Slutet närmar sig...............


               Ingen symboliserar nr 10 bättre än Totti!





Fotbollsvärldens största artister/genier/legender börjar se slutet av sina karriärer... Totti,Del Piero,Nesta,Maldini och Zanetti kommer inom kort alla lägga skorna på hyllan.
Istället dominerar en helt annan slags fotboll just nu. Råskinn som Gerrard,Vidic,Lampard,Eassien och Rooney som alla har problem o ta emot en boll, är istället spelare folk pratar om.

Har tempot blivit för högt dom senaste åren för att genierna skall dominera precis dom gjort de senaste 20 åren?

Vart är fotbollen på väg egentligen?

När får vi se den nya Totti eller nya Nesta?

Kommentarer
Postat av: danne

du är alldeles för inbiten i italienska ligan. du tar bara upp en massa nr 10 från italien. kul att du bara påstår att spelfördelarna spelade i italien.

2009-05-14 @ 12:14:45
Postat av: Jetmir

2009-05-14 @ 12:19:08
Postat av: Jetmir

Jag visste inte att Nesta,Maldini och Zanetti är några nr 10.

Jag ber om ursäkt för detta.........

2009-05-14 @ 12:20:24
Postat av: Christian

Ja, du har en viss poäng med inlägget. Men glöm inte att också spelare som Messi, Iniesta, Ribery, Zlatan också nämns i dessa sammanhang. Förr nämndes också råskinn i samband med Maldini och Zanetti, allt beror på vilken syn man har på fotbollen för tillfället. Att Barca slog Chelsea i CL-semin var en seger för "gladfotbollen" precis på samma sätt som Italiens vinst över Brasilien -82 INTE var det :)

2009-05-14 @ 13:17:10
Postat av: Matthew Harding

Är inte Steven Gerrard, Frank Lampard, Micheal Essien, några bra bollmottagare??



Du borde försöka se PL någon gång när dessa herrar lirar. Gerrard och Lampard är 2 spelare som smeker fram smörpassar på smörpassar. Samt slår världens bästa crossbollar.



Totti skulle ha flyttat till PL för 6-7 år sedan. Då hade han både vunnit titlar och större fotbollspelare idag.



Han är bara en ikon ibland Roma fansen för att han stannade i en medelmåttig klubb som enbart är uppe och nafsar på CL år på år.





Skärp till dig nu.



2009-05-14 @ 13:40:35
Postat av: chrille

Håller helt med dig jetmir. Totti är ett GENI! Speciellt när han var som bäst. Tycker väl iofs inte att gerrard bara är ett råskinn, tycker han är ganska duktig på att behandla bollen :)

2009-05-14 @ 15:29:03
Postat av: Sanjin

folk som har problem och ta emot en boll?? haha..de var roligt! tydligen finns det inga ljusglimtar längre i Italien så du måste snacka om den äldre generationen Jetmir,haha..Totti är o förblir legend i Roma o Italien..I CL har han inte bevisat nått och kommer aldrig och göra! Legender som Giggs och Raul har du kanske glömt så borde toppa din lista! Grabbar som vunnit allt och gjort hundratals matcher för sina klubbar..De kallar ja genier/artister/legender=)

2009-05-14 @ 16:15:17
Postat av: Jetmir

Sluta nu Sanjin nämn inte Giggs med dessa herrar.

I flera år har Giggs varit hatad bland United fansen för att han hade en tendens för o alltid underprestera på Old trafford. Han var även nära Inter men Inter valde lägga pengarna på en viss Veron istället.



Raul har inte varit bra på 8 år. Han kanske kan göra mål men han är inte i närheten av Totti.

2009-05-14 @ 17:15:15
Postat av: Goran

Jetmir, har inte Raul varit bra på 8 år? Jag vet att du ogillar alla andra ligor förutom den italienska. Inga problem, men du måste se saker objektivt. Är det inte mening att en anfallare ska göra mål? Sa du kanske? Raul har gjort flest mål i Champions League någonsin, vunnit CL 3 gånger, spanska ligan 6 gånger. Räcker inte det? Även om han har spelat trögare de senaste åren så fortsätter han att göra mål som en anfallare ska göra. Totti sa själv i nån intervju att Raul förtjänade att bli världens bästa spelare. Det kallas för respekt.



Angående Giggs, varför är han kvar i United om han nu är så dålig som du säger? Han är lika legendarisk som Totti, Del Piero, Maldini m fl.



Ha det bra!

2009-05-14 @ 17:42:30
Postat av: chrille

Hoppas verkligen att italienska ligan rycker upp sig och blir världens bästa igen. Vilket den var fram till 2000-talet. Då ville alla världsstjärnor dit. Men det krävs upprustning av arenor och en jävla massa pengar :D

2009-05-14 @ 18:50:26
Postat av: Sir Pill Nevill



...ni vet väl att Giggs kommer bli en sir...



Sir Giggsy!



Hahaha

2009-05-14 @ 19:27:39
Postat av: Johan

DelPiero och Totti har vart fullständigt dominanta i Italienska ligan. Men varför dominerar de aldrig i landslag/ championsleageu? Rooney dominerar år efter år i sitt klubb lag som alltid vinner allt. Gerrard är redan en mycket bättre fotbollspelare än vad Totti någonsin har varit.

PÅ din fråga om tempot har blivit för högt så är det bara att inse att genierna finns fortfarande men inte i Italienska ligan.

2009-05-14 @ 19:36:14
Postat av: chrille

haha, johan.. Totti är världsmästare i fotboll.. dvs han har presterat lite i landslag.

2009-05-14 @ 23:18:23
Postat av: Jetmir

Både Del Piero och Totti har vunnit något som dom engelska spelarna aldrig kommer vinna(om dom inte börjar köpa Världsklassspelare som vill byta nationalitet). Dom har vunnit det största man kan vinna som fotbollsspelare. Och det är VM. Punkt............



Till Göran.

Raul har varit en belasting för Madrid dom senaste 7-8 åren. Fråga alla som är riktiga Realfans så säger alla samma sak.

Det enda anledningen till att han fortfarande gör mål i Spanska ligan är för att La Primera division aldrig varit sämre än vad den är nu. Krisen i ligan är större än i Serie A. Spanien har drabbats väldigt hårt av i byggkrisen och nu finanskrisen.

O självklart så är det nästan aldrig topplagen som drabbas utan alla andra lag.

Därför kan Raul göra 2 mål mot Albacete för att sedan framstå som en div.5 spelare i Champions League.

2009-05-15 @ 00:23:25
Postat av: Sanjin

HAHA jetmir du måste sluta med att vara så enögd!! Italien är katastorf nu INSE det! Att säg Giggs inte är en legend det är ju sjukt???!!! Han har aldrig varit hatad av united fansen, de var missnöjda med han när han flirtade lite med Inter, men han insåg snabbt att man inte kan få det bättre än på Old Trafford..vad ska man säg om han över 800 matcher(18 säsonger) ca 150 mål för klubben..Vunnit PL 10 ggr(snart 11)Fa cupen 5 ggr..CL 2 ggr(snart kanske 3)..Snart även kallad SIR Ryan Giggs...mannen är manchester united..Tottispotti kan inte ens jämföras med honom!!! Han vann VM pga att hans landslag är så bra och inte han..han var sämst i deras lag spec. finalen de borde du veta som säkert såg den! Maldini, Del piero är herrar som kan matcha och har samma legendarisk status även Raul för den delen killen har vunnit med allt!



sen håller ja med Goran..Raul kanske inte har dominerat som han gjort innan men han hör till dessa herrar!



2009-05-15 @ 02:40:29
Postat av: Neven



Totti ska ha all respekt som finns, att jämföra Giggs med honom är absurt. Håller med om att Giggs är en legend i United kretsar och har vunnit allt men att jämföra honom fotbolls mässigt med Totti är bara sjukt. Totti hade kunnat välja spela i något större lag och vinna också allt som går att vinna men valde att spela kvar i laget han älskar Roma istället för vilja satsa på att fylla egna troféskåpet. Att Italien är efter både PL och Spanska ligan vet jag men dem perioderna kommer och går och i Italien finns det visst då gott om ljusglimtar kolla bara på Giovinco, Pato, Balotelli, Santon, Marchisio m.fl

2009-05-15 @ 10:04:08
Postat av: Sanjin

Vrf är det sjukt?? Har totti någonsin bevisat nått i CL...Giggs har iaf. bevisat och var för ett antal år sen de bästa yttrarna i världen!! Totti är för Italien och Roma kung men i övriga Europa har han inte den legedariska statusen som Raul, Maldini, Del Piero, Giggs har.. det är vad jag tycker! De e herrar som dominerat i CL tagit sina klubbar till stora framgångar och vunnit det mesta! tyärr har inte Totti det, men det är en fantastisk spelare i sina bästa stunder!



Ja de kanske sant att de är efter, men det var ett tag sen de var bäst( undantag milan). Inter,Roma,Juventus mfl. har inte kommit längre än kvartsfinal sedan 02/03 då Juve-milan spelade final! de 6 SÄSONGER sen! Som sagt Milan undantaget och de är tillbaka nästa år för att fixa tillbaka Italiens stolthet...

2009-05-15 @ 13:23:45
Postat av: FATos



Heja NÄZBIII HEJA!



Viinn idag med 4 mot 0 mott dom bönnder!!!!!!

2009-05-15 @ 14:11:17
Postat av: Neven



Ja tycker bara Totti helt enkelt är en mycket bättre fotbollspelare, ett bredare register än vad Giggs har, visst två olika spelare med olika stil som båda är legender i sina klubbar. Totti har inte vissat nått i CL men har ändå bevisat att han håller internationellt han har ju vunnit VM med Italia :)

2009-05-15 @ 16:23:54
Postat av: Maldini

Visst vann Totti VM med azurri, men var det hans förtjänst, nja kanppast va! Ska vi vara ärliga bidrog inte han med supermycket väl? Det var trots allt försvaret med Cannavaro i spetsen som fixade guldet.. Visst har Totti presterat i Landslaget, absolut, men inte så att det var hans förtjänst att de vann 06.. Sen är ju Totti på en helt annan planet vad gäller"genispelare" än Giggs, även om jag diggar Giggan stenhårt..

2009-05-15 @ 22:35:14
Postat av: Hedberg

GERRARD är JESUS alla andra är LÄRJUNGAR,SLUTPRATAT.

2009-05-16 @ 00:06:03
Postat av: Leif

Vaddå, skulle Giggs vara kass bara för han inte vunnit VM med Wales?

2009-05-16 @ 01:22:00
Postat av: Neven



Påstod jag det Leif. Då menar du alltså att Totti är kass för han inte vunnit CL med Roma, exakt samma sak.

2009-05-16 @ 17:58:17
Postat av: Leif

Nej Neven, det var inte riktat specifikt mot dina kommentarer. Men generellt verkar det vara det stora argumentet för de som älskar Totti att han har vunnit VM och Giggs inte har.



För att reda ut lite kring mina åsikter tycker jag verkligen Totti är en legendar, snudd på korkad dock, som inte nappat och flyttat till ett större lag. Att han stannat kvar i Roma hela sin karriär är absolut hedersvärt, men kanske den faktor som gör att han inte får det beröm och den uppmärksamhet som han förtjänar.

2009-05-16 @ 19:16:15
Postat av: Bonde

Såg på Totti idag, eller om det va igår? Ärligt, varför gråter italienska spelare så fort de blir av med bollen? Jag håller med om att Ronaldo ligger för länge på planen, men den killen får oftast några dubbar eller en smäll i smyg! Men Totti är bara pinsam, tiden har runnit ifrån!

2009-05-17 @ 00:06:50
Postat av: Kalle P

de spelare jetmir nämner finns inget att argumentera emot. Alla har under en lång tid i sin karriär varit bland de bästa på sina positioner.

Att totalt utesluta giggs från en sån lista är inte helt rätt. mellan 98-05 var han en av de bästa på vänsterkanten i världen. Däremot är han inte det nu, vilket nesta, maldini och zanetti inte heller är. Totti är inte lika bra som han en gång varit. Del Piero är den enda av de du nämner som jag tycker håller absolut världsklass fortfarande.



Sen vad gällande stoltheten att inte lämna sitt lag är ju fan inget annat än hedersvärt. Att Totti aldrig lämnar roma för att han älskar klubben är grymt, Del Piero stannade i sitt hjärtas klubb när de blev degraderade efter calciopoli, Maldini blev sin klubb trogen osv osv. Hellre trofast och lojal mot sin klubb än pengahora enligt mig.

2009-05-17 @ 13:53:32
Postat av: Jetmir

Helt rätt Kalle!

Förutom det med Giggs då. Han var bra men inte i närheten av dessa herrar.

Han har aldrig varit en nyckelspelare i sin klubb. Varför ska han då jämföras med dessa herrar?

2009-05-17 @ 19:03:31
Postat av: Kalle P

njaa.. inte nyckelspelare i sin klubb är väl inte riktigt rätt tycker jag. Över 800 matcher i en klubb som styrs av Ferguson som är känd för att byta uppställning till varje match. Men vi kommer nog inte överrens i frågan så kanske ska lämna det därhän...

2009-05-18 @ 17:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0