 @ 15:18:15
Postat av: Harriis

Jag håler med serie bajs. Engelska ligan är övelögsett bäst!!!!!



MAN UNITEEEEET MAN UNITEEEEET OOOOOWWOOOOOWOOOWOO

2008-12-15 @ 15:52:03
Postat av: Johansen

"Serie bajs" får börja lära sig läsa.

Som all statistik så är det visserligen en färskvara. Ingen skrev att Serie A är världens bästa liga men den är med i toppen. Målsnittet är för närvarande högre än La Liga och Premier League, det är fakta. Dessa rankar jag som de tre bästa ligorna. Någon får gärna komma med förslag på en liga i eller utanför Europa som är bättre än någon av de nämnda.



Den liga jag tycker är bäst för tillfället är La Liga sedan PL och sist Serie A. Detta är dock en personlig uppfattning och ingen fakta och brukar ändras med åren.

2008-12-15 @ 15:59:59
Postat av: Jetmir

Jag håller med om att Milans snittålder är för jävla hög.

Men å andra sidan vinner man inga titlar med ett gäng juniorer. Ta Arsenal t.e.x vad fan har dem vunnit ?

Anledningen till att Milan är det mest framgångsrika klubben i Världen är för att dem lyckats bäst med att blanda unga världsstjärnor med rutinerade herrar.

Ta Kaka t.e.x. När han kom som ung till Milan så hade han spelare som Rivaldo och Rui Costa som nästan vunnit allt under sina karriärer,och som samtidigt spelade i samma position.

Självklart blev det lättare för Kaka och blomma ut och leda Milan till nya framgångar när han hade såna spelare som förebilder.



Felet med Milan just nu är att dom totalt misslyckats med det dem varit bäst på i över 20 år.

Det är att blanda unga världsstjärnor med gamla.



Istället för att värva några unga försvare som redan har presterat för att sedan utvecklas o bli bättre. Så har dem förlängt livet på spelare som Cafu,Serginho,Maldini o Co.

När man slängde ut Cafu och Serginho så fortsätter man göra misstag när man värvar hem ännu flera gamlingar i Zambrotta, Shevchenko, Emerson och förlänger med Pippo.

Misstagen fortsätter komma och det gynnar verkligen inte en spelare som Pato som har Världen framför sina fötter.



Nej fy fan. Igår hade vi verkligen behövt Nesta.



2008-12-15 @ 17:48:38
Postat av: United We Stand!

Du kan jag fan inte vart ända gång skylla på att ni inte hade Nesta. Inse att killens karriär är slut och börja leta efter någon annan. Och har man spelare som kaladze och jankulowski i backlinjen så kan de inte bli värre. Näää sluta gråta och blicka fram mot ljusare tider ( om de nu går för milan ).

2008-12-17 @ 22:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0