Serie A börjar resa sig igen.


Halva fotbollssäsongen har snart passerat i fotbolls Europa.
Så här kan vi hittills summera den.

Lag som presterat bäst överlag och (efter förutsättningar)
Chelsea,Tottenham,Arsenal,Inter,Sampdoria,Genoa,Parma,Fiorentina,Barcelona,Sevilla,Mallorca och Lyon.

Det som är mest intressant är att Serie A leder Uefa rankingen som den bästa ligan i Europa hittills.
De Italienska klubbarna har alltså tagit flest poäng ute i Europa.
Det som är ännu mer intressant är att dom även gjort flest mål ute Europa.

Serie A är dessutom den enda ligan som kan ha fyra lag i slutspel i årets CL.

De största besvikelserna är 
Liverpool,Roma och Atl.Madrid

Jag tänkte även ta med den bästa spelaren hittills. Dessutom tänkte jag även ta med höstens genombrott.
Men what a hell. Det finns en som står för båda. Så jag väljer alltså helt objektivt. Alexandre  Rodrigues da Silva "PATO"

Han har oftast varit helt fantastisk i både CL och Serie A. Pato som tillsammans med klubben startade ligan segt har verkligen ryckt upp sig.
Höjdpunkten är när han gör 3 mål mot Real Madrid inom 14 dagar samtidigt som han uppehåller backlinjen helt själv matcherna igenom.

Det är dock mycket kvar av säsongen och allt kan hända.

Men jag är nöjd. Jävligt nöjd;)....


// Jetmir


Kommentarer
Postat av: 442

Här är beviset på hur fort det svänger i den internationella toppfotbollen. Kommer ihåg hur många skröt om PL förra året, även förra säsongen.

2009-11-12 @ 14:41:57
Postat av: Jetmir

Det vänder snabbt ja. F.r.o.m den 1 januari 2010 så ändras det spanska skattesystmet. Det betyder att utländska fotbollsspelare kommer få betala 40% i skatt. Det blir ett hårt slag för den spanska fotbollen med tanke på att dom har 22% just nu.



Det pratas även om att Premier League ska gå från 40% till 45%-50%.



Serie A som hävdat sig trots den högsta skattesystemet av Europas top 3 ligor kommer stå kvar på 40%.

2009-11-12 @ 14:55:18
Postat av: Dagge

Genombrott håller jag med dig men bästa spelaren så finns det bara 1 spelare. Killen har tillsammans med Pazzini burit hela Sampdoria på sina axlar och verkligen visat att han är en solklar startspelare för Italien i VM 2010. Hade han spelat i ett bättre lag hade vi fått se många fler mål av killen. Mannen, myten, legenden:

Antonio Cassano !

2009-11-12 @ 15:47:47
Postat av: Nico

Faktafel: Premier League kan fortfarande få fyra lag vidare til slutspel återigen! Bra blogg annars!

2009-11-12 @ 18:36:02
Postat av: Jetmir

Absolut, ;). Men även om Liverpool är kända för att stå för mirakelvändingar så ser det väldigt mörkt ut.



Tyvärr Dag. Jag gillar Cassano med. Men tyvärr så fungerar hans stora ego bara i mittenklubbar. Där håller han världsklass. Skulle han däremot gå till en större klubb så är det inte samma spelare längre.

2009-11-12 @ 20:27:23
Postat av: Anonym

Jag hoppas inte du har rätt Jet, för att jag vill se Cassano i en storklubb som spelar iallafall spelar Champions Legaue. Tror att han är mognare nu än tidigare. Vi får hoppas att en lag som ex Fiorentina eller varför inte Milan? :), värvar kungen så att han får en sista chans att visa sina skills. Imponerad av Pato dock, fortsätter han på samma visa och prestera i stora matcher och utvecklas till en bra målskytt så kan han gå hur långt som helst. Vi får trots allt tänka på att han fortfarande endast är 20 år gammal.

2009-11-12 @ 22:05:58
Postat av: Emil N

Starkt av de italienska klubbarna än så länge men rankingen kan vara den helt omvända efter nästa omgång, så lite skiljer! Men efter säsongen eller iaf en bit längre in i säsongen får vi ett mer korrekt svar vart de lutar säsongen 2009/2010!



Troligtvis är ordningen helt i sin ordning då om inte lottningen ger fördelar åt de ena eller andra hållet!



Mitt tips blir att england ytterligare ett år står högst upp på tronen totalt sett följt av spanien och itaien tätt in på! tror inte differansen blir lika slående detta år i med att liverpool troligtvis åker ur redan i gruppen och de engelska lagen inte prioriterar europa league lika hårt när man går in i slutskedet av premier league där konkurrensen av placeringar väger tyngre!



Tyskarna får det väldigt svårt i årets champions nu när bayern går kräftgång och riskerar åka ur i gruppen. övriga lag har inte den slagstyrkan att konkurrera med i slutspelet!



Italienarna är väldigt svårtippade i år, har kvaliteer att med rätt omständigheter utmana de tyngsta lagen men behöver nog lite marginaler och flyt för att lyckas.



Nej favoriter i år e barca, chelsea och real (om de får ordning på bygget). Sen ligger Inter, juventus arsenal, man u där bakom och hotar! Känns som de ska väldigt mycket till att milan blandar sig i!



som alltid är det de stora klubbarna det handlar om när vi väl e framme kvart, semi!

2009-11-13 @ 03:52:35
Postat av: Emil N

Champions känns mer öppet i år i och med att united och pool tappat i styrka och att juve, inter och real blivit starkare. känns som att chanserna spridit sig mer bland de tre ligorna än vad tidigare år varit gällande! Vilket e glädjande!

Bra för fotbollen i stort!



Sen tror jag de e sista chansen nu för chelseas årgång att knipa titeln! Deras stomme står på toppen och börjar nog så smått börja dala har jag en känsla utav!



Bara hoppas tråklaget inte manglar sig till titlen!

För fotbollens skull i största allmänhet då!





2009-11-13 @ 04:05:34
Postat av: Jetmir

@ Emil

Jag håller med det mesta förutom att Real Madrid skulle ha någonting att hämta i årets CL. Kan du verkligen tänka dig Real i en semifinal eller final med Pepe och Ramos/Arbeloa som mittbackar?



Helt omöjligt!



Milan har en rätt slagkraftig startelva om man bortser från våra ytterbackar. Så med en ytterbacksvärvning i januari så kan du nog lägga upp Milan bland andrahands favoriterna.



Jag tror heller inte på United i år. Dom har förlorat alla stormatcher hittills denna säsong. Berba blir nog även i år Premier Leagues största flopp. Medans Rooney höjer sig ett snäpp. Vilket inte kommer räcka.

2009-11-13 @ 11:35:08
Postat av: Kadri

Fabregas, Gourcuff, Pato.



Där har du spelarna som har varit bäst i den ordning som dem står på. Sen att du ska välja någon Milan spelare som den bästa utav dem alla kommer inbte som en chock för någon.

2009-11-13 @ 15:07:02
Postat av: Emil N

Känner igen det där snacket om att man ej kan vinna champions med sämre försvar!



Vi vet alla hur de ljuva stämmorna hos folk skanderade i kör att barca aldrig kommer vinna champions med en medelmättig valdes i kassen och en utav europas sämsta fösvarslinjer!



Men faktum är att barca lekte sig igenom champions förra året med i många matcher en reservfylld backlinje som även ordinare klassades som bland de sämsta utav europas toppklubbar med sitt naiva spel enligt folk!



Om jag inte missminner mig jetmir var du en av de som stod i front för de åsikterna, Eller har jag fel?



Nej det jag vill ha sagt angående real är att OM dem får ordning på sina stjärnor och lyckas få ihop ett väl fungrande spel så väl offensivt som defensivt som det för övrigt finns tid till innan det drar ihop sig för slutspel kan real mycket väl vara med och utmana!



Ramos, pepe och dem andra ihop med iker C i kassen är starka individuellt sett och fullt kapabla att mönstras i ett mästarlag om alla bitar faller på plats!



Men som sagt en del arbete återstår för pellegrini, och sen kommer alltid omständgheter som skador, avstängningar, dommarinsatser och dem hett omdiskuterade marginalerana väga tungt under avgörande matcher!



Återigen vill jag hålla chelsea och barca som huvudfavoriter till titeln med real, Man u som huvudutmanare även om jag tror väldigt lite på just dem i år med nuvarande trupp! Behöver mer spets enligt min mening! Inter, Juve, Arsenal och (Milan) kan utamana en bit in i turneringen men känns som dem inte håller hela vägen fram.



2009-11-13 @ 15:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0