Medgångssupporter ?

Detta läste jag på ett inlägg på Aftonbladet.


David //
GRYMT! Skulle vara underbar förstärkning för oss City supporters. Själv höll jag på Chelsea fram till den här säsongen när Mourinho gick och övergångarna blev allt färre, men nu känner jag starkt för City. Ska bli skönt att få vara med från start och heja fram laget till framgångar i ligan och europa. Tror att det är fullt möjligt att vinna världsfinalen om något år som United gjorde i år! Framtida köp (om man får börja spekulera och dregla) borde vara: Kaka, Messi, Fabregas, C.Ronaldo, Totti, Casillas, Ramos, Vidic, Lampard, Aguero, Terry + en massa 17-20åriga supertalanger som kan bli värdsspelare i framtiden så vi inte behöver köpa dem för dyra pengar.

David får ju medgångssupportrar som Murat,Haris,Nordgren och Met till att verka som riktiga fans som är kvar i vått och torrt.

Milan är klubben i mitt hjärta även om vi säljer Kaka.
Mantonini är klar. Ung och snabb brasse.
Agger snart klar.
Sen räcker det med Benzema och Gourguff och Milan kommer förbli lika överlägsna som dem varit dem senaste 7 åren.
(Milan leder UEFA-rankningen överlägset,  senaste 5 åren inräknat.)

Allt detta utan Ancelloti vid rodret!

Kommentarer
Postat av: ibra





Måste säga att en försäljning av Kaka bådar gott för Milan. Mantonini och Thiago Silva klara, bra för Milans backlinje med föryngring. Läste idag i italienska tidningar att Milan vill köpa Mexes, Benzema, Adebayor och eventuellt Diego för de pengarna samt kalla hem Gourguff, vilket är bra spelare i perfekt ålder. Nästan så att andra laget i Milano börjar bli avundjuka....men bara lite ;)

2009-01-16 @ 17:34:29
Postat av: OIF

Helt rätt Ibra!

En försäljning hade gynnat Milan om styrelsen inte stjäl pengarna dvs.

2009-01-16 @ 17:45:31
Postat av: Bonde

Hej på er! Tycker det är synd på en helt underbar blogg, att ni skriver om italiensk dögrävarfotboll. Hade varit betydligt roligare att läsa om Manchester United! I alla fall, ni gör en helt fantastisk blogg, det va du/ni som fick mig till att börja läsa bloggar och det är bara er som jag hittar något som intresserar i alla väder. Mvh Bonde

2009-01-16 @ 18:43:08
Postat av: Berat

Jet är Gourguff bara utlånad eller är han såld? Och har Milan störst chans att få honom tillbaka? Han verkar vara grym och skulle passa perfekt i Reals mittfält!;)

2009-01-16 @ 19:20:01
Postat av: Pivvy

Berat du kan fortsätta drömma;)

Gurkan går till Chelsea eller Arsenal.

Tillbaks till Milan går han bara om deras jävla tränare försvinner eftersom han bara vill ha 30+ på Milans mittfält.



Bonde jag är också PL-fan men du kan inte påstå att Serie A har fler dögrävarklubbar än var PL har.

Är det inte Stoke som gjort mer än hälften av sina mål via inkast ?

Men jag håller med dig om att denna blogg är grym.

2009-01-16 @ 20:31:09
Postat av: Goran

Perfekt för Milan att sälja en slutkörd Kaka som har rasat i form sedan 2007.



Är annars rädd att fotbollen kommer dö ut pga alla affärsmän som köper upp all storstjärnor. Att sparka shejken, Abramovitch och de andra investerarna ur fotbollen hade varit drömmen.

2009-01-16 @ 21:19:05
URL: http://ottifemma.blogg.se/
Postat av: Jetmir

Tjena Berat. Hur går det i Bromölla ?

Vem vet, det kanske är dig jag mailar om en intervju snart ;).



Fallet med Gourcuff är den att Milan äger honom men att Bordeaux har en utköpsklausul på 15 miljoner euro som gäller fram till April. Händer inget då så kommer han komma tillbaka till San Siro.

Men efter hans makalösa succe i Franska ligan , CL och landslaget så kommer naturligtvis Bordeaux betala dom 150 miljonerna.



Det enda hopp jag har är att Milan alltid varit Gourcuffs favoritklubb och att fadern Christian Gourcuff öppnade för en återkomst när han i dagens Gazzetta dello Sport menade att: "Yoann återvänder om de kan garantera honom ett större förtroende och ansvar på planen".



Skulle Kaka lämna så är platsen mellan mittfält och anfall som gjord för Gurkan. Och då kan Chelski och Arse´néul glömma honom.



Tyvärr för Real så är ledningen med han jävla serben i spetsen för inkompetent för att kunna värva riktiga Världsspelare. Så ni får nöja er med B-spelare som Van der Vaart,Hiaguin,Diarra,Pepe m.fl



Den enda som kan bli top 10 i Världen från Real är Robben om han får vara skadefri.

Casilias är för ojämn och för kort om nu någon nämner honom.

2009-01-16 @ 21:23:46
Postat av: Berat

Tja!



Jo fan det går bra:) håller med dig om Van der vaart men resten måste jag faktiskt säga att du har fel. Pepe har varit fantastisk nu de senaste matcherna. Higuain har gjort 10-11 mål. Diarra har så länge han varit skadefri varit en viktig spelare i Reals mittfält. Och den nya Diarra har faktiskt imponerat mycket och påminer mig om Makelele. För det var det största misstaget Real har gjort att sälja honom. Och jag ställer gärna upp på en intervju om så är fallet. Ha de fint!

2009-01-16 @ 21:48:09
Postat av: Jetmir

Jag sa inte att någon av dem har varit direkt dålig förutom Van der vart då. Men ingen av Pepe,Higuin,och vattenbärarna Diarra och Diarra är top 10 spelare som kan bära laget ända fram till en CL-seger. Därav anlednigen till att Real åkt ut i Åttondelen 5 säsonger i rad. Och ni kommer förmodligen åka ut lika snabbt i år med.



Ta Milans fall tex. Anledningen till att vi varit Europas mest framgångsrika klubb dem senaste 7 åren är för att vi under alla dessa år har haft Världens bästa centrallinje i Nesta,Pirlo o Kaka.

Har du en centrallinje där alla är top 3 i sina positioner (om inte bäst) så är det väldigt lätt och bygga ett lag runt det. Du kan även ha mediokra spelare som Kaladze,Oddo och Gilardino ( då i Milan) och ändå spela 2 semifinaler, 3 finaler och 2 CL-vinster på 7 år.



I Reals fall så har ni den absolut sämsta centrallinjen av alla Europas topplag. Det visade sig inte minst mot Roma där ni blev utspelade både hemma och borta. Jämför bara ett lag som Roma som inte har 10% av Reals budget. Mexes-De Rossi- Totti.

Klasskillnad!

2009-01-17 @ 00:29:00
Postat av: Jetmir

Jag är glad att jag fick dig att blogga Bonde.

Ska lägga in en länk på min blogg så folk lättare kan hitta till din blogg.



Det finns i mina ögon inget intressant att skriva om United.



Ni har europas sämsta fans. (Bara kineser och normän). Både Sir Alex och er förre lagkapten Roy Keane gick ofta ut i media för att visa sitt missnöje till fansens tystnad under matcherna.



Klubben är dessutom för liten enligt min mening. Så fort en spelare blir för stor så vill han lämna.

Stam

Beckham

Ruud Van Hästenface

Och nu Ronaldo som öppet gick ut i media och sa att han verkligen ville till Real men kände sig låst av United. Han använde tom ordet "slav" när en klubb tvingar kvar dig mot din egen vilja.

En riktigt stor klubb ska inte behöva tvinga någon.

Spelarna ska spela där med stolthet.



Har Real eller Milan någonsin tvingat kvar en spelare ?



Sedan så gillar jag inte Sir Alex taktik. Hans taktik i Europamatcherna är väldigt taktiskt och defensivt. Väldigt lik de Italienska lagen för en 10 år sedan. Och jag hatar defensiv fotboll.

Krypa in i eget rövhåll som United gjorde på Old trafford mot Barcelona är skam för fotbollen.

2009-01-17 @ 00:42:35
Postat av: Berat

Absolut jag håller med dig. Då Real var som bäst var när man hade spelare som Zinedine Zidane, Ronaldo, Carlos m.m. Zidane kunde ju avgöra en match helt själv. Man måste ha såna spelare, och just nu saknar Real en kreativ mittfältare som tar tag i det offensiva spelet. Hade de haft en spelare som Kaka så hade Real varit ett annat lag. Bästa tiden var när de hade den "Galaticos" eran, att de köpte storstjärnor. Då var de mer attraktiva och mycket roligare att titta på. Men om Robben fortsätter spela som han gjort de senaste matcherna så kan han bli en av världens bästa spelare. Och du ska veta att jag håller med dig om United men ska vi prata defensiv fotboll så är fan ta mig Liverpool värre! De kör 8 backar och 2 defensiva mittfältare:) aja nu ska jag lägga mig ha de fint!



Hala Madrid!;)

2009-01-17 @ 05:59:27
Postat av: sanjin

amen kom inte och säg att milan spelar en attraktivare fotboll än united??:S

vi kan börja var du vill

publiken? fulsatt varje helg spelar ingen roll om de möter wigan eller chelsea 76.000 alltid visst de mkt fans från andra länder men de är väldigt bra stäming där ska jag tala om för dig har vatt där 3 ggr bland annat mot barcelona..och de va magiskt.. milan då snittar 50.000 på en arena som tar 85.000 och där ska vi inte snacka om hur dålig stämning där är!!..



de spelar som lämnat: stam såldes för han hade snackat skit om fergusen i sin bok..nistelrooy för att han inte kunde acceptera och sitta på bänken vissa matcher..beckahm o ronaldo stämmer de ville lämna ...men då ska vi inte snacka om kaka heller som går från milan till city!!



visst håller med fergusen har spelat taktiskt i ch.league och inte som i ligan offensivt..men de beror ju på att de avgörs i två matcher då har man inte råd o med misstag..men så gör de flesta lagen inkl. milan mest liverpool ..enda laget som spelar sitt spel är barcelona båda borta och hemma..

2009-01-17 @ 06:18:06
Postat av: ibra



Jet



Real har fler spelare än Robben som kan vara där uppe bland dem som man rankar som topp-topp i Europa. Casilias är defentivt en av dem även om han kan var ojäm men han är fortfarande topp 3 målvakter i Europa. Sen tycker jag Pepe är en av de bättre mittbackarna som finns och där har Real gjort ett lyckat köp.

2009-01-17 @ 10:24:33
Postat av: Jetmir

Sanjin har du någonsin hört spelare eller ledare klaga på stämingen på San Siro ? Medans Old Traford fått väldigt mycket klagomål.

Det spelar ingen roll om det är 50000 eller 850000, så länge du har en hel Curva på minst 20000 varje match som sjunger,skriker och visar upp sina tiffon så finns det inget Engelskt lag som kan jämföra sig med det. Så länge United bara har turister på arenan så får dem gärna vara 200000 på läktaren.

Nej du...Fankulturen i England försvann efter skandalen i Liverpool då ett 20-tal miste livet. Sen att biljettpriserna kostar lika mycket som att åka på en sista minuten till Spanien gör inte saken bättre. Istället för riktiga fans så kommer det turister som dig och kollar.

Dessutom så har jag upplevt en match på San Siro. Stämningen var fantastisk.



Och Ja... Milan spelar MYCKET atraktivare än United. Även om dem just nu är ett sämre lag.

Kolla bara på deras laguppställning dem senaste åren. Rui Costa,Rivaldo,Pirlo,Kaka,Shevchenko,Pato,Cafu,Serginho,Seedorf,Ronaldinho och många fler. Vilket annat lag kan ställa upp med 3 kreativa mittfältare både hemma och borta ?

Dessutom så kommer du aldrig se Milan krypa ner i sitt eget rövhåll vare sig dem möter Barca eller Venestad. En riktigt stor klubb med historia har stolthet man inte kan köpa för pengar hur många rika Amerikanska, Arabiska eller Ryska ägare man än får.



Milan-United CL-semifinalen 2007 3-0!. United hade under 90 minuter inte ett skott på mål.

2009-01-17 @ 12:35:50
Postat av: sanjin

jetmir. jo det har vatt klagomål på oldtrafford men tycker det har blivit betydligt bättre sen har vi 20.000 som sitter på stretford end som e trogna supportrar o sjunger hela matcher..men det har klagats på san siro att de ofta tomma läktare..men håller med de finns ch.league nätter som e fantastiska på båda arenor... men kollar du på anfield road så krossar de allas stämning i italien...det är inte bara turister som du tror, de e folk med säsongsbiljetter med andra ord väldigt svårt o få tag i biljetter..men turister kommer det alltid o finnas p.g.a att united är ett av de mesta kändaste o största klubbarna i världen...



atraktivare? där kan jag inte hålla med dig om faktiskt.. händer 2-3 ggr per år bland annat mot united som du säger (3-0) håller med totalt utspelade va dem..united bland annat spelar efter barcelona och arsenal den roligaste fotbollen utan tvekan man backar inte som milan efter man gjort 1-0...kan hålla med i ch.league var fegusen väldigt taktisk men man bara backade borta mot barcelona men fullt förståligt de väldigt svårt o spela sitt eget spel på nou camp...men milan blev ju totalt utspelade av barcelona för ett antal år sen!!!



absolut väldigt bra spelare har spelat där..men att de ställde upp med tre kreativa har jag aldrig vatt med om eller sett..gattuso har väl alltid spelat...ambrosini en annan...och nu har man dessutom flamini emerson...spelar med NOLL fotboll..Milan har historia och har alltid haft ett bra lag men de förflutet..idag har du bara spelare på nedgång 30+.. uefacupen ..3-4 i ligan i en liga där bara inter håller måttet på nedgång säger jag ..in med ronaldinho ut med kaka?? in med sheva ut med gilardino??...nej jet jag hade vatt orolig man kan inte leva på sina gamla meriter hela tiden...UNITED WE STAND!! CHAMPIONS OF ENGLAND, CHAMPIONS OF EUORPE AND CHAMPIONS OF THE WORLD ;)

2009-01-17 @ 13:26:28
Postat av: Jetmir

Milan har aldrig blivit utspelade av Barcelona. Båda matcherna hemma och borta var väldigt jämna.

Hade Milan satt sina lägen på Nou Camp (Gilas stolpe stolpe ut,Ambrossinis helt öppna friläge och Shenchenkos mål som dömdes bort för att Pouyl snubblade så hade Milan spelat final för 3e året i rad.



För några år sedan så spelare Rui Costa,Seedorf,Pirlo och Kaka på samma mittfält. 4 kreativa mittfältare.

Dem 3 senaste säsongerna spelar Pirlo,Seedorf och Kaka på samma mittfält. 3! kreativa mittfältare.

Räknar man Ronaldinho som mittfältare också så har vi 4 kreativa.

Så hur kan du säga att Milan aldrig ställt upp med 3 kreativa mittfältare ?



Sen vill inte Kaka lämna. Utan det är vår korrupta ledning som vill stoppa pengarna i egen ficka.

Ingen lämnar Milan när dem är på toppen av sin karriär.

Problemet är dock att vissa lämnar Milan försent;).

2009-01-17 @ 13:39:52
URL: http://jetlagg.blogg.se/
Postat av: sanjin

Jo men milan försvarade sig både hemma och borta för att sedan kontra medan barcelona förde spelet som vanligt!!jo de tror jag säkert dem har gjort, men absolut inte i de stora matcherna mot united tex. spela ju både gattuso o ambrosini för att stoppa ronaldo, mot barcelona låg ju gattuso som en ryggsäck på ronaldinho!!



säger att milan för mig var absolut världens bästa lag för några år sen...och då spelade dem en väldigt atraktiv fotboll med bland annat pirlo seedorf (som för mig endast e bra när de väl gäller) o kaka..men nu känns det som de e påväg neråt..köper spelare som har gjort sitt i andra klubbar..släpper väldigt sällan fram talanger som united är 10 ggr bättre på!!



Men som sagt de va nått år sen milan spelade som bäst idag tycker jag absolut united e det mest atraktivaste laget... sen att de lämnar milan försent kan va en av anlednigarna och att Gourcuff får lämna för tidigt kan va en av anledningarna;)

2009-01-17 @ 13:56:29
Postat av: Respekt!

låter som vi har ett medgångsfan med oss här...Sanjin! "för ett par år sedan älskade jag milan, nu älskar jag united" , om man läser lite mellan raderna...=)

2009-01-17 @ 17:01:01
Postat av: Dzemal



Fakta:

Under "storhetstiden" då Milan nådde CL-final/semi i princip varje sässong spelade Milan de flesta matcherna med EN anfallare vilket ogillades starkt av supportrar och en viss Slivo Berlusconi. Presidenten själv blandade sig i laguttagningarna från och till.. Rolig fotboll? Nej! Framgångsrik? Absolut!



Finns andra exempel på mindre sevärd fotboll som lyckas i stora sammanhang under senare år. Grekland i EM, Porto i CL, Pool i CL.

Dock ska Milan inte ens nämnas i samma mening som dessa sorgliga "fotbolls"lag. Milan är en av världens 2 största klubbar(Real är den andra). Detta har historien visat oss då Real har hela nio Europacup-titlar och Milan sju!

Vanliga stjärnor drömmer om att få spela i klubbar som Barca, United, Inter osv men de riktiga storstjärnorna drömmer om att få dra på sig Milans respektive Reals matchtröjor.



Ronaldo var världens bäste förra året och ändå pissade zigienaren på United och ville ta det sista steget i en storstjärnans karriär = gå till Real... United gick ner på knä och allt var förlåtet..

Robinho var Reals bäste offensivt, han visade ingen respekt mot klubben och spelar nu för ManC..

Två olika zigienare fick två olika behandlingar av två olika klubbar.. Real visade att spelaren aldrig kan bli större än klubben och detta kännetecknar en storklubb.

Inget illa om United, i dagsläget skulle de säkert slå både Milan och Real men de är inte på samma nivå om man tittar på helheten.

Milan/Real är världens största och trots att båda är piss nu så kommer det inte dröja längre till förrän de är tillbaka på tronen.



Vill bara säga att jag varken håller på Milan/Real utan på Bosniens landslag :-)

Dock har Bosniens och Europas skyttekung Ibisevic(18mål i Bundesliga) skadat sig och beräknas missa resten av säsongen vilket är typiskt för detta landslag..



Hoppas på att kvällen bjuder på underhållande fotboll och att Viola tar hem alla poängen.... :-)

2009-01-17 @ 18:39:00
Postat av: Jocke

Sanjin: Milan vann CL så sent som 2007.. några år sedan? Som Jetmir sa så är Milan det bästa laget de senaste fem åren enligt uefa, då är det svårt att hålla med dig.



Men att som milanfan så är man ju inte direkt jätteglad över att man spelar i uefa-cupen och inte ser ut att kunna utmana Inter i ligan. Mellanår? Jag är ganska övertygad att man snart spelar roligast fotboll i världen igen och att man spelar ytterliggare CL-finaler, att united dyker upp vart tionde år eller nåt det hade jag aldrig orkat leva med ;) Men sen är jag också milanfan, vi vänjer ju oss vid att se på de där finalerna.



Förresten, misshandeln av Gourcuff är nog det jag är mest bitter på o kanske meningslösa värvningar av emerson o favallityper.



Sen när det handlar om talanger så har du väl rätt, det grundar sig ju på ambitionen att ha ett världslag och att man då inte vill chansa på en spelare som kanske kan bli bra, sen kan man ju tycka vad man vill om det.

2009-01-17 @ 18:41:39
Postat av: NIF

Helt rätt Jocke!!!

2009-01-17 @ 19:54:33
Postat av: sanjin

vi snackade väl om vilka som spelade atraktivare fotboll för tillfället? och där står jag fortf. fast vid united.. historia ?? absolut milan o real madrid men vi lever i nutid man kan inte leva bara på gamla meriter!!



jocke .. jo ni och liverpool dominerar den uefa statistiken de senate fem åren de förklrar saken egentligen!! två tråkiga defensiva taktiska lag som är borta vid nyår från ligatiteln och har bara ch.league och fukusera sig på! (liverpool senaste guld 89/90, milan 03/04) ta milan tex. vilade hela startelvan innan semifinalen mot united medan united hade en hel backlinje skadad och hade ligaguldet o tänka på!



håller med dzemal att milan inte spelade (eller spelar) rolig fotboll men den var framgångsrik!! samtidigt som united spelade rolig fotboll men så fort de stötte på ett taktiskt lag åkte man ut, att sir alex har blivit mer taktisk de senare åren i ch.league resulterade i semi 07 o vinst 08! ändå får de kritik för att de spelade taktiskt o defensivt?! En enda match håller jag med om och det var borta mot barcelona!! men vad ska man begära på nou camp egentligen?!



mellanår kanske? jag hade varit orolig iaf. började redan förra året förluster mot bottenlag hemma bland annat mot empoli o catania om jag minns rätt!! tog väl knappt någon vinst på hemmaplan fram till nyår rätta mig om jag har fel? men ett lag som milan med den historian och de spelarna att sedan dessutom missa kval till ch.league i ett serie a som har varit sämre än någonsin de senate åren säger mkt!



att de sedan satsas på 30+ är väl känt i milan, blir av med yngre o satsar på gammalt(ex.Gourcuff -ronnie)hade gjort mig mer orolig..att sedan den största stjärnan(ZLATAN) i staden spelar för rivalerna och dominerar 3 år i rad och bärgar hem 3 guld i rad måste ju svida ännu mer... ni var ju så nära o värva han men valde istället sheva;)...att sedan england dominerar i ch.league och att united går bra gör att milan fans måste tänka tillbaka..för framtiden har ni väl bara en b-turneing o tänka på om ens era gamlingar har motivation!!



god natt grabbar=)



Champions of England, Champions of Europe and Champions of the World!





2009-01-18 @ 05:39:44
Postat av: Dzemal



Kl halv sex på morgonen sanjin??? Luktar poker lååååång väg.... :-)

2009-01-18 @ 15:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0