Fotbollen har segrat!!!



Det som jag trodde var helt jävla omöjligt har precis blivit ett faktum.
Budet som var så pass bra så att även jag efter mina 15 år som Milan-supporter tyckte att Milan borde sälja. Med 1,3 miljarder kronor kunde man bygga en helt ny grund för Milans framtida framgångar. Gourcuff!!!

Men efter att 12000 supportrar campat utanför hans hus i 3 dagar för att sjunga ut sin kärlek till Världens bästa spelare 2007. Spelaren som ensam tog Milan till ett CL-titel.Just den spelaren hade inte hjärta att lämna Världens största klubb.

Berlusconi ville alltså sälja honom men Kaka ville helt enkelt inte lämna.
Det mina herrar bevisar bara en sak.
Okunniga kan påstå att Real Madrid är historiens bästa klubb för att dem vann några sketna titlar under medeltiden när dem spelade med bruna läderbollar.
Eller att United är det för att dem har flest kineser till fans.

Men idag borde ni förstå. Eftersom 7 CL-titlar och 9 finaler dem senaste 24 åren tydligen inte räcker för er. Så borde väl kvällens nyhet få er att förstå.

AC Milan är inte vilken klubb som helst. AC Milan står i en klass för sig!

Så här skrev Berlusconi och Galliani.

Berlusconi: "Kaká stannar hos oss, han säger nej till pengarna, han är en fantastisk grabb, ett riktigt exempel för de som älskar idrott. Han sa till mig att han föredrar kärleken från folket, Milan, vänskapen med vännerna. Han kommer inte att kräva en löneförhöjning. Jag, som alla andra fans, är jätteglad." 

"Med den här gesten har Kaká gett alla en lektion. Jag tycker att han är ett exempel för alla unga i och med det här beslutet, han har föredragit andra saker än pengar. Med den här kärleksförklaringen tror jag att Kaká blir en symbol för Milan under de närmaste åren."

"Det var Kaká som sa nej, och jag är glad att Milan har äran att ha en man som honom i klubben. Jag är verkligen glad därför att Kaká är inte bara en stor fotbollsspelare, han är också en stor människa som sa nej till City med förklaringen att pengar är inte allt. Han känner sig rödsvart och föredrar att stanna och bli Milans bandiera."

Galliani: "Hjärtat vann över förståndet. Fansen borde ännu en gång tacka Berlusconi för ännu en ekonomisk uppoffring. Kärleken för färgerna vann, budet var en stark lockelse, siffran var ett överlägset världsrekord."

Tidigare under kvällen kom det uppgifter om en förstörd Kaká - nästan i kris. Vilket är förstårligt med tanke på situationen. I veckan grät han på Milanello och i lördags mot Fiorentina sjöng fansen för honom under hela matchen och sedan dess har Milanfansen protesterat utanför via Turati.

Sedan kom det uppgifter som gjorde gällande att mötet mellan Galliani och Kakás far slutade i att affären med City var klar. Det talades om att Milan skulle få €120-130 miljoner plus att City skulle betala de €4,5 miljoner som Sao Paolo har rätt till. Kaká skulle dessutom få €19 miljoner per år i lön, inte €15 miljoner (!). Men sedan kom en total omvänding: KAKA STANNAR I MILAN!

Lämnar man dessa fans ??
 

Kommentarer
Postat av: Primera

Detta är verkligen en seger för fotbollen.

Engelska pisslag med sin arab till ägare kan köpa spelare som Bellamy och få några kameller på köpet.

2009-01-20 @ 12:01:40
Postat av: akado

Sanningens ord att fotbollen segrade. Hade varit tråkigt om dom lade upp sådär osannolikt mycket pengar och handplockade alla dom bästa i världen.

2009-01-20 @ 12:02:34
Postat av: gimp

YEEEEEEES! Fan va gött att se att det finns spelare som resonerar att det finns mer än pengar här i världen!

2009-01-20 @ 13:02:28
Postat av: Harrris

Han är fan dum i huvvet!! Hur kan man takka nej till så mycket pengar?????

2009-01-20 @ 13:21:56
Postat av: Money

Gott att han inte valde Shitty! Men sanningen är att Kaká är alldeles för bra för att spela i Milan!!

Men han kankse gillar UEFA-cupen =)



Forza INTER!

2009-01-20 @ 14:07:23
Postat av: England

Eftersom Milan höjde hans lön.....Därför blev det likvärdigt

2009-01-20 @ 14:17:32
Postat av: Marcus

Sweet!! =)



2009-01-20 @ 15:04:33
Postat av: Goran

Ta inte illa upp Jetmir, det här är bara en diskussion jag framför.



Är man okunnig om man anser att Real Madrid är det bästa laget genom tiderna? Var 50-talet en skitperiod? Det var väl då världens bästa spelare genom tiderna i Pelé som spelade. Han som lyckades vinna 3 VM som ingen annan har gjort men det är en period som vi aldrig kommer att komma ihåg.



En okunnig person inom fotboll är en som förtränger bort andra lag och ligor och anser att bara ens lag är bäst oavsett om de ligger etta eller tia i ligan. I ditt fall är det Milan! Absolut, jag håller med dig att Milan är ett av världens framgångsrikaste lag genom tiderna. Det kan jag inte förneka men om du nu tycker att Real Madrid eller United inte förtjänar att ses som nummer ett genom tiderna dels pga deras dominans på 50/60-talet (Real) så kan vi stryka Milans två CL-segrar 1963 och 1969. Vi kommer alltid att se fotbollen i nuet eftersom vår generation aldrig har sett Di Stefano, Puskas, Gre-No-Li (de spelade i Milan på 60-talet) och Pelé spela fotboll. Sedan att de spelade i fotbollsskor som vägde kilot per doja och en läderboll för att tekniken inte fanns kunde inte de hjälpa.



Angående Milan så kommer de aldrig att upprepa bedriften som de gjorde när de våldtog Barca i CL-finalen 93/94 (4-0). I början av 90-talet nådde de toppframågångarna. Då hade de världsspelare som Baresi, Desailly (när han var som bäst), Maldini, balkanlirarna Boban o Savicevic m fl. Det kommer Milans nuvarande lag aldrig göra om. Även om deras nya generation spås en god framtid.



Just nu har vi helt andra lag som ligger i topp och tyvärr är det inte Milan. Lag som United och Barca spelar överlägset smartast, mest taktiskt och rentav mest underhållande fotboll. T o m Inter o Juve spelar bättre än Milan just nu.



När det gäller Kaka så är det starkt av honom att stanna kvar! Ett tecken på att pengar inte är nummer ett :)

2009-01-20 @ 15:06:28
URL: http://ottifemma.blogg.se/
Postat av: Ryktet...

...säger att han tackade nej efter att ha fått ett samtal från någon. Enligt Beckham så har Kaka berättat för honom att han vill till Real Madrid...?



Kanske till sommaren? Men sjukt konstigt i sånna fall då han sagt att han låtit sitt hjärta välja och att han älskar Milan så mycket att han inte vill lämna dem.

2009-01-20 @ 16:10:38
Postat av: !

Tycker inte alls detta är särkilt hjältemodigt gjort. Jag menar, han är redan bland de bäst betalda fotbollspelarna i världen och tackar nej till ÄNNU mera pengar, som han inte behöver. Hade varit skildnad om han tjänat 30K i månaden och tackat nej pga. kärleken till sin klubb...Hoppas nu bara han lyckas leva någorlunda extravagant med sina få ynka mille i månaden.

2009-01-20 @ 16:40:38
Postat av: Add

Goran.

Det Jetmir nog menar är att de viktigaste titlarna och dem titlarna som betyder mest är dem man tar under modern tid.



Och i modern tid står AC Milan i en klass för sig.



Att Kaka stannar visar bara vilken stor person han är.

2009-01-20 @ 16:54:47
Postat av: Dzemal

Jetmir the Legend.. ena dagen vill han att kaka ska dra från milan, andra dagen att han ska stanna...

same old, same old

2009-01-20 @ 17:10:27
Postat av: Goran

Add: Det beror på hur man defnierar modern tid! Ska vi kolla de 20 senaste åren eller 10? Det är svårt att bedöma på det sättet men Milan är absolut bland de främsta genom tiderna. Inget snack om saken.



2009-01-20 @ 20:08:45
URL: http://ottifemma.blogg.se/
Postat av: Jetmir

Jag var lite kluven ja. Om det hade inneburit att Goucuffs värvas tillbaka med några miljoner under bordet till Bordeaux samtidigt som man hade värvat för minst 1 miljard av pengarna så Ja. Då tyckte jag att Milan borde sålt honom.



Men så är inte fallet utan Kaka visade vilken hjärta han har för AC Milan och tackade nej till 800 miljoner i egen ficka för ett 5 års kontrakt.



Och Goran. Modern tid brukar vara från Maradonas tid och framåt. Pele under 50-talet hade inte platsat i div.2 2009.

2009-01-20 @ 20:20:29
Postat av: NIFARE

Håller med dig om att det är en seger för fotbollen men samtidigt hade jag aldrig förstått Kaka om han hade gått dit, City o engelska ligan är vergligen ingen klubb som Kaka passar i. Deras spelidè och det engelska spelet hade gjort Kaka till en förlorare(men rik).

Tror visserligen att Kaka hade lämnat om det hade vart en bra klubb som hade erbjudit honom pengar men nu var det shity man city så därför blev han kvar.

2009-01-20 @ 22:09:01
Postat av: Dzemal

På alla sportsidor(och även i din text) kan man läsa att Milan VILLE sälja Kaka.

Förstår inte hur du kan hylla Milan då? Vad gjorde KLUBBEN för rätt i detta samanhang?

Milan var bredda att kasta "världens bästa fotbollspelare 2007" för att fylla sina egna fickor..det var inte så att Milan sa nej till pengarna..

Milans ledning hade sålt sin fru, barn, mamma, pappa farfar mormor för de pengarna.

Kaka tyckte inte det var värt att dra till en pissklubb i England helt enkelt. Killen skiter redan ut pengar så varför förstöra sin karriär..

Inte lönt att diskutera ens.

2009-01-21 @ 01:12:54
Postat av: Berat

Vilken jävla nolla Berlusconi asså! Först är det omöjligt att tacka nej till pengarna, nu är han glad att Kaka stannar. Jo han är glad för att Kaka tackade nej, nu har han inget att säga förutom att han är stolt och sånt skitsnack! Ska ringa Kaka nu i helgen och fråga vafan han sysslar med. För han ringde häromdagen och undrade hur han skulle göra! Bad han fråga Beckham om råd, eftersom jag sa till Beckham att försöka få honom till Real;) Så nu får jag fan ta ett ordentligt snack med Kaka. Antingen väljer han mig som vän eller lämnar han Milan för Real Madrid. Svaret vet ni till sommaren! Och jag ska snacka allvar med han! ;) VI SES! Föresten Jetmir så hälsade Kaka att han gillade bloggen och att han läser den väldigt ofta! HAHA!

2009-01-21 @ 03:47:39
Postat av: Jetmir

Dzemal var hyllar jag Milan för att dem ville sälja en av sina bästa spelare ?

Jag hyllar Kaka för att han följe hjärtat istället för pengarna.

Det enda anledningen till att han stannade är öfr klubben Milan och för fansen.

Du har många gånger läst att jag vill ha bort ledningen med Berlusconi och Galliani i spetsen.

Dem är korrupta skit.

Den enda jag hade behållt är Leonardo.



Så läs texterna ordentligt nästa gång.

2009-01-21 @ 07:55:19
Postat av: Sissan

"AC Milan är inte vilken klubb som helst. AC Milan står i en klass för sig!"



- Är inte det en hyllning så säg.

2009-01-21 @ 10:36:47
Postat av: Add

Milan är en underbar klubb med en underbar historia och tradition.

Ledningen däremot är skit.



Det är nog det han försöker säga.

2009-01-21 @ 11:22:41
URL: http://www.acmilan.com
Postat av: Emerson: Kaká och Pato kommer spela i Real!

WTF?

2009-01-21 @ 16:46:19
URL: http://www.sportal.se/sport/fotboll/93605
Postat av: Jocke

Goran: Boban var inte me i Milan 94...

Men vi kan väl se till de senaste tio åren då, då är väl Milan åtminstone topp 3? Tror iaf dom ligger för united som går till final en gång vart tionde år och då råkar på något tursamt ta hem pokalen. Real Madrid har ju liksom Milan vunnit den två gåner den senaste tioårsperioden, sen kanske man ska räkna ligatitlar också? Då får ju Milan kanske pisk.



I modern fotboll så brukar man säga typ från 80-talet o framåt och då är det väl inget snack?

2009-01-21 @ 16:48:18
Postat av: Goran

Jocke, enligt ett par källor så var Boban visst med i Milans vinnarlag 94. Han gick dit från Bari 1991 eller 92.



http://www.economicexpert.com/a/Zvonimir:Boban.html

Boban" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/ZvonimirBoban

http://www.rsssf.com/ec/ec199394.html#cc



Lite synd att man ska räkna fr o m 80-talet som modern...hade gärna börjat där Johann Cruyff var med, typ i början av 70-talet men det är en smaksak.

2009-01-21 @ 21:01:59
URL: http://ottifemma.blogg.se/
Postat av: Berat

Jetmir! Kaka ville vara månadens profil men han tycker att 200:- är för mycket. Ska försöka övertala han.

2009-01-22 @ 06:31:54
Postat av: Jetmir

Haha ok.

Men ring om han ångrar sig ;).

2009-01-22 @ 08:58:53
Postat av: Emil

bara 200:-!? :-O

Är det rea nu eller? Jag fick ju betala 1000:- :P ;)

2009-01-22 @ 10:46:41
Postat av: Negan

Jag betalar 10k Jetmir!

2009-01-22 @ 11:27:09
Postat av: Var finns Milan??

Här är topp tio över de mest värdefulla klubbarna:





1. Manchester United



14,4 miljarder kronor.





2. Dallas Cowboys



12,8 miljarder kronor.





3. Washington Redskins



12 miljarder kronor.





4. New England Patriots



10,5 miljarder kronor.





5. New York Yankees



10,4 miljarder kronor.





6. Real Madrid



10,3 miljarder kronor.





7. Arsenal



9,6 miljarder kronor.





8. New York Giants



9,4 miljarder kronor.





9. New York Jets



9,3 miljarder kronor.





10. Houston Texans



9,3 miljarder kronor.



2009-01-22 @ 12:58:58
Postat av: Inte STÖRST i Milano ens!!

Här är Nielsen Institute Italias ranking av klubbarna med flest fans:





1) Juventus 10,040,000



2) Inter 5,928,000



3) Milan 5,818,000



4) Napoli 2,887,000



5) Roma 2,493,000



6) Fiorentina 2,080,000



7) Lazio 1,791,000



8) Palermo 1,470,000



9) Torino 1,153,000



10) Genoa 1,030,000



11) Bologna 871,000



12) Catania 649,000



13) Sampdoria 585,000



14) Cagliari 312,000



15) Udinese 298,000



16) Reggina 176,000



17) Atalanta 119,000



18) Lecce 105,000



19) Siena 38,500



20) Chievo 4,800

2009-01-22 @ 13:04:04
Postat av: ADI

Ja vi kan me läsa aftonbladet :P

2009-01-22 @ 15:56:04
Postat av: Berat

Jet, han undrar om han får skriva upp tills nästa månad? Han hade inte nu, är det okej? Annars skulle Beckham låna till han!;)

2009-01-22 @ 17:32:29
Postat av: Emil N

Fint att galliani gar ut och sager att det ar en stor ekonomisk uppoffring fran berlusconio som gjort att kaka stannar samtidigt som kaka inte begart loneforhojning!

2009-01-23 @ 01:46:29
Postat av: Milan leder rullatorligan

Kolla in siffrorna...

http://www.sportal.se/sport/fotboll/93911

2009-01-26 @ 13:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0