En bra blogg?!

Vad gör en bra blogg? Efter att jag surfat runt på olika bloggar härom veckan, såväl lokala som andra rikskända, så tycker jag följande. En bra blogg...
  •  Avviker och provocerar. De är "annorlunda", de skiljer sig från den otroliga mängd bloggar som finns i cyberrymden. De uttrycker gärna åsikter, bekväma som obekväma.
  • Reflekterar ens intresse. Du läser ju knappast en blogg som handlar mesta dels om fotboll om du inte gillar det. Blir lite rädd då Blondinbellas blogg är en av Sveriges populäraste bloggar. De måste tyda på att det finns många svenskar som är "tomma inombords". Läste på hennes blogg, gör det nog aldrig igen! Lika väl är den populär. Hjälp! Men kan säkert förklaras med punkten "avviker". Blir ändå rädd.
  • Förmedlar en stark personlighet. Ingen tvekan om att de som driver populära bloggar är starka personligheter i de kretsar de verkar.
  • Avspeglar kunskap. Bloggaren behöver inte vara expert men nog vill du känna att den som skriver i alla fall läst på gymnasietnivå.
  • Inspirerar. Du känner att du vill starta en egen blogg.
  • Är kontinuerlig. Här brister de flesta även denna bloggen. Det är viktigt med en viss rytm i bloggandet. Behöver inte vara att det skrivs inlägg varje dag men regelbundet.
Detta var några av de punkter som jag tycker kännetecknar en bra blogg. Finns säkert flera. Det var kul att se att det bara var antalet kommentarer som gick ner i antal över julhelgen och inte antalet besökare på bloggen. Hoppas nu bara tomten gav Jetmir ett nytt tangentbord i julklapp så han kan börja blogga igen.

Nästa inlägg tar jag med er utomlands med alliansen i tankarna.

Johansen

Kommentarer
Postat av: G

En bra blogg är en blogg som kan få folk att besöka den dagligen. Jetlagg.blogg.se är en sådan.

2008-12-30 @ 10:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0