Urime Pavarsia!!!

1 år sedan vi fick tillbaka det som tillhört oss i över 2000 år.
17e februari är dagen då Kosovo blev självständigt och dagen då en bestående fred i Europa blev ett faktum.



Kommentarer
Postat av: Buki

Så jävla skönt att Kosovo blev självständigt.

2009-02-17 @ 11:01:59
Postat av: M&M

Gratulerar.

2009-02-17 @ 13:03:42
Postat av: dd

popupNEW.php?idvideo=87" rel="nofollow">http://www.nimportequi.com/videopopupNEW.php?idvideo=87

2009-02-17 @ 16:44:39
Postat av: Kosovare!

Förstår fortfarande inte vad albanerna ska med ett eget land till! Helt meningslöst att göra dem självständiga! Det var bättre när serberna hade pli på dem tycker jag!

2009-02-17 @ 19:10:39
Postat av: Anonym

så, ett år sedan ni fick ert land.. ändå är ni kvar????? fattar inte grejen.. go go go back!!

2009-02-17 @ 20:50:48
Postat av: Jetmir

Haha humor på hög nivå.

Jag låter det vara kvar eftersom det är vårt självständighetsdag;).

2009-02-17 @ 21:22:23
Postat av: KOSOVO

Så jvla underbart .....bara att man slipper de jvl serberna i kosovo e så jvla underbart...

K

O

S

O

V

O

2009-02-17 @ 22:27:01
Postat av: Leonora

Hoppas du har haft en underbar dag :)

allt väl ?

2009-02-17 @ 23:01:46
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Johansen

Jag undrar hur man ser skillnad på en från Kosovo och en serb? Eller är de olika till sättet?



Hur gör ni nu med flaggviftandet? Ni fortsätter att vifta med världens häftigaste flagga (Albaniens) men egentligen har ju Kosovo en egen flagga. Den något Cypern-inspirerade, med lite stjärnor ovanför landet.

Är ni albaner eller kosovaner (eller vad det nu heter)? Kan någon KA svara på mina frågor? Utbilda mig!

2009-02-18 @ 08:58:06
Postat av: Anonym

varför fannns det inte själmordsbombare i kosovo

2009-02-18 @ 09:24:53
Postat av: Jetmir

Skillnaden mellan en Alban och en serb är inte så stor förutom att Serberna är kända för att ha lite spetsigare och störe näsor och att dom kanske är lite mörkare.

Att dom är mörkare kommer från långt bak i tiden då dom var i krig mot Osmanerna (Turkarna). Och efter varje seger mot serberna så firade Turkarna det genom att våldföra sig på dom Serbiska kvinnorna.



Vår nya flagga är egentligen skit. Vi hade/har som du säger förmodligen Världens vackraste flagga men USA tillsammans med Europa tyckte att vi skulle ha en ny flagga som en symbol för alla minoriteter i Kosovo.

2009-02-18 @ 10:03:37
Postat av: 1975

Kan tillägga att serberna var är är fortfarande lika hjärntvättade som nasisterna. Likt tyskland under nazitiden så finns det ovanligt många psykopater som inte har något emot att våldta och döda kvinnor och barn som inte är av den egna rasen.

2009-02-18 @ 10:47:01
Postat av: Till 1975

Word.....

2009-02-18 @ 10:49:08
Postat av: Antagligen.

Jag håller inte med ovanstående påstående alls. Kosovo är serbiskt och i Kosovo finns hur mycket serbiska historiska byggnader, kyrkor mm. Tycker det är jävligt konstigt att albanerna i Kosovo inta fattar poängen här. Serberna har ju för fan varit sjyssta och låtit aklbanerna bo i deras land, sen när albanerna har skickat in tillräckligt många albaner i Kosovo så anser dom helt plötsligt att det ska vara deras land. Helt sinnessjukt enligt mig.

Ungefär som om det skulle flytta in typ 1 miljoner danskar i Skåne och sen bara ta förgivet att det skulle vara danskt.



INSANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Historiskt viktiga fakta som ofta glöms bort.



Detta inlägg kommer säkert att plockas bort för det passar sig väl inte här!!!!

2009-02-18 @ 11:32:39
Postat av: Gaz

Serber är slaver som härstammar från Ryssland.

Albaner och Kosovalbaner är Illyrier som är bland Europas äldsta folkslag.

Så på vilket jävla sätt är Kosovo Serbernas?

För att dom ockuperat landet och byggt kyrkor där eller?

2009-02-18 @ 11:40:02
Postat av: Johansen

I Kosovo bor 88% Albaner och 7% serber läste jag precis. Det måste tyda på en sjuhelvetes inflyttning om signaturen "Antagligen" ska ha rätt.

2009-02-18 @ 11:55:18
Postat av: Linda

Till Antagligen.: Du har rätt till dina åsikter, men jag tkr du ska hålla dom för dig sjv när du inte har något att basera/stödja dom på. Men kul teori de där om att Kosova är "serbiskt", jag som trodde vi firade Kosovas 1-åriga självständighetsdag igår just för att det är SJÄLVSTÄNDIGT? (INTE serbiskt vill säga)

2009-02-18 @ 23:52:06
Postat av: Linda

Till Johansen:

Angående den nya flaggan så är anledningen till att vi inte viftar lika mkt med den som med den gamla, förmodligen (eller i mitt fall ialf) att man är mer känslomässigt bunden till den. Man har växt upp med den och den har alltid symboliserat oss. Tråkigt nog fick vi TVUNGET byta flagga för att Kosova skulle självständighetförklaras, men vi har inte samma känslor för den nya flaggan. Så kort & gott symboliserar den gamla flaggan vår nationalitet & vårt fosterland, medan den nya symboliserar Kosova som ny stat.

2009-02-19 @ 00:08:44
Postat av: Antagligen

Till Linda: Till skillnad från vad du verkar tro så lever vi i en demokrati här i Sverige och får uttrycka oss och har rätten att säga vad vi tycker. Vad menar du med att jag inte kan basera/stödja mina åsikter mot något?Jag är inte dum, även jag förstår att Kosovo är självständigt och så kallat en suverän stat men trots allt var väl ändå Kosovo Serbiskt fram till för ca 1-år sedan, Kosovo var en del av serbien precis som jag nämde i mitt tidigare inlägg som skåne är en del av Sverige. Det är väl fakta nog, och Linda jag är mycket väl insatt i den ordningen som har har varit och som råder i Kosovo och övriga forna Jugoslavien.

2009-02-19 @ 08:22:04
Postat av: Jetmir

@ Antagligen.

Varför svarar du bara Linda?



Kan du svara mig en sak.

Om Kosovo är Serbisk. Varför har städer och byar alltid haft albanska namn?



Om Kosovo är Serbisk hur kommer det då sig att 88& är Albaner i landet?



Anledingen till att det finns kyrkor där är för att det även finns Albaner som är kristna. Kosovo är ett land där relegionen inte har så stor betydelse som i många andra länder.

Du kan tro på vad fan du vill så länge du är en bra människa.



2009-02-19 @ 10:49:51
Postat av: Linda

Till Antagligen:

Det första jag skrev i mitt tidigare inlägg var: "Du har rätt till dina åsikter" (för jag bor också i Swe så jag är väl medveten om vad yttrandefrihet innebär).



Och anledningen till att jag ens tog mig tid till att svara på ditt inlägg var för att du i ditt tidigare inlägg skrev: "Jag håller inte med ovanstående påstående alls. Kosovo är serbiskt"(=citat från dig) du skrev inte att det HAR tillhört serbien för det hade varit en helt annan sak.



KS & Serbien osv. har tillhört Jugoslavien och under de senaste åren har KS fallit under serbernas ockupation, men jag förmodar att du redan är lite påläst på Balkans historia eftersom du påstår dig ha nåt att basera dina åsikter på.



Nu önskar jag er en trevlig kväll. :)

2009-02-19 @ 19:28:41
Postat av: Linda

Måste bara påpeka ännu ett intressant citat av dig Antagligen: "Tycker det är jävligt konstigt att albanerna i Kosovo inta fattar poängen här. Serberna har ju för fan varit sjyssta och låtit aklbanerna bo i deras land,"



Haha VAD baserar du den faktan på? Tycker du att det är sjysst av serber att försöka slakta ett helt folkslag? Att våldta gravida kvinnor? Döda barn & till och med foster som inte ens kommit till välden än? Om du tkr det är sjysst så måste du vara Hitlers största fan, för han gjorde i princip samma sak.



Du verkar se en helt annan poäng i det hela, till skillnad från oss andra, resten av världen..

2009-02-19 @ 19:36:03
Postat av: StorSerbien

"Albanerna har en lång historia..." ? hmmm Ja albanerna kanske har det, MEN de så kallade kosovoalbaner är egentligen bara serber, eller rättare sagt zigienare i Serbien.

Området som kallar sig för Kosovo är totalt värdelöst för Serbien där de mest värdelösa människorna bor = Zigienare från Albanien och zigienare från Serbien som valt att tsms kalla sig för Kosovoalbaner...

När "Kosovo" blev självständigt gjorde de Serbien bara en tjänst genom försvinna ur vårt stolta land.



Nu slipper vi hjälpa dessa sorliga människor ekonomiskt men framför allt så slipper vi förknippas med dem!



Längre leve StorSerbien!

2009-02-20 @ 11:18:02
Postat av: StorSerbien

För att understödja det jag tidigare skrivit om att kosovoalbaner bara är zigienare från respektive länder (Serbien-Albanien) så kan du titta i videon du lagt upp.

Barnen i videon håller i en albansk flagga och lyfter upp 3 fingrar.

Albanska flaggan kännetecknar just Albanien medan 3 fingrar kännetecknar Serbien!



3 fingrar = The three-finger salute (Serbian: три пpcтa or tri prsta) is a salute with the thumb, index, and middle fingers open used by some Serbs. One popular theory of the origin of the salute is the way Orthodox Serbs cross, with the three fingers (which is associated with the Christian Trinity of the Father, Son and Holy Spirit).

Serbian three-finger salute was often used as a nationalist sign before and during the Yugoslav wars and it was often flashed by Serbian soldiers during their military operations. Croats, Bosniaks and Albanians widely used the V sign as a victory/defiance sign. This was brought about as a reaction to the Serbian three finger salute often raised by the Serbs. /// Wikipedia



salute%28Serbian" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Three-fingersalute(Serbian)



Läs på lite innan ni ger er in i diskussioner.



Eller ska jag istället säga: g

Ge Er inte in i en strid Ni inte kan vinna.

2009-02-20 @ 11:45:01
Postat av: Johansen

Samma Serbien som producerat stjärnor som Gavrilo Princip, Draža Mihailović, Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Vlastimir Đorđević och Stojan Župljanin.



Ovan nämnda är inte fotbollsspelare.



Om nu Storserbien tycker Kosovo är värdelöst varför bråka. Det bor ju ändå 88% Albaner där.



Serbien verkar leka Ryssland. Inte så konstigt då de nästan delar flagga. Ingen ifrågasätter Estland, Lettland och Litauens självständighet så varför ifrågasätta Kosovos.

2009-02-20 @ 17:44:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0