Supersexan ?




För en ca 3 år sedan så märkte jag hur intresset för div.6 NÖB började växa. Folk i stan började prata om Sveriges näst lägsta division. Jag märkte hur fler o fler namnkunniga spelare började bli spelklara till den enda serien i Skåne där det bara finns Kristianstadlag. Eftersom jag tillsammans med Johansen och resten av gänget i Viby var jävligt överseriösa och diskuterade allt möjligt på Vibys forum så kom jag på iden att kalla Div. 6 NÖB för "SuperSexan".
I början skrattade folk åt det. Men nu 3 år senare när intresset för Supersexan blivit så pass stor så att även media använder benämningen "Supersexan" lika ofta som Hampus tränar bänkpress. Ja då är serien som starkast.

Tyvärr så har seriens styrka gjort så att vi nu blir av med 4 helsköna klubbar och ännu fler lokala profiler.
Alla 4 klubbar visade att man kan nå framgång på helt olika sätt.
Önnestad gjorde det genom att helt enkelt vara bättre än sina motståndare både individuellt och som ett lag. Samtidigt som dem var det mest offensiva laget.
Real Åsum nådde sin framgång med Individuellt duktiga spelare och ledare som hade klara mål, samtidigt som dem hade ett rövhålls tight defensiv.
Ovesholm gjorde det genom att ha en laganda som bara en familj kan ha. Dem visade det genom att erbjuda tränarjobbet åt hemmasonen Håkan Hellberg, som är antagligen släkt eller har känt alla spelare i sin trupp hela sitt liv. Laganda kombinerat med ett ultradefefensivt taktik där bollen skulle upp i banan med så få tillslag/passningar så möjligt visade resultat redan på hans första säsong.
Viby nådde sin framgång genom att blanda gamla rävar som Johansen(flest matcher i  div6 någonsin),Thomas,Greger och Almborg, med unga juniorer som innan dem började utvecklas var ett av skånes sämsta pojklag. Men genom att lägga ner juniorverksamheten för att endast koncentrera sig på A-lagsfotboll så gick utvecklingskurvan spikrakt uppåt.
Även fast jag helst av allt hade velat ha kvar Viby i Supersexan så är jag glad för deras skull. Vi misslyckades i kvalet upp till femman när det återstod 3 minuter för 2 år sedan. Nu med ett nästan helt nytt lag så har dem lyckats att ta sig upp.

Sen så hade man hoppats att åtminstone Balkan skulle göra oss sällskap i Supersexan, men efter att ha haft ena foten i div.6 så misslyckades man på övertid att hålla 2-0 ledningen och 2-1 innebar att man får spendera ännu en säsong i div.7. Jag såg matchen, och jag tyckte synd om Balkan, att man lyckas släppa in ett mål på övertid samtidigt var det motståndarnas enda riktiga målchans i matchen.

Så istället för att ha kvar Åsum,Viby,Ovesholm o få upp Balkan så förlorade vi alla.

 Jag såg första halvlek mellan Knislinge och Åsum innan jag körde för o se Balkan. Jag är nu stensäker på att Hampus har den absolut tightaste fotbollströjan i Kristianstad. Bara träna bänkpress i kombination med storleken xs på sin tröja kan tydligen göra succé ;)................

Sen var det roligt att se Balkans tränare och ordförande leda laget i matchen klädda i kostym ala Mourinho.
Bara det var värd entrébiljetten ;)................'

Sen så är utmärkelserna nästan klara. Väntar bara på att alla tränare/ledare skall skicka tillbaka svaren.


Jetmir Isufi


Kommentarer
Postat av: Hellberg

Allvarligt talat, hemmasonen ????



Född och uppväxt i Nosaby (Kulltorp)



Flyttade dock till Ovesholm 2002 spelade då i konkurent laget Skepparslöv. Efter 5år I KFF´x ungdomslag får man chansen i ett senior lag... resten är historia nu......

2008-10-12 @ 07:36:20
Postat av: Jetmir

Sex år är mycket i dessa tider Hellberg ;)..............

2008-10-12 @ 10:26:44
URL: http://jetlagg.blogg.se/
Postat av: Stefan

Måste säga att du har en väldigt intressant blogg Jetmir. Till skillnad från många andra fotbollsbloggar så är dina texter väldigt lättlästa samtidigt som du visar att du är begåvad genom innehållet på dina texter.



Fortsätt så !

2008-10-12 @ 10:59:26
Postat av: Supersexan

TUR är något som man förtjänar brukar folk säga.

Men i detta fall veti fan alltså.



Liria missar straff samt 2 helt öppna frilägen. Ovesholm gör 2 mål på sina 2 halvchanser via 2 frisparkar. Liria fortsätter dessutom att spela ut Ovesholm trots 3 spelare utvisade. Jag var där !



Sedan så fick jag höra att Åsum reducerade till 3-2 när det var 2 minuter kvar. Innan dess hade Knislinge träffat virket och 4-1 hade vairt ridå för Åsums BK.



Viby gör säsongen bästa match mot ett Yngsjö som gör säsongens sämsta match enligt rykten.



Lördagen den 11e oktober kommer bli ihågkommen som dagen då Fru Fortuna var som mäktigast.

2008-10-12 @ 11:58:12
Postat av: Thomas

Det är fantastiskt märkligt att alla lag som förlorar mot Viby alltid gör sin sämsta match för säsongen eller i varajefall en av de sämsta. Det kan inte i något fall ha att göra med att Viby kanske gör motståndarna dåliga...?

2008-10-12 @ 12:06:29
Postat av: OIF

Utvisning 1 kom efter 5 min i andra, och eftersom OIF satsade allt på att försvara sin ledning, så blev det väl automatiskt att Liria fick ha bollen mycket. De två sista utvisningarna kom ju med ca 1 minut kvar, då Liria insåg att de inte skulle klara det. Domaren ger Liria en straff som inte är straff och det är knappast OIF´s fel att Liria inte gjorde mål på den.

Fotboll går ut på att VINNA inte spela vackert!

2008-10-12 @ 13:27:00
Postat av: K-BOIS

Tittade igår på K-Bois när de kvalade för att försöka hålla sig kvar i femman..



Lilla spelade innermittfältare- Herregud säger jag bara. Han väger lätt över 100kg och gick runt i mittcirkeln som en pensionär. Efter 20min i första halvlek byttes han ut med vissa symptomer på hjärtinfarkt.



Sorligt att se vilka spelare K-Bois valt att satsa på. Fidde(gamle kff spelaren, tog han en kvart att göra en vändning)

Svahn(totalt värdelös med fötterna, vann inte en nickduell trots sin längd) Ursprung(inte en pass rätt)



Tur för dem att de hade några yngre som ville springa lite annars hade "gamlingarna" kört detta laget i botten.



Sen hade de Mawakke Kawakke aka "Tony". Killen var helt fantastisk och därför är K-Bois kvar i femman nästa år. Han är den bästa spelaren som spelat i de här lingonserierna.

Det ryktas att han ska till KFF nästa säsong.

Tror inte han lyckas där mest pga. att han har bra teknik, spelförståelse, slog aldrig bort en passning, och framförallt så tänkte han fotboll..;-)



Behåller K-Bois sin "storstjärnor" som Fidde, Lilla Svahn, Tobbe och samtidigt förlorar "Tony" så kan ni lita på att de spelar i "Supersexan" inom kort...

2008-10-12 @ 14:16:09
Postat av: Arne

Supersexan vs. Superfemman!



Jag undrar bara en sak, kan man fortfarande snacka om "supersexan" nu när de fyra av de bästa lagen i serien flyttar upp en division? Eller ska man nu börja snacka om superfemman istället?



Det ska bli kul att följa förändringarna detta kommer medföra. Kommer "supersexan" att fylla ut tomrummet som de fyra "super"-lagen kommer lämna efter sig? Kommer det komma nya profiler till "supersexan" nu när de lika gärna kan välja superfemman? Vilka lag kommer ta för sig i sexan, vilka kommer ta för sig i femman?

Lördagens händelseförlopp har lett till många frågor. Ovanstående var bara några av dem.



2008-10-12 @ 17:32:22
Postat av: KKK

Ursprung en av dom bästa målskyttarna så du måste vara lite blind kompis

2008-10-12 @ 17:39:18
Postat av: Åskådare ang. "gamlingarna" i K-bois

Vilket pinsamt bittert inlägg. Är du bänknötare i bois eller? Lilla fick en bristning, därav bytet. Fidde spelade skadad i brist på alternativ. Ursprung gjorde två mål och avgjorde matchen. Svahn höll ihop hela försvaret trots att han hade en kille på 210 cm emot sig. Tony gjorde inget annat än att hålla bollen alldeles för länge för att till slut bli av med den. Han håller aldrig i KFF. Tror du det så är det bara ytterligare bevis på din inkompetens vad beträffar fotboll.

2008-10-12 @ 20:46:33
Postat av: till Åskådaren ang."gamlingar" i K-Bajs :D

Jag kan sätter pengar på att de senaste inlägget som skrevs var från Fidde "Slö", Tobbe "Tur", Svahn "träben" eller Lilla "Tomten" Hahahaha

2008-10-12 @ 22:49:16
Postat av: K-Boys

Fidde,Lilla och Ursprung håller fortfarande. Men Svahn är slut.

Han är både tjock och slö.

2008-10-12 @ 22:57:13
Postat av: OIF

När lägger du upp alla utmärkelser Jetmir ?

Håkan måste iaf vinna bästa tränare.

Han har verkligen visat resultat redan på sin första säsong.



Bästa anfallare bör Frippe vinna. 17 mål !!

2008-10-12 @ 23:04:42
Postat av: K-BOIS

Till Åskådaren:



Innermittfältet bestod av Lilla och Fitim till en början..

Lilla platsar inte i ett korpenlag ens och Fitim är inte i närheten av vad han varit.. Enda anledningen till att gamlingarna spelar är självklart för att Fidde är "tränare".

Sen byts Lilla ut och då kommer Besim in... Besim som innermitt... Herre min gud.. Så illa är det i K-Bois..

Anledningen till att Tobbe gör mål är för han inte vet hur man passar.. sen att han missar 3-4 frilägen och att han inte kan ta emot en boll, det blundar de flesta för..

Förstår att du måste vara en av bönderna som gillar skogshuggare/träben som Svahn (det gör oftast de som inte kan mkt fotboll).

"Tony" var en av få fotbollspelare på planen.

Kasta gamlingarna en gång för alla.

Finns korpen för dem..

2008-10-12 @ 23:07:46
Postat av: Johansen

Väntar med spänning på "Supersexan summeringen/utmärkelserna".

"OIF" visar sig insatt genom att vilja ge pris till sin tränare och interna skytteligavinnare.

Bästa tränare på meriten nykomling kan ju likaväl falla på Hampus Frank (hamnade högre upp än OIF). Bästa anfallare bör ju gå till den som gjort mest mål i serien rimligtvis.



K-BOIS skriver riktigt underhållande, kan dock inte uttala mig om sanningshalten. Ingen rök utan eld kanske?!? Tror mig ha på känn vem som sitter bakom tangentbordet där. :)



Fortsätt blogga, Jeten!

2008-10-12 @ 23:45:11
URL: http://www.vibyif.com
Postat av: En från trakten

Det kommer bli väldigt intressant o se vem som blir årets tränare i Supersexan.

Jag tror det kommer stå mellan Green,Åstedth,Hellberg och Capion.

2008-10-13 @ 10:31:42
Postat av: Daniel

Green måste ju bli årets tränare. Daniél årets spelare.

2008-10-13 @ 11:12:09
Postat av: Boxer Robert

Alltså såhär ligger det till! K - bois hade aldrig klarat sig kvar i femman om inte "gamlingarna" hoppat in till andra halvan av säsongen! Dem hade ju fan inga spelare! K - bois förlorade 0-14 mot näsum på våren utan alla "gamlingar" Var en klubb i fritt fall och hade varit i eran supersexa redan till nästa år! Ha då i åtanke att gamlingarna inte tränat ett piss sen de la av för några år sedan! För övrigt finns det fan inte inte en anfallare i supersexan som kan ta emot en boll eller för den delen passa en boll heller! Till sist vill jag bara tillägga! Fredrik "lilla" Persson Kan ha 50 kilos övervikt, vara utan knä och spela med rullator och ända vara klasser bättre än varenda överseriös "super" sexan spelare! ställ er i stället frågan om det är gamlingarnas fel att dem spelar eller för att resten utav kristianstadstraktens spelare är så odugliga?



"Boxer Robert"

2008-10-13 @ 13:55:15
Postat av: Boxer Robert

angående ovesholms spelfilosofi! Finns inte ett lag i sexan som har nån spelfilosofi, Ut med bollen och kör, bra kämpat, härligt jobb oj bollen ligger i kassen! Vi leder ,vi vann! Fan va bra vi är! All same shit.

2008-10-13 @ 14:00:54
Postat av: Bengt

Till K-BOIS

Du måste vara både blind och dum för du kan inte ha sett matchen mellan Bois och Bunkeflo.

Svahn var felfri under hela matchen så säg inte att han inte håller i divison 5 för det gör han.

När Besim kom in efter 25 minuter så var det 0-0 matchen och han är inblandad i alla bois mål.

Ursprung är seriens bästa anfallare och hade lätt kunnat spela i divison 3. och säg mig ett lag i supersexan som inte fittim hade plats i?

2008-10-13 @ 14:35:37
Postat av: Jadu

Han hade inte platsat i Önnestad Bombers.. men de e ju iofs i femman nu

2008-10-13 @ 16:54:13
Postat av: Sofia

Jetmir, lite tråkigt att du aldrig gick AD för mig i år, du sa att du inte kunde! Jag ska se till att du får ett AD uppdrag för mig till våren istället- du kommer inte undan! :)

2008-10-13 @ 18:03:34
URL: http://sofiatjernberg.bloggagratis.se
Postat av: Jetmir

In your dreams girl !

Chansen är nog större att du går AD för mig ;)........

Har fan ett rykte o tänka på ;).............

2008-10-13 @ 18:48:21
Postat av: Åskådare

Fråga: varför går du och betalar inträde till en kvalmatch i Kristianstad, som hemmalaget komfortabelt vinner med 3-0, för att därefter kasta skit på laget? Är du helt jävla skruvad eller är det helt enkelt så att du är gammal KBI:are eller KIS:are som inte får lira för att du helt enkelt är en sopa?

2008-10-13 @ 19:51:12
Postat av: Till Boxer Robert

Du kan inte säga att det inte finns någon form av taktik i sexan. Tror fan inte dem är så värst taktiska i högre upp i Sverige heller.

2008-10-14 @ 11:26:17
Postat av: K-BOIS

Komfortabelt var det väl ändå inte..? Det andra pisslaget hade två träffar i ribban/stolpen precis efter K-Bois ledningsmål.

Om K-Bois är så bra som du säger att de är, hur kommer det sig att de först får kvala sig kvar i sexan och sen förlorar de första kvalmatchen mot ett div.6 lag..?

Du behöver inte svara på frågorna, utan ställ dem till dig själv.

Om du hade någon koll på fotboll så hade du sett att spelare som Fidde/Lilla/Svahn borde visat lite heder och lagt skorna på hyllan för längre sen. Ursprung hade i dagsläget ALDRIG platsat i div.3. Om K-bois hade haft en till duglig anfallare(förutom tony) så borde han precis som resten av gamlingarna stå vid sidan av planen, precis som du och jag..

Man kan inte ha spelare i laget som nu är både överviktiga och gamla, bara för att de presterat nån gång tidigare under karriären.

2008-10-14 @ 14:02:51
Postat av: Boxer

Hur man nu ska definera taktik är svårt! är väldigt svårt! visst skicka opp bollen och hoppas på det bästa kan ju också vara en sorts taktik! Helt rätt! Finns mängder jag vill kommentera om just taktik men har varken tid eller ork eller intresse nu! Med taktik menar jag taktik på lite mer detaljerad nivå! Sen är det svårt att separera spelfilosofi och taktik ibland!

2008-10-14 @ 17:10:57
Postat av: Boxer

Att gamlingarna gick in i femman och räddade kvar dem är ett sjukt svaghetstecken för kristianstadsfotbollen i sig!



Faktum kvarstår utan dem hade kristianstad bois åkt ur!



Ursprung gjorde nog en 10 mål säkert. vilket är målsnitt på 0.5 per match! Vet inte hur många "super" sexan anfallare som har det? Eller femman för den delen!

2008-10-14 @ 17:15:23
Postat av: Åskådare till K-BOIS

Ok, vi är absolut överens om att berörda spelare har passerat sitt bäst före datum. Annars hade de ju knappast spelat i 5:an, eller? Frågan som jag tycker är intressant är: vilka skulle ha spelat istället för dessa? Du verkar ha god insyn i laget, så det vore kul att höra hur du skulle formerat laget. Spelar dessa spelare för att de är tillräckligt bra för det, för att de är kompisar till tränaren eller enbart pga gamla meriter?

2008-10-14 @ 17:16:58
Postat av: Bombers

Ashoor gjorde 26 mål 21 matcher....1,23 mål per match.... Det var nog bättre än ursprung :)

2008-10-14 @ 21:30:05
Postat av: Boxer till nörd bombers

Alltså din inkompetenta nörd BOMBERS! Visst Ashour är en bra anfallare och skyttekung. Klart som fan han gör mer än 0.5 i snitt och ev. någon till! Jag skrev HUR MÅNGA GÖR ETT BÄTTRE SNITT ÄN URSPRUNG? inte att det inte fanns någon som gjorde det. Det jag reagerar på är att som någon idiot skrev i tidigare inlägg att om K-bois haft någon (duglig anfallare förutom tony) Ursprung gör alltså utan att träna eller bry sig mer än 0.5 i snitt! hur många anfallare i "supersexan" gör det? Hur man sen kan relatera till att ursprung aldrig skulle platsa i div 3 visar ju bara det vilken idiot det är som skriver! Vad fan har det i sammanhanget att göra?



För övrigt är det alldeles för många idiotiska kommentarer på detta forum! "Supersexan klass även här"

2008-10-14 @ 22:06:38
Postat av: Boxer

Till K-bois

Du är nog den störste idioten här inne alltså! Noll koll på läget!

Direkt pinsam

2008-10-14 @ 22:10:31
Postat av: K-BOIS

Boxer verkar ha problem med att läsa tydligen. Det var inte jag som relaterade Ursprung med div.3. "Bengt" skrev att Ursprung skulle platsa i div.3 och det var det jag reagerade på, VILKET sen var anledningen till att jag ens skrev om att han inte skulle platsa i div.3.

Att ens nämna föredettingar/gamlingar som Svahn/Ursprung/Lilla/Fidde i samma mening som div.3 är en skam för alla dem som håller på med fotboll eller överhuvudtaget någon sport.



"Lilla sträckte sig efter 25min" var det någon som skrev... Klart fan han sträckte sig, han kan inte ens böja sig ner för att knyta skorna..



Till Åskådaren.

Jag vet inte vilka spelare K-Boys förfogar över idag men är det inte bättre att hämta några yngre/hungrigare killar från tex KFF(som Åsum gjorde) och låta dem utvecklas där?

Ta in lite unga killar som vill spela fotboll och inte springer runt i mittcirkeln och tittar bort på korvgrillen hela tiden.

Och det märkligaste är att gamlingarna SÄKERT tjänar en peng på att gå runt på planen.

Det finns massor med unga killar i trakten, in med dem, de kommer löna sig på lång sikt.



Kolla bara på Viby: Hade traktens sämsta juniorer för nåt år sen och det var dem som hjälpte laget upp i femman iår.



Det var "Tony" som lifte K-BOIS. Inte gamlingarna...

2008-10-14 @ 23:32:47
Postat av: Jetmir

Hela denna diskussion har hållit en väldigt hög standard utan några påhopp. Försök att inte förstöra detta Boxer bara för att folk inte tycker som du.



Allt förutom personliga påhopp är välkomna här.

Eller man kan nog kritisera lite folk också, men det måste finnas gränser.

2008-10-15 @ 00:09:08
Postat av: ang målsnitt



Till Bombers: Ashoor gjorde 26 mål på 21 matcher i sexan. Ursprung gjorde 44 på 22 matcher i sexan när KBI låg där (fast det var ju iofs några år sedan nu). Hursomhelst så är Ashoor en giftig anfallare, men jag håller nog Hjelm i Vittskövle högre. Traktens målfarligaste spelare...



2008-10-15 @ 07:43:08
Postat av: Stefan

Det hade varit intressant o veta vem som är Sveriges giftigaste anfallare sett till målsnittet.



Emil Ashoor hade en jävla snitt även när han spelade för Fjälkestad i 7an.

2008-10-15 @ 08:59:30
Postat av: Ren Fakta

Sofia, Om det är du som dömer i div.6 så måste säga att du är utan tvekan Kristianstads sämsta domare.

Anledningen till att du får döma i sexan är för att domarkåren i Kristianstad vill ha uppmärksamhet.



Ta nu inte åt dig personligt för du är säkert en mycket trevlig prick annars. Det är min personliga åsikt. Sen finns det säkert spelare som tycker att du är en bra domare.

2008-10-15 @ 09:04:37
Postat av: Boxer robert

Till K-bois!



syftade inte på att det var du som skrev det där med div 3! Var någon annan inkompetent snubbe som skrev det!



Sen måste jag bara säga att du har verkligen ingen koll på läget. Och har man inte det så ska man inte bara vädra sina åsikter rakt ut här om man inte har någon som helst grund för det man skriver! Då blir man kallad idiot etc.



Hur många spelare från KFF tog åsum? Någon mer än Elvis?



Hur fan vet du att gamlingarn har betalt? K-bois har 3 KFF spelare relativt unga i laget! Tony var också en spelare som kff fixade till k-bois! Hur många spelare vill du ha där? KFF juniorerna kan ju spela i Femman!



Faktum var att gamlingar kom in till K-Bois Under hösten och skulle rädda dem kvar i femman på kort sikt pga. att dem inte hade några spelare och var i fritt fall!

2008-10-15 @ 15:18:44
Postat av: Boxer

Till Jetmir!



Lovar jag ska försöka tygla mitt språk på bloggen och vara en snäll pojke!



Även om min åsikt står fast att det finns alldeles för inkompetenta snubbar här inne! Som får en att svara på detta sätt!

2008-10-15 @ 15:21:26
Postat av: dzemal

Vilka härliga dialoger som förs här! Tyvärr så kommer det inte finnas någon "supersexa" till nästa år utan det blir väl en "superfemman" istället.

Hade vatt sjukt om Åsum, Ovesholm, Viby inte kvalade upp samtidigt som Kbi trilla ner i 6;an och Balkan gick upp... Då hade det vatt en riktig supersexa..

2008-10-15 @ 16:13:54
Postat av: Arber

Dzemoo ni ska inte förlora hoppet om supersexan... det ser ju ut som att Ovesholm kanske stannar i sexan trots allt... och då kan man inget annat än kalla serien för SuperSexan...





OIF! OIF! OIF!

2008-10-16 @ 13:04:27
Postat av: Sofia

Haha, är chansen större?! Så du dömer sexan nu? eller rent av femman? Jag susar förbi dig nu och eftersom jag har så god kontakt med vissa mäktiga människor på Skåneboll ska jag se till att du får AD uppdrag för mig. Du vill ju inte förstöra ditt goda rykte genom att tacka nej... :)

2008-10-17 @ 18:44:14
URL: http://sofiatjernberg.bloggagratis.se
Postat av: Jetmir

In your dreams girl !

2008-10-19 @ 10:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0