Intervju med Håkan Hellberg


Då var det dags för en intervju med demontränaren Håkan Hellberg.







Namn= Håkan Hellberg
Ålder= 32
Familj= Fru, två barn
Inkomst både svart och vitt - runt 300.000
Klubbar du tränat -KFF P91 (6år) Ovesholms IF(3år) Venestads IF(1år)
Favoritklubb -Liverpool, Djurgårdens IF
Favoritmat - Tacos funkar alltid
Bästa film du sett - Braveheart
 Bästa bok du läst - Bok ???


Vad har du för tankar kring säsongen som passerat? Det blev väl inte riktigt som man tänkt sig, förmodligen var man lite naiv och trodde att intresset för fotbollen skulle blomma upp... Resultatmässigt uppnåde vi tidigt målet, att fixa nytt kontrakt i sexan !

Du lämnade sekten och tryggheten i Ovesholm för att testa vingarna ännu djupare in i skogan (Venestad) . Hur tänkte du där? Tre år i OIF fick räcka, det var en härlig tid och många minnen som man bär vidare. Saknade några hetare anbud (högre divisioner) så tidsaspekten och avståndet avgjorde.

Det började inte bra. Bois hade träning samtidigt som Venestad. Man fick se dig hur du försökte hålla träning med 6-7 personer på en frysen grusplan. Vad tänkte du där? Var du nära på att kasta handduken? Sanningen är att man var riktigt trött på det tidigt, men en stegrande träningsnärvaro i slutet av mars och början av april fick en att tro, det varade till mitten av maj sedan dalade det kraftigt igen. Kasta in handduken, absolut inte har man tagit på sig ett uppdrag fullföljer man.

Trots alla problem så var det ditt Venestad som placerade sig högst upp i tabellen efter fem omgångar. Vad var anledningen? Vi lyckades vinna premiären mot Önnestad, genom ett äckligt disiplinerat spel, det gav oss en otrolig boost! Så länge vi höll oss till planen och folk tränade var vi med, jag menar 22p på våren var LÅNGT över förväntan och kunde förvaltats om majoriteten hade velat.

Vilken spelare i Venestad känner du att du vill höja till skyarna för denna säsong? Kristian Ljunglöf, vars hjärta och hjärna på planen höll ihop försvarslinjerna i många matcher!

Vem var den bästa spelaren i Supersexan? Beror på hur man ser det, men Staffan Arlefalk från Yngsjö är nog den nyttigaste spelare att ha. Kreativitetsmässigt är ju firma Niklas Andersson och Emil Ashoor en grym kombination.

 
Det finns ju två olika sorters tränare i den lokala fotbollen. Den första är en person som är lite inne och som har ett stort kontaktnät, vilket gör att han får med sig folk vart han än går. Samtidigt är den tränaren relativt begränsad som tränare. (Läs Hampus Frank). O så finns det tränare som dig då som inte behöver värva 12 spelare för att kunna höja laget, utan förbättrar lagets sätt att spela och förstärker kollektivet. I en division som Supersexan vilken tränare är viktigast?
Svårt att säga, men på kort sikt den första, snabba resultat men kan bli en katastrof när tränaren försvinner. På lång sikt den andra, då laget ofta består.

Nu är det Winnö som ska börja jaga boll. Vad har du för tankar kring det? Japp jaga boll är en av de viktigaste delarna i fotboll, så visst ska vi jaga boll :)

Tror du Winnö har större förutsättningar än vad Venestad hade förra året? Vet ej, har inte träffat laget än, men om viljan finns ska det nog kunna bli bra.

När tar du över KFF? Och i så fall hur hade du då fått Niklas Nordgren att röra sig mer utan boll? När KFF inser att man inte bara kan köpa sig till framgång :) Nordgren hade fått röra sig flitigt med vattenflaskorna...

Snabbfrågor


Messi eller Christina? Luis Suarez
Pato eller Zlatan? Pato
Bois eller Näsby? Bois
Innebandy eller damfotboll? Innebandy
Konstgräs eller grus? Konstgräs


Jetlagg tackar Håkan för intervjun och önskar honom lycka till i Supersexan.

Kommentarer
Postat av: NIF

Det om herr Frank stämmer till 110%.

Hatten av för intervjun.

2011-12-01 @ 08:27:15
Postat av: Johansen

Ha ha ha! Sköna frågor, sköna svar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0